Openingstijden beurs Verenigd Koninkrijk (LSE)

De London Stock Exchange of LSE is één van de grootste beurzen van de wereld en de grootste van Europa. De totale kapitalisatie van de aandelen genoteerd aan de aandelenbeurs bedraagt dan ook meer dan 20 miljard pond. Maar wat zijn nu eigenlijk de exacte openingstijden van de beurs van Engeland? En op welke speciale feestdagen sluit de London Stock Exchange? Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt!

Wat zijn de openingstijden van de Engelse beurs?

Ben je benieuwd wat de openingstijden van de Engelse beurs of de beurs van het Verenigd Koninkrijk zijn? Hieronder kan je direct zien wanneer de beurs opengaat:

 • De beurs van het VK gaat open om 8:00 en sluit om 16:30 lokale tijd.
 • De beurs van Engeland gaat open om 9:00 en sluit om 17:30 Nederlandse tijd.

Nederlandse beleggers die actief willen handelen op de Britste beurs kunnen dus mooi even uitslapen. De London Stock Exchange is doorgaans open op alle weekdagen.

beleggen engeland

Wanneer sluit de London Stock Exchange?

Er zijn speciale dagen waarop de beurs van het Verenigd Koninkrijk sluit. Wil je weten welke dagen dat zijn? Bekijk dan het onderstaande overzicht met data waarop de beurs dit jaar dichtgaat:

Wanneer opent/sluit de beurs van Engeland?

In de onderstaande timer kan je zien over hoeveel uren de beurs weer opent of sluit. Op die manier ben je altijd klaar voor een nieuwe handelssessie!

2021

 • 1 januari – Nieuwjaarsdag
 • 2 april – Goede Vrijdag
 • 5 april – Pasen
 • 3 mei – bank holiday
 • 31 mei – bank holiday
 • 2 augustus – bank holiday
 • 24 december – Kerst (open van 8:30 tot 12:30)
 • 31 december  – oudjaar (open van 8:00 tot 12:30)

2020

 • 1 januari 2020 – Nieuwjaarsdag
 • 10 april 2020 – Goede Vrijdag
 • 13 april 2020 – eerste paasdag
 • 4 mei 2020 – vroege bank holiday
 • 25 mei 2020 – late bank holiday
 • 31 augustus 2020 – zomer bank holiday
 • 25 december 2020 – Kerst
 • 28 december 2020 – boxing day

Er zijn ook speciale dagen waarop de beurs wel opent, maar vroeger dichtgaat. Op deze dagen gaat de Engelse beurs wel open, maar sluit deze al om 12:30 lokale tijd:

 • 24 december 2020 vanwege kerst
 • 31 december 2020 vanwege oudjaar

Tijdelijke sluitingen

Het kan in zeldzame gevallen voorkomen dat de Engelse overheid de beurs een dag sluit. Dit kan een beschermende maatregel zijn om een enorme crash tegen te gaan. Vanzelfsprekend gebeurt dit alleen wanneer de impact van het evenement dusdanig groot is dan er paniek kan uitbreken.

Wat zijn de Openingstijden van de FTSE 100 index?

De FTSE 100 index is de bekende graadmeter van de effectenbeurs van Londen. Binnen de index zijn de grootste en meest waardevolle ondernemingen die genoteerd staan aan de LSE te vinden. Voorbeelden van grote partijen die een positie binnen de index hebben zijn HSBC, Royal Dutch Shell, BP en British American Tabacco. Voordat je in de FTSE 100 gaat beleggen, wil je waarschijnlijk weten wat de openingstijden van de FTSE 100 zijn.

De openingstijden van de FTSE 100 zijn gelijk aan die van de normale Britse beurs. Dit betekent dat je kunt beleggen in de aandelen die genoteerd staan op de FTSE100 van 8:00 tot 16:30 lokale tijd en van 9:00 tot 17:30 Nederlandse tijd. Hetzelfde geldt voor de openingstijden van de FTSE 250 index en de FTSE 350 index waar kleinere Engelse aandelen onder vallen.

Wil je zelf beleggen in Engeland?

Wil je zelf beleggen in Engelse aandelen of in de indexen van de London Stock Exchange? Dat kan erg eenvoudig! De LSE is één van de grootste en meest toegankelijke beurzen wereldwijd. Het enige wat je nodig hebt om posities te plaatsen op deze beurs is een account bij een broker. Hieronder kan je overzichtelijk zien bij welke brokers je een account kunt openen om in Engeland te beleggen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor Engelse aandelen. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€3,90 voor Britse aandelen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
0,01% met £6 minimum

Welke valuta wordt gebuikt op de beurs van Londen?

Aandelen op de Britse beurs worden verhandeld in de Britse pond. Houd er rekening mee dat je belegging in waarde kan afnemen wanneer je eigen munt sterker wordt in verhouding met de munt van het Verenigd Koninkrijk.

Waar kan je de beurs van Engeland vinden?

De beurs van Engeland is te vinden in Londen wat de hoofdstad is van het Verenigd Koninkrijk. Je kunt de website van de beurs hier bezoeken. De volledige adresgegevens zijn:

Tullvaktsvägen 15
115 56 Stockholm, Sweden

Je kunt de beurs ook bereiken via irinfo-r@lseg.com of +44 20 7797 4400.

Auteur

Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *