Hoe kan je beleggen met nepgeld?

Vandaag ontving ik via de mail de vraag of het mogelijk is om te beleggen met nepgeld. Het antwoord op deze vraag is gelukkig ‘ja’! Door te oefenen met nepgeld ontdek je of beleggen wat voor jou is. Maar waar kan je nu eigenlijk met nepgeld beleggen en hoe pak je dit aan?

Waar kan je met nepgeld beleggen?

Er zijn verschillende brokers waar je met beleggen kunt oefenen door gebruik te maken van nepgeld. Het mooie aan investeren met nepgeld, is dat je wel duidelijk ziet wat voor resultaten je zou behalen in de echte wereld. Het is daarom zeker aan te raden om eerst te oefenen met nepgeld zodat je ontdekt of beleggen wat voor je is. Hieronder bespreken we enkele opties waar je kunt beleggen met nepgeld:

BrokerKostenAanmelden
Gratis demo + tot 8,76% rente + zonder vaste kosten beleggen
Plus500 brokerSpeculeer actief op stijgende & dalende koersen. 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
eToro logo aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

eToro: met nepgeld in aandelen handelen

Wil je liever zelf aandelen kopen & verkopen voor de lange termijn? Dan is het aantrekkelijk om een virtuele portefeuille op te bouwen! Met de demo software van eToro kan je geheel zonder risico met nepgeld aandelen kopen en verkopen. Op die manier kan je verschillende beleggingsstrategieën zonder risico uitproberen.

Bij eToro heb je bovendien de mogelijkheid om andere, succesvolle handelaren te volgen. Je opent dan automatisch de beleggingen van andere gebruikers in je account. Zodra je er klaar voor bent, kan je geld storten bij eToro: je kunt dan zonder vaste commissies te betalen alle aandelen kopen en verkopen. Gebruik de knop om direct een account te openen bij eToro:

76% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen. Promotie link.76% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen. Promotie link.76% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen. Promotie link.76% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen. Promotie link.76% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen. Promotie link.76% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen. Promotie link.76% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen. Promotie link.

Plus500: actieve handel uitproberen

Eén van de beste plekken om met nepgeld te beleggen is Plus500. Bij Plus500 kan je door middel van een demoaccount beleggen in onder andere CFD-aandelen, grondstoffen en Forex geheel zonder risico uitproberen. Het mooie van een nepaccount is het feit dat je geen cent kunt verliezen: het geld is immers geheel fictief!

Wel is het gewoon mogelijk om precies na te gaan hoe goed je bent in beleggen. De omstandigheden binnen het demoaccount zijn namelijk identiek aan de werkelijke omstandigheden.

Wil je beleggen met nepgeld direct uitproberen bij Plus500? Gebruik dan de onderstaande knop om direct een account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.

Wat zijn de voor- en nadelen van beleggen met nepgeld?

Beleggen met nepgeld heeft de nodige voordelen. Je kunt door eerst te oefenen met nepgeld, bijvoorbeeld verschillende brokers en strategieën uitproberen. Door risicovrij de beurs te verkennen ontdek je welke manier van beleggen het beste bij je past zonder dat je hier geld voor hoeft te verliezen. Beleggen met nepgeld maakt het bovendien makkelijker om te wennen aan het nemen van beslissingen op basis van je ratio.

Toch is het belangrijk om wel goed op te passen met je nepgeld beleggingen. Het is bijvoorbeeld een stuk makkelijker om rationele beslissingen te nemen wanneer je met nepgeld belegt. Bovendien handel je op een demoaccount vaak met een groot geldbedrag waardoor het makkelijker is om je risico’s te spreiden. Wanneer je met een kleiner bedrag belegt, kan je minder verschillende beleggingsproducten kopen waardoor je eerder je account opblaast.

nepgeld beleggen

Wat is een goede manier om het nepgeld te gebruiken?

Ondanks de nadelen, kan een beleggingsaccount met nepgeld zeker de moeite waard zijn. Het is dan wel belangrijk om je oefenaccount als meer dan leuk speelgoed te zien. Gebruik het account om verschillende opties uit te proberen en neem voldoende tijd om over je beslissingen na te denken. Door je beleggingsgedrag te evalueren, kan je ervoor zorgen dat je in de toekomst betere beslissingen neemt.

Het is hiervoor wel belangrijk om realistische beslissingen te nemen: investeer niet willekeurig in beleggingsproducten en doe alsof het geld op je account echt is.

Aan de slag met nepgeld

In het begin kan beleggen nogal overweldigend zijn: je hebt zoveel keuzes & mogelijkheden die allemaal bijdragen aan je succes. Het is verstandig om eenvoudig te beginnen, ga niet direct de grafieken volzetten met allerlei ingewikkelde analyses en technische lijntjes.

Om het overzicht te behouden is het veel slimmer om je eerst te focussen op een selectief aantal effecten. Je kunt bijvoorbeeld besluiten om een stuk of tien aandelen en een stuk of tien grondstoffen in de gaten te houden. Binnen deze effecten ga je vervolgens iedere dag op zoek naar bepaalde patronen.

Hierbij zijn vooral terugkerende patronen erg interessant: hier kan je namelijk op inspelen! Het inspelen op terugkerende patronen in grafieken maakt deel uit van technische analyse, hierbij houden we geen rekening met het nieuws en beleggen we vooral op basis van wat we zien in de grafiek.

Voorbeeld van een belegging

Stel; je hebt binnen je account met nepgeld een aandeel gevonden dat zich steeds tussen twee punten beweegt: er is dan sprake van een consolidatie. Je kunt hierop inspelen door te verkopen bij het hoogste punt en te kopen bij het laagste punt.

Je kunt bij modern beleggen ook een positie openen op dalende koersen: dit doe je door een short positie te openen. Ook het short gaan kan je gewoon uitproberen met het nepgeld op je account, doordat het ook mogelijk is om te profiteren van dalende koersen zijn dit soort patronen erg aantrekkelijk.

Wanneer de koers van aandeel Q heen en weer beweegt tussen een prijs van één en twee euro kan je besluiten om short te gaan bij de prijs van twee euro en om te kopen bij de prijs van één euro. Je kan vervolgens door middel van een order de positie automatisch laten sluiten zodra het punt is bereikt waarop de koers vaak weer omklapt.

Klaar om te beleggen met echt geld?

Het is met een nepgeld account mogelijk om op elk moment over te stappen op een echt account. Met een echt account verhandel je met echt geld onder andere aandelen.

Wel is het belangrijk om goed op te letten wanneer je overstapt van nepgeld naar echt geld. Onderschat niet wat het betekent om met je eigen geld te beleggen: een echt verlies voelt een stuk pijnlijker dan een fictief verlies. Veel beleggers die plotseling met echt geld beginnen, maken dan ook veel fouten: ze handelen emotioneel en verliezen daardoor veel geld. Het is dan ook belangrijk om beleggen met echt geld langzaam op te bouwen.

Het mooie van eToro is dat je met een storting van bijvoorbeeld 100 euro al kunt beginnen met beleggen. Het is verstandig om met een laag bedrag te beginnen; op die manier loop je niet direct een al te groot risico. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij eToro:

76% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen. Promotie link.76% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen. Promotie link.76% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen. Promotie link.76% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen. Promotie link.76% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen. Promotie link.76% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen. Promotie link.76% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen. Promotie link.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *