Openingstijden beurs Finland (2024)

Wat zijn nu eigenlijk de openingstijden van de beurs van Finland of ook wel de Helsinki Stock Exchange?

Wat zijn de openingstijden van de Finse beurs?

De Finse beurs is officieel open van 10:00 in de ochtend tot 18:30 in de avond. Je kan in deze periode beleggen in Finse aandelen op de Helsinki Stock Exchange. Buiten deze uren om kan je vaak al orders plaatsen. Bij sommige brokers is het bovendien mogelijk om in de voorbeurs of nabeurs te beleggen. Dit betekent dat je buiten de openingstijden kunt beleggen in Finse aandelen.

Openingstijden OMX Helsinki 25

De index die de Finse beurs volgt heet OMX Helsinki 25. Met deze index kan je automatisch handelen in een mandje van Finse aandelen. De openingstijden van de OMX Helsinki 25 zijn gelijk aan die van de Finse beurs. Je kan dus handelen in de OMX Helsinki 25 aandelen van 10:00 tot 18:30.

beleggen finland

Op welke dagen is de beurs van Finland gesloten in 2023?

De Finse beurs is open van maandag tot vrijdag. In het weekend is de beurs standaard gesloten. Daarnaast zijn er enkele speciale dagen waarop de beurs dichtgaat. Hieronder zie je een actueel overzicht van de dagen waarop de Finse beurs is gesloten:

DatumFeestdag
6 januariEpiphany
29 maartGoede Vrijdag
1 aprilPasen
1 meiDag van de Arbeid
9 meiAscension Day
21 juniMidsummer Day
6 decemberOnafhankelijkheidsdag
24-26 decemberKerst
31 decemberOudjaar

Op deze dagen kan je dus niet beleggen in Finse aandelen. Wil je toch actief beleggen op sommige Christelijke feestdagen? Dan kan je een belegging op een Aziatische beurs overwegen.

Hoe kan je zelf beleggen op de beurs van Finland?

Wanneer je zelf wilt beleggen in de beurs van Finland (de Helsinki Stock Exchange), dan heb je een account nodig bij een broker. Je kan dan eenvoudig Finse aandelen kopen en verkopen. Je kan er als alternatief ook voor kiezen om participaties in een index te verhandelen. Hieronder zie je een overzicht van de partijen waar je in de Finse beurs kunt beleggen:

BrokerKostenAanmelden
Investeren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
Plus500 brokerSpeculeer actief op stijgende & dalende koersen. 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
eToro logo aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoBeleg gratis in bekende ETF's & investeer goedkoop in aandelen
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wil je in details lezen hoe je kunt beleggen in Finland? Lees dan dit artikel!

Achtergrondinformatie beurs van Finland

De beurs van Helsinki werd opgericht in 1912 en is in 2008 overgenomen door NASDAQ. Sinds 2008 heet de beurs van Finland dan ook NASDAQ OMX Helsinki.

Aandelen op de Finse beurs worden verhandeld in de euro. Houd er rekening mee dat je belegging in waarde kan afnemen wanneer je eigen munt sterker wordt in verhouding met de munt van Finland.

De beurs van Finland is te vinden in Helsinki wat de hoofdstad is van Finland. Je kunt de website van de beurs hier bezoeken. De volledige adresgegevens zijn:

Fabianinkatu 14
FIN-00100 Helsinki

Je kunt de beurs ook bereiken via [email protected] of +358 9 616667.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *