Openingstijden beurs Finland

Je kent Finland misschien van het mooie noorderlicht. Toch heeft Finland ook enkele interessante mogelijkheden te bieden voor beleggers. Je kan op de beurs van Finland (OMX) verschillende aandelen open. Maar wat zijn nu eigenlijk de openingstijden van de beurs van Finland of ook wel de Helsinki Stock Exchange?

Wat zijn de openingstijden van de Finse beurs?

De Finse beurs is officieel open van 10 in de ochtend tot 18:30 in de avond. Je kan in deze periode beleggen in Finse aandelen op de Helsinki Stock Exchange. Buiten deze uren om kan je vaak al orders plaatsen. Bij sommige brokers is het bovendien mogelijk om in de voorbeurs of nabeurs te beleggen. Dit betekent dat je buiten de openingstijden kunt beleggen in Finse aandelen.

De index die de Finse beurs volgt heet OMX Helsinki 25. Met deze index kan je automatisch handelen in een mandje van Finse aandelen. De openingstijden van de OMX Helsinki 25 zijn gelijk aan die van de Finse beurs. Je kan dus handelen in de OMX Helsinki 25 aandelen van 10 tot 18:30.

beleggen finland

Op welke dagen is de beurs van Finland gesloten?

De Finse beurs is open van maandag tot vrijdag. In het weekend is de beurs standaard gesloten. Daarnaast zijn er enkele speciale dagen waarop de beurs dichtgaat. Hieronder zie je een actueel overzicht van de dagen waarop de Finse beurs is gesloten:

  • 1 januari 2020 – nieuwjaarsdag
  • 6 januari 2020 – Epiphany
  • 10 april 2020 – Goede Vrijdag
  • 1 mei 2020 – dag van de arbeid
  • 21 mei 2020 – Ascension day
  • 19 juni 2020 – Midsummer day
  • 24 & 25 december 2020 – Kerst
  • 31 december 2020 – oudjaar

Op deze dagen kan je dus niet beleggen in Finse aandelen. Wil je toch actief beleggen op sommige Christelijke feestdagen? Dan kan je een belegging op een Aziatische beurs overwegen.

Zelf beleggen in de beurs van Finland

Wanneer je zelf wilt beleggen in de beurs van Finland (de Helsinki Stock Exchange), dan heb je een account nodig bij een broker. Je kan dan eenvoudig Finse aandelen kopen en verkopen. Je kan er als alternatief ook voor kiezen om participaties in een index te verhandelen. Hieronder zie je een overzicht van de partijen waar je in de Finse beurs kunt beleggen:

Broker
Flatex aandelen kopen €0 voor Finse aandelen Meer informatie Aanmelden
DEGIRO aandelen €4 + 0,05% voor Finland Meer informatie Aanmelden
Binck aandelen handelen €1 + 0,1% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden
Lynx aandelen verkopen 0,06% met €6 minimum* Meer informatie Aanmelden

*Bij deze brokers kan je niet direct in Finse aandelen beleggen

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Comments powered by CComment