Software om te beleggen

In dit artikel bekijken we de beste software waarmee je kunt starten met beleggen. Tegenwoordig is het voor iedereen mogelijk om door middel van software via het internet te beleggen. Dankzij de komst van online brokers kan je binnen enkele minuten aan de slag met handelen. Maar hoe download je nu eigenlijk de software voor tradingen hoe werkt deze?

Direct beleggingssoftware gebruiken

Het gebruik van beleggingssoftware is eenvoudig! Het voordeel van de beleggingssoftware is het feit dat je ook kunt beginnen binnen een simulatie. Binnen de beleggingssimulator kan je onder echte marktomstandigheden handelen in onder andere aandelen, grondstoffen en Forex waardoor je vanzelf traint om professioneel te kunnen handelen.

Beleggen software

Aan de slag met de software

Nadat je een acocunt hebt aangemaakt binnen de beleggingssoftware, kan je direct aan de slag met een fictief starterskapitaal van €40.000. Binnen de software zijn de volgende onderdelen erg belangrijk:

Binnen de software zie je links een lijstje met effecten. Je kan zelf bepalen waar je graag in wilt handelen. Sommige mensen vinden het leuker om in aandelen te handelen terwijl anderen juist weer liever in grondstoffen of valutaparen handelen. Je kan eenvoudig een effect selecteren door er binnen de software op te klikken. 

Zodra je een effect hebt geselecteerd kan je bepalen wat je er mee gaat doen. Er zijn telkens twee mogelijkheden: je kan kopen of short gaan. Wanneer je koopt behaal je een positief resultaat bij een stijgende prijs. Wanneer je short gaat behaal je juist een positief resultaat bij een dalende koers. 

Laten we eens kijken naar een voorbeeld binnen de software. Op de dag van schrijven was er sprake van een sterke stijgingop het aandeel Bed Bath & Beyond. Hier had je van kunnen profiteren door die dag het CFD aandeel te kopen.

Plus500 beleggingssoftware

Handelen met een demo

Het mooie van dit softwarepakket is het feit dat je beleggen eenvoudig kunt uitproberen. Nieuwe leden hebben namelijk de mogelijkheid om een demo van 40.000 euro te gebruiken voor het kopen en verkopen van onder andere CFD aandelen en grondstoffen. Wanneer je een gratis account opent bij de maker van de beleggingssoftware, Plus500, kan je deze demo direct zonder risico gebruiken (76,4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD's).

Geavanceerde beleggingssoftware

Wanneer je al wat verder bent met beleggen kan je ook gebruik maken van de software voor gevorderden. Met MetaTrader kan je ingewikkelde analyses doen op de koers waardoor je de volgende prijsbeweging kunt voorspellen. Je kan gebruik maken van MetaTrader bij Markets.com. 

Klik hier om een gratis account te openen bij Markets.com: daar kan je met de MetaTrader aan de slag.

MetaTrader software

Beleggingssoftware – wat is de beste software?

Hoe weet je nu dat de beleggingssoftware die je gebruikt de beste is? Wanneer je software om te beleggen uitprobeert moet je in ieder geval op de volgende dingen letten:

  • Kosten: is het goedkoop om binnen de software te beleggen?
  • Aanbod: kan je in alle bekende aandelen beleggen bij de broker?
  • Gebruiksgemak: kan je eenvoudig je weg vinden binnen het programma?
  • Analyses: kan je analyses uitvoeren binnen de software?
  • Snelheid: worden je orders snel en vakkundig uitgevoerd?


Pagina in het Engels

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Comments powered by CComment