fbpx

Met een beleggingssimulator beleggen

Het is niet verstandig om direct in het diepe te springen als beginnende belegger: gelukkig is het tegenwoordig mogelijk om door middel van een beleggingssimulator beleggen helemaal zonder risico’s uit te proberen. In dit artikel bekijken we hoe je de beleggingssimulator kunt downloaden en we bekijken hoe je er je eerste belegging mee doet.

Gratis beleggingssimulator downloaden

Voor het handelen in onder andere aandelen en grondstoffen heb je speciale software nodig. Deze software wordt vaak aangeleverd door een broker. Bij de broker Plus500 kan je eenvoudig je beleggingsvaardigheden trainen door te handelen met een fictief startersbedrag van €20.000.

Voordat we uitleggen hoe je kunt beleggen met deze software zullen we eerst kijken waar je de software kunt downloaden.

  1. Ga eerst naar de website van de beurssimulator
  2. Download en installeer het gratis programma
  3. Maak een account aan door je mail en wachtwoord te kiezen

Aan de slag met de simulator

Zodra je het softwarepaket hebt gedownload en je account is aangemaakt kan je direct beginnen met handelen.  Het is belangrijk om te weten dat alles wat je in de simulator met demo geld doet absoluut geen risico kent: je kunt dus nooit echt geld verliezen wanneer je niet zelf geld hebt gestort.

Links in beeld zie je een overzicht van de effecten waarin je kunt beleggen. Hierbij kan je kiezen tussen aandelen, Forex (valuta’s), grondstoffen, indexfondsen (AEX, Dow Jones) en EFT’s. Bij ieder effect zie je de koop- en verkoopprijs, hiervoor kan je handelen in het betreffende effect.

De koopprijs is de prijs waarvoor je het effect kunt kopen: je verdient dat geld zodra de koers stijgt. Binnen de simulator kan je het effect echter ook verkopen: je verdient dan geld wanneer de koers daalt.

Plus500 beurssimulator

Je eerste belegging uitvoeren

Het is gelukkig kinderlijk eenvoudig om je eerste belegging uit te voeren. Hiervoor hoef je namelijk alleen maar op de koop- of verkoopknop te drukken. Zodra je een keuze hebt gemaakt kan je een bedrag kiezen waarvoor je de positie wilt innemen. Daarnaast is het verstandig om een waarde in te stellen waarop je automatisch je verlies neemt.

Een groot voordeel van de beleggingssoftware is het feit dat het ook mogelijk is om een zogenaamde order te plaatsen. De positie opent dan pas zodra een bepaalde prijs is bereikt. Wanneer je een patroon ziet in de grafiek kan je profiteren door de belegging pas op het laagste moment te kopen of door de belegging pas op het hoogste moment te verkopen.

belegging doen

Echt aan de slag?

Zodra je begrijpt hoe de beleggingssimulator werkt kan je met echt geld aan de slag. Alle beginnende beleggers hebben de mogelijkheid om beleggen risicoloos uit te proberen met echt geld. De winst die je behaald met dit geld mag je ook helemaal houden.

Door met de gratis demo te oefenen binnen de simulatie leer je hoe je het beste kunt omgaan met geld en hoe je de beste beleggingen uitvoert. Zodra je dit onder de knie hebt kan je eenvoudig echt geld storten en beginnen met het serieus verdienen van geld door te handelen in effecten, gefeliciteerd! Klik hier om te kijken waar je met een gratis demo beleggen kunt uitproberen.

Pagina in het Engels 

Tip: Klik hier & ontvang gratis tot €175 om mee te beleggen!

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!