Boeing aandelen kopen

Boeing is een wereldwijd bekende producent van vliegtuigen. Denk je dat het aandeel een flinke stijging gaat maken de komende tijd? Dan kan het kopen van Boeing aandelen erg interessant zijn. Maar ook wanneer de koers in een duikvlucht zit kan het aantrekkelijk zijn om te beleggen in Boeing. Vergeet voordat je een positie opent niet de laatste koers van het aandeel te controlen.

Waar kan je Boeing aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de economie en denk je dat het aantal orders voor vliegtuigen in de toekomst zal toenemen? Dan kan investeren in Boeing door aandelen te kopen zeker interessant zijn. Een goede partij om een vliegende start te maken met beleggingen in Boeing is eToro. Bij eToro open je vliegensvlug een account. Bovendien betaal je er geen transactiekosten bij het kopen en verkopen van aandelen. Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo te openen:

etoro aanmelden

Hieronder zie je bij welke partijen je het beste Boeing aandelen kunt kopen en verkopen:

Broker
Flatex aandelen kopen €0 voor aandeel Boeing Meer informatie Aanmelden
DEGIRO aandelen €0,5 + 0,004USD voor Boeing Meer informatie Aanmelden
Binck aandelen handelen €1 + 0,1% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden
Lynx aandelen verkopen $0,01 per aandeel met $5 minimum Meer informatie Aanmelden

Hoe kan je actief beleggen in Boeing?

De koers van een aandeel beweegt nooit in een rechte lijn. Je kan de koers beter vergelijken met heftige turbulentie. In de meeste gevallen is er sprake van een duidelijke koers (737 Max uitgezonderd hier), maar je kan alsnog last hebben van turbulentie. Wanneer je actief handelt kan je ook van een beetje turbulentie genieten.

De actieve handelaar analyseert het laatste nieuws en beslist op basis daarvan of het slim is om in nieuwe aandelen te handelen. Een goede partij om actief te beleggen in aandelen Boeing is Plus500. Je maakt hier gebruik van CFD’s wat betekent dat je ook een hefboom kunt toepassen. Met een hefboom kan je ook met een klein bedrag een grote positie innemen.

Gebruik de onderstaande knop om een gratis demo account te openen bij Plus500 (76,4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD's):

Plus500 aanmelden

Wat is de actuele koers van Boeing?

Ben je benieuwd naar de laatste koersontwikkelingen van het aandeel Boeing? Neem dan een kijkje bij de onderstaande grafiek! Je kan daar de actuele CFD koers van Boeing aandelen vinden. Bovendien kan je met de knoppen direct een positie openen.

In het kort over Boeing

Boeing is een bekende vliegtuigbouwer. Er worden vliegtuigen gebouwd voor de burgerlichtvaart. Ook biedt het bedrijf service en onderhoudsdiensten. Het meest recente model voor de burgerluchtvaart is de Boeing Dreamliner 787. Bovendien produceert Boeing ook allerlei systemen voor defensie. Zo maakt Boeing onder andere raketinstallatie, radarsystemen en militaire vliegtuigen. Een bekend militair vliegtuig van Boeing is de Apache gevechtshelikopter.

Analyse Boeing aandelen

Het kopen van Boeing aandelen kan interessant zijn. Wereldwijd stijgt het aantal vluchten nog steeds. Vliegen wordt voor een steeds grotere groep mensen betaalbaar. Dit zal in de toekomst leiden tot een grotere vraag naar nieuwe vliegtuigen. Een grotere vraag is natuurlijk goed nieuws voor Boeing: ze kunnen dan immers een grotere omzet neerzetten.

Wel is het belangrijk om te onthouden dat Boeing aandelen vrij cyclisch zijn. Vliegtuigmaatschappijen moeten immers orders plaatsen voor nieuwe toestellen. Dit zullen ze alleen doen wanneer het economisch goed gaat. Is het economisch een ramp en behalen de maatschappijen een verlies? Dan zullen ze niet snel nieuwe orders plaatsen.

Het is voordat je Boeing aandelen koopt, dus verstandig om de economische situatie goed te analyseren. Heb je vertrouwen in de toekomst? Dan kan je een investering in Boeing aandelen overwegen.

Boeing aandelen kopen

Enkele hoogtepunten uit het honderdjarige bestaan van Boeing

In 2016 bestond Boeing 100 jaar. Het eerste vliegtuig was de van hout gemaakte Bluebill B&W, model 1. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werden er vliegtuigen gebouwd voor het Amerikaanse leger. In de jaren dertig van de vorige eeuw nam de vraag naar grotere en comfortabele verkeersvliegtuigen sterk toe. Boeing ontwikkelde de 307 Stratoliner, het eerste passagiersvliegtuig met een drukcabine. In 1938 bouwde Boeing de 314 Clipper, het toen grootste passagiersvliegtuig ter wereld.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog produceerde Boeing de bommenwerpers B-17 en B-29.

Na de Tweede wereldoorlog nam de vraag naar verkeersvliegtuigen nog verder toe. Boeing ontwikkelde de Boeing 707, het eerste verkeersvliegtuig met een straalmotor. Erg populair werden de in de jaren zestig ontwikkelde Boeing 737 en Boeing 747. Een succesvol nieuw verkeersvliegtuig is de Boeing 787 Dreamliner.

Boeing in cijfers

Boeing is een gigantisch bedrijf. Dat blijkt ook uit de cijfers van het jaar 2018. De omzet van het bedrijf was in 2018 101.127 miljoen dollar. Het nettoresultaat bedroeg 10.460 miljoen dollar. Het aantal orders voor vliegtuigen voor de burgerluchtvaart was 893. Er werden 806 vliegtuigen afgeleverd. De totale orderportefeuille, dus inclusief militaire orders, was in 2018 419,5 miljard dollar. Het bedrijf had in dat jaar 153.000 werknemers in dienst.

Boeing 737 Max

Belleggers in aandelen Boeing hadden van begin 2017 tot de eerste maanden van 2019 geen reden om te klagen. Waarom niet? Omdat de koers van de aandelen Boeing in de lift zat. De koers steeg in die periode van 158 naar 440 dollar. Twee ongelukken met de Boeing 737 MAX van Boeing hebben aan die spectaculaire stijging een einde gemaakt. De Boeing 737 MAX mag niet meer vliegen. Eind maart 2019 daalde koers per aandeel gedaald tot 309 dollar. Deze daling is nog niet dramatisch. Een koers van 440 dollar ligt immers nog ruim boven de koers van 294 dollar. Dit was de koers van het aandeel vlak voor de ongelukken.

Na onderzoek bleken deze ongelukken veroorzaakt te worden door een fout in het Boeing 737 toestel. Boeing is hard bezig met het oplossen van het probleem. Elke maand dat de toestellen aan de grond staan en de productie niet actief is kost enorm veel geld. Naar verwachting ongeveer een miljard dollar per jaar.

Wel is er het voordeel dat de concurrentie beperkt is. Het orderboek van Airbus zit namelijk ook gewoon vol en het is niet eenvoudig voor vliegtuigmaatschappijen om ergens anders vliegtuigen vandaan te toveren. Wanneer het Boeing lukt om de problemen op te lossen, zullen ze dus alsnog veel vliegtuigen kunnen leveren.

Koers aandeel Boeing daalt verder

De voorraad vliegtuigen is erg groot geworden. Boeing is genoodzaakt om de productie van de Boeing 737 MAX te staken. Het ontslag van de CEO  van Boeing doet de koers van het aandeel licht stijgen. Toch hebben de aandeelhouders geen reden tot vreugde. Eind 2019 is de koers van een aandeel circa 340 dollar.

De huidige koers van het aandeel

Al sinds maart 2019 staan de Boeing 737 MAX vliegtuigen aan de grond. Boeing maakte in januari 2020 bekend dat de vliegtuigen waarschijnlijk nog een half jaar aan de grond staan. De handel in aandelen Boeing werd voorafgaand aan die mededeling stilgelegd. Het aandeel stond toen op een verlies van 5,5%. OP 24 januari 2020 is de koers van een aandeel Boeing 323 dollar.

Hieronder kan je het koersverloop van de Boeing aandelen raadplegen.

Boeing koersverloop

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Comments powered by CComment