5000 euro beleggen met succes

Door hard te werken heb je een mooi bedrag van 5000 euro bij elkaar gebracht: goed gedaan, maar wat nu? Met sparen kom je niet verder en het is zonde om niet het maximale uit je geld te halen. In dit artikel bekijken we hoe je 5000 euro flink kunt laten groeien: want wat is er nu mooier dan geld voor je te laten werken in plaats van hard voor geld te werken?

Handelen met 5000 euro

Met 5000 euro kan je erg veel: je kunt hiermee bijvoorbeeld beleggen in aandelen, grondstoffen en Forex (valuta’s), door op het juiste moment te kopen of verkopen kan je veel geld verdienen. Hierbij is het verstandig om zowel het nieuws als de grafiek te gebruiken bij het voorspellen van de koers.

Tegenwoordig bieden bijna alle online brokers gratis beleggingssofware aan waarmee je de koersen uitgebreid kunt analyseren en waarmee je met enkele muisklikken een nieuwe order plaatst en uitvoert.

Op zoek naar een goede broker om met 5000 euro te beleggen? Klik hier en vergelijk de beste brokers

5000 euro beleggen

Voorbeeld: koers voorspellen met nieuws

Bedenk dat je bij beleggingen altijd moet uitgaan van vraag en aanbod. Wanneer je succesvol wilt beleggen met een bedrag als 5000 euro is het belangrijk om te bedenken wat de massa zal doen na een bepaalde gebeurtenis. Een winstwaarschuwing drijft de prijs bijvoorbeeld omlaag, terwijl positieve berichtgevingen rondom een bedrijf de koers doet opleven.

Bekijk maar eens het volgende bericht over PostNL: wat denk je dat het effect van dit nieuwsbericht zal zijn op de koers van het aandeel PostNL?

PostNL nieuws

Nieuwsbericht over PostNL op belegger.nl

Wel het effect is vrij duidelijk wanneer je de onderstaande grafiek bekijkt. Bij online brokers is het mogelijk om met een hefboom te beleggen, met 5000 euro kan je voor bijvoorbeeld 10.000 euro aan aandelen PostNL kopen. Wanneer je met een hefboom van 1:2 voor 10.000 euro aan aandelen aan PostNL had gekocht zou je ruim 500 euro hebben verdiend: dat is een rendement van 5% op één dag!

PostNL koers

Let ook op cruciale niveaus

Naast het dagelijkse nieuws kan je bij beleggen ook rekening houden met cruciale niveaus. Bekijk de grafiek van een aandeel, grondstof of valutapaar en ontdek wat de voornaamste richting is van de koers. Bij een belegging van 5000 euro is het belangrijk om eerst de algehele marktsituatie vast te stellen: is de koers voornamelijk aan het stijgen, dalen of beweegt de koers steeds tussen twee punten in?

Wanneer je dit weet kan je een punt instellen alwaar je het betreffende financiële instrument zou aanschaffen. Laten we eens de grafiek van USD JPY bekijken, hier is duidelijk een horizontaal niveau te zien waar de prijs eerst niet doorheen wilde breken: het kan interessant zijn om te kopen zodra het horizontale niveau wordt aangeraakt en de prijs ervan af stuitert.

USD JPY grafiek

Tip: probeer beleggen eerst gratis uit door middel van een demoaccount

Pagina in het Engels 

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Comments powered by CComment