fbpx

Beleggen in TomTom: aandeel kopen & actuele koers

Tom TomTomTom NV is een Nederlandse producent van navigatiesystemen. Het is de grootste aanbieder van navigatietoepassingen in Europa en één van de marktleiders in de wereld. TomTom heeft kantoren in Amsterdam, Eindhoven, Gent, Lodz, Harsum, Londen, Massachusetts, Edinburgh, Berlijn, Leipzig en Taiwan met in totaal ruim 3.500 werknemers.  

Handelen in TomTom

Iedereen kan geld verdienen door te beleggen in het aandeel TomTom. Bij de gebruiksvriendelijke broker Plus500 kan je binnen enkele stappen CFD aandelen TomTom kopen of verkopen. Wanneer je aandelen koopt verdien je geld zodra de koers stijgt en wanneer je ze verkoopt verdien je zodra de koers daalt. Het mooie van beleggen bij Plus500 is de lage instapdrempel: al vanaf enkele tientjes kan je serieus beginnen met handelen. Bekijk hieronder nog even de actuele koersgrafiek en lees gerust verder voor meer informatie over TomTom.

Geschiedenis

Peter-Frans Pauwels en Pieter Geelen zijn in 1991 toen ze beiden pas afgestudeerd waren aan de Universiteit van Amsterdam het bedrijf Palmtop begonnen. Palmtop ging applicaties ontwikkelen voor de 1e generatie handheld computers. Voor het succes van de Psion Series 3-reeks waren de meeste applicaties voor zakelijk gebruikt. Toen werd het echter pas duidelijk dat ook particulieren behoefte hadden aan personal organisers. Palmtop ging vanaf dat moment lichtgewicht commerciële applicaties ontwikkelen, zoals bijvoorbeeld woordenboeken, personal finance-producten, spelletjes en routeplanners.

In 1994 is het bedrijf uitgebreid met Corinne Vigreux en in 2001 kreeg het zijn 4e volledige partner in de persoon van Harold Goddijn. Het bedrijf werd toen omgedoopt tot TomTom. TomTom kwam toen ook met de eerste mobiele autonavigatiesysteem, de TomTom Navigator. Dat werd een enorm succes. In 2003 kwam ook Mark Gretton van Psion over naar TomTom waarna ze een alles-in-één-navigatieproduct konden ontwikkelen. In het voorjaar van 2004 werd vervolgens de TomTom Go, een standalone autonavigatiesysteem, op de markt gebracht. In datzelfde jaar kwam ook TomTom Mobile uit, een navigatietoepassing voor gebruik in smartphones.

Beursgang

In mei 2005 ging TomTom naar de beurs en zijn de aandelen genoteerd op de Eurolist van Euronext Amsterdam onder de code TOM2.

In 2007 heeft TomTom de research afdeling van Siemens VDO overgenomen en is men gaan samenwerken met Toyota. Later, in 2009 is ook de samenwerking met Renault een feit en komt de Renault Carminat TomTom uit.

In 2010 zijn de aandelen TomTom met 10% gezakt door de bekendmaking van Nokia om met gratis navigatiesoftware te komen in navolging van Google.

Tip: Klik hier & ontvang gratis tot €175 om mee te beleggen!

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!