Beleggen met nepgeld

Vandaag ontving ik via de mail de vraag of het mogelijk is om te beleggen met nepgeld. Het antwoord op deze vraag is gelukkig ‘ja’! Door te oefenen met nepgeld ontdek je vanzelf hoe je succesvol kunt beleggen. Maar waar kan je nu eigenlijk met nepgeld beleggen en hoe pak je dit aan?

Waar kan je met nepgeld beleggen?

Eén van de beste plekken om met nepgeld te beleggen is Plus500. Bij Plus500 kan je door middel van een demoaccount het beleggen in onder andere CFD aandelen, grondstoffen en Forex geheel zonder risico uitproberen. Het mooie van een nepaccount is het feit dat je geen cent kunt verliezen: het geld is immers geheel fictief!

Wel is het gewoon mogelijk om precies na te gaan hoe goed je bent in beleggen. De omstandigheden binnen het demoaccount zijn namelijk identiek aan de werkelijke omstandigheden. Wanneer je winst maakt op je account met nepgeld, zou je ook winst hebben gemaakt wanneer je echt geld zou hebben gestort!

Klik hier om een gratis account te openen bij Plus500 & beleg gratis met nepgeld! >>

Aan de slag met nepgeld

nepgeld beleggenIn het begin kan beleggen nogal overweldigend zijn: je hebt immers zoveel keuzes & mogelijkheden die allemaal bijdragen aan je succes. Het is verstandig om eenvoudig te beginnen, ga niet direct de grafieken volzetten met allerlei ingewikkelde analyses en technische lijntjes.

Om het overzicht te behouden is het veel slimmer om je eerst te focussen op een selectief aantal effecten. Je kunt bijvoorbeeld besluiten om een stuk of tien aandelen en een stuk of tien grondstoffen in de gaten te houden. Binnen deze effecten ga je iedere dag op zoek naar bepaalde patronen.

Hierbij zijn vooral terugkerende patronen erg interessant: hier kan je immers op inspelen! Het inspelen op terugkerende patronen in grafieken maakt deel uit van technische analyse, hierbij houden we geen rekening met het nieuws en beleggen we vooral op basis van wat we zien in de grafiek.

Voorbeeld van een belegging

Stel; je hebt binnen je account met nepgeld een aandeel gevonden dat zich steeds tussen twee punten beweegt: er is dan sprake van een zogenaamde consolidatie. Je kunt hierop inspelen door te verkopen bij het hoogste punt en te kopen bij het laagste punt.

Je kunt bij modern beleggen geld verdienen bij dalende koersen: dit doe je door short te gaan. Ook het short gaan kan je gewoon uitproberen met het nepgeld op je account, doordat het ook mogelijk is om te profiteren van dalende koersen zijn dit soort patronen erg aantrekkelijk.

Wanneer de koers van aandeel Q heen en weer beweegt tussen een prijs van één en twee euro kan je besluiten om short te gaan bij de prijs van twee euro en om long te gaan bij de prijs van één euro. Je kan vervolgens door middel van een order de positie automatisch laten sluiten zodra het punt is bereikt waarop de koers vaak weer omklapt. Op die manier is het erg eenvoudig om geld te verdienen met beleggen!

Klaar om te beleggen met echt geld?

Het is met een nepgeld account erg eenvoudig om over te stappen op een echt account. Met een echt account verhandel je met echt geld onder andere aandelen; wanneer je winst maakt op zo’n account mag je dit geld gewoon houden!

Het mooie van Plus500 is dat je met een storting van bijvoorbeeld 100 euro al een mooie winst kunt maken. Het is verstandig om met een laag bedrag te beginnen; op die manier loop je niet direct een al te groot risico. Klik hier om een account te openen bij Plus500 >>

Pagina in het Engels 

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Comments powered by CComment