fbpx

Software om te beleggen

In dit artikel bekijken we de beste software waarmee je kunt starten met beleggen. Tegenwoordig is het voor iedereen mogelijk om door middel van software via het internet te beleggen. Dankzij de komst van online brokers kan je binnen enkele minuten aan de slag met handelen; maar hoe download je nu eigenlijk de software voor beleggingen en hoe werkt deze?

Direct beleggingssoftware downloaden

Het downloaden van beleggingssoftware is eenvoudig! Het voordeel van de beleggingssoftware is het feit dat je ook kunt beginnen binnen een simulatie. Binnen de beleggingssimulator kan je onder echte marktomstandigheden handelen in onder andere aandelen, grondstoffen en Forex waardoor je vanzelf traint om professioneel te kunnen handelen.

>> Klik hier om de beleggingssoftware gratis te downloaden >>

Aan de slag met de software

Nadat je de gratis beleggingssoftware hebt gedownload en geïnstalleerd kan je direct aan de slag met een fictief starterskapitaal van €20.000. Hierbij zijn de volgende gebieden erg belangrijk (zie tevens de afbeelding):

Links selecteer je een lijstje effecten, je kan zelf bepalen waar je graag in wilt handelen. Sommige mensen vinden het leuker om in aandelen te handelen terwijl anderen juist weer liever in grondstoffen of valutaparen handelen. Uiteindelijk is het mogelijk om met elk effect winst te behalen door te beleggen.

Zodra je een effect hebt geselecteerd kan je bepalen wat je er mee gaat doen. Er zijn telkens twee mogelijkheden: je kan kopen of short gaan. Wanneer je koopt verdien je geld bij een stijgende prijs en zodra je besluit om short te gaan verdien je juist zodra de koers daalt.

Laten we eens kijken naar een voorbeeld binnen de software. Op de dag van schrijven was er sprake van een sterke daling op het aandeel KLM. Hier had je van kunnen profiteren door die dag short te gaan.

beleggingssoftware

Handelen met een demo

Het mooie van dit softwarepakket is het feit dat je beleggen eenvoudig kunt uitproberen. Nieuwe leden hebben namelijk de mogelijkheid om een demo van 20.000 euro te gebruiken voor het kopen en verkopen van onder andere CFD aandelen en grondstoffen. Wanneer je een gratis account opent bij de maker van de beleggingssoftware, Plus500, kan je deze demo direct zonder risico gebruiken.

Geavanceerde beleggingssoftware

Wanneer je al wat verder bent met beleggen kan je ook gebruik maken van de software voor gevorderden. Met MetaTrader kan je ingewikkelde analyses doen op de koers waardoor je de volgende prijsbeweging kunt voorspellen. Wanneer je nog nooit hebt belegd is het verstandig om te beginnen met de software van Plus500, maar wanneer je al wat ervaring hebt kan je aan de slag met de MetaTrader.

Klik hier om een gratis account te openen bij Markets.com: daar kan je met de MetaTrader aan de slag.

MetaTrader software

Pagina in het Engels
Tip: Klik hier & ontvang gratis tot €175 om mee te beleggen!

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!