Beleggen software: wat is de beste aandelen software?

In dit artikel bekijken we de beste software waarmee je kunt starten met beleggen. Tegenwoordig is het voor iedereen mogelijk om door middel van software via het internet te beleggen. Dankzij de komst van online brokers kan je binnen enkele minuten aan de slag met handelen. Maar hoe download je nu eigenlijk de software voor trading hoe werkt deze?

Wat zijn de beste softwarepakketten om te beleggen?

Op het internet bestaan verschillende platformen waarmee je online kunt beleggen. We bespreken hier de beste online software pakketten die je kunt gebruiken om te investeren in bijvoorbeeld aandelen. Hieronder zie je direct een overzicht met goede software om bij te beleggen en verderop in het artikel kan je er in details meer over lezen.

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoBeleg voordelig in bekende ETF's & aandelen. Je kunt je inleg verliezen.
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Goede beleggingssoftware voor het kopen van aandelen

Wanneer je aandelen wilt kopen op de lange termijn, dan kan je het beste kiezen voor de software van eToro. Bij eToro kan je namelijk geheel zonder vaste commissies aandelen kopen en verkopen. Op die manier bespaar je veel op het gebied van transactiekosten wat natuurlijk enorm voordelig is.

Wil je de mogelijkheden van de eToro software proberen? Gebruik dan direct de knop om een account te openen bij eToro:

76% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen. Promotie link.76% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen. Promotie link.76% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen. Promotie link.76% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen. Promotie link.76% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen. Promotie link.76% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen. Promotie link.76% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen. Promotie link.76% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen. Promotie link.

Hoe werkt de software van eToro?

Ook de beleggingssoftware van eToro is erg gebruiksvriendelijk. Binnen de software kan je nadat je geld hebt gestort één of meerdere aandelen kopen. Gebruik binnen de software het zoekvlak om direct het aandeel te vinden waar je in wilt beleggen. Nadat je het aandeel hebt gevonden druk je op kopen. Let erop dat je geen hefboom instelt: op die manier koop je de aandelen echt aan.

eToro beleggen software

Goede beleggingssoftware voor speculatie

Eén van onze favoriete softwareprogramma’s voor het speculeren op koerswijzigingen, is het online trading platform van Plus500. Het voordeel van de beleggingssoftware van Plus500 is dat je kunt beginnen met een simulatie. Binnen de beleggingssimulator kan je onder echte marktomstandigheden handelen in onder andere CFD aandelen, grondstoffen en valutaparen waardoor je leert hoe het is om professioneel te traden.

Wil je dit software programma ook gratis proberen met een onbeperkte demo? Gebruik dan direct de onderstaande knop om een gratis demo te openen:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.

Hoe werkt de software van Plus500?

Nadat je een account hebt aangemaakt binnen de beleggingssoftware, kan je direct aan de slag met een fictief starterskapitaal van € 40.000. Binnen de software zijn de volgende onderdelen erg belangrijk:

Binnen de software zie je links een lijstje met effecten. Je kan zelf bepalen waar je graag in wilt handelen. Sommige mensen vinden het leuker om in CFD aandelen te handelen terwijl anderen juist weer liever in grondstoffen of valutaparen beleggen. Je kunt eenvoudig een effect selecteren door er binnen de software op te klikken.

Zodra je een effect hebt geselecteerd kan je bepalen wat je er mee gaat doen. Er zijn telkens twee mogelijkheden: je kunt kopen of short gaan. Wanneer je koopt, speculeer je op een stijgende prijs. Wanneer je short gaat, speculeer je juist op een dalende koers.

Laten we eens kijken naar een voorbeeld binnen de software. Op de dag van schrijven was er sprake van een sterke stijging op het aandeel Bed Bath & Beyond. Hier had je van kunnen profiteren door die dag het CFD-aandeel te kopen. Wanneer je short was gegaan, dan had je juist een negatief resultaat behaald met je belegging.

Wil je een uitgebreidere uitleg over de beleggingssoftware van Plus500? Klik dan hier om direct de Plus500 handleiding te bezoeken.

Plus500 beleggingssoftware

Illustratieve prijzen binnen de trading software van Plus500

Goede beleggingssoftware voor het kopen van ETF’s

ETF’s of exchange traded funds zijn interessant voor beleggers die periodiek een bedrag willen beleggen zonder al te veel onderzoek te doen. Een ETF combineert een verzameling aandelen in één beleggingsproduct: hierdoor kan je dus met een kleine investering toch gespreid in een bepaalde markt beleggen.

Een goed software programma voor het kopen van ETF’s, is het programma van DEGIRO. Met het programma van DEGIRO kan je namelijk zonder transactiekosten deelnames aan fondsen kopen en verkopen. Controleer eerst wel even of het fonds waar je in wilt investeren onderdeel is van de kernselectie. Alleen de fondsen uit de kernselectie kunnen zonder transactiekosten worden gekocht (+€ 1 verwerkingskosten).

Wil je een account openen bij DEGIRO? Gebruik direct de onderstaande knop om een account te openen:

Met beleggen kun je jouw inleg verliezen.Met beleggen kun je jouw inleg verliezen.Met beleggen kun je jouw inleg verliezen.Met beleggen kun je jouw inleg verliezen.Met beleggen kun je jouw inleg verliezen.Met beleggen kun je jouw inleg verliezen.Met beleggen kun je jouw inleg verliezen.

DEGIRO beleggen software

Betaalde softwarepakketten voor het uitvoeren van technische analyse

Je weet nu met welke software je het beste kunt beleggen. In dit deel van het artikel bekijken we diverse softwarepakketten die je kunt gebruiken voor het uitvoeren van technische analyses.

Wat is technische analyse?

Bij technische analyse bekijk je als trader of er indicatoren zijn die aangeven dat het een goed moment is om een aandeel te kopen of verkopen. Er bestaan tientallen technische indicatoren: je zult dan ook goed moeten oefenen om door te krijgen welke indicatoren je het beste kunt gebruiken.

Metastock

Metastock is wereldwijd een erg bekend en populair aandelenpakket voor de professionele belegger. Je kunt de software gebruiken voor het herkennen van patronen op de aandelenmarkt. Je kan de software ook gebruiken om zelf hele systemen te creëren en om patronen te vinden binnen de koersdata. De software is jammer genoeg niet goedkoop: je betaalt ruim € 400 voor een licentie. Klik hier om de website te bezoeken.

Metastock software

Omnitrader

Omnitrader is een ander voorbeeld van een softwarepakket waar je aandeelkoersen mee kunt analyseren. Binnen het softwarepakket kan je bijvoorbeeld patronen herkennen. Ook kan je waarschuwingen instellen en simulaties uitvoeren. Ook dit programma is alles behalve goedkoop: de goedkoopste versie kost omgerekend ongeveer € 270 en de realtime versie kost € 725. Klik hier om de website te bezoeken.

Omnitrader software

TAI-PAN

Het laatste softwarepakket voor technische analyses dat we heer behandelen is TAI-PAN. Dit pakket is speciaal ontworpen voor handelaren die intensief bezig zijn met de beurs en waarvoor snelheid van belang is. Vanaf 1987 kan je er alle koersgegevens vinden van meer dan 200.000 aandelen. Klik hier om de website te bezoeken. Voor het gebruik van TAI-PAN betaal je een maandelijkse bijdrage van € 49.

TAI Pan software

Andere online trading software ter ondersteuning

Er bestaan ook diverse online trading programma’s die je kunnen helpen bij het neerzetten van betere beleggingsresultaten. Hieronder bespreken we enkele interessante opties.

Tradingview

Tradingview is een gebruiksvriendelijk, online platform waarmee je de markten kunt volgen. Binnen het platform kan je veel informatie vinden over de diverse technische indicatoren die je kunt gebruiken. Wanneer je kunt programmeren kan je ook je eigen indicatoren ontwikkelen. Dankzij de gratis trial kan je de mogelijkheden van dit softwarepakket zonder risico uitproberen. Klik hier om meer te lezen over Tradingview.

Tradingview software

Trade Ideas

In de wereld van beleggen hebben computers wellicht de toekomst in handen. De software van Trade Ideas speelt in op deze overtuiging. De AI van het platform screent de markten dagelijks en geeft aan of een techniek wel of niet werkt. Door middel van alerts kan je direct een bericht ontvangen wanneer er een interessante mogelijkheid voorbijkomt.  De software is alles behalve goedkoop: je betaalt al snel meer dan $1000 op jaarbasis. Je kan de mogelijkheden wel met een gratis trial testen, klik hier voor meer informatie.

Trading ideas software

TrendSpider

TrendSpider is een ander interessant software platform waarmee je met AI goede kansen kunt vinden. De TrendSpider scant grafieken op zoek naar interessante setups voor een trading positie. Je kan op die manier bijvoorbeeld snel hoofd-schouder patronen vinden in een grafiek. De software is ook goed in het tekenen van trendlijnen en Fobinacci levels. Klik hier voor meer informatie over TrendSpider.

TrendSpider software

Geavanceerde beleggingssoftware

Wanneer je al wat verder bent met beleggen kan je ook gebruik maken van de software voor gevorderden. Met MetaTrader kan je ingewikkelde analyses doen op de koers waardoor je de volgende prijsbeweging kunt voorspellen. Je kunt alleen gebruik maken van MetaTrader bij brokers voor professionals.

MetaTrader software

Beleggingssoftware – wat is de beste software?

Hoe weet je nu dat de beleggingssoftware die je gebruikt de beste is? Wanneer je software om te beleggen uitprobeert moet je in ieder geval op de volgende dingen letten:

  • Kosten: is het goedkoop om binnen de software te beleggen?
  • Aanbod: kan je in alle bekende aandelen beleggen bij de broker?
  • Gebruiksgemak: kan je eenvoudig je weg vinden binnen het programma?
  • Analyses: kan je analyses uitvoeren binnen de software?
  • Snelheid: worden je orders snel en vakkundig uitgevoerd?

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *