Openingstijden beurs Verenigd Koninkrijk (LSE)

De London Stock Exchange of LSE is één van de grootste beurzen van de wereld en de grootste van Europa. Maar wat zijn nu eigenlijk de exacte openingstijden van de beurs van Engeland? En op welke speciale feestdagen sluit de London Stock Exchange? Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt!

Wat zijn de openingstijden van de Engelse beurs?

Ben je benieuwd wat de openingstijden van de Engelse beurs of de beurs van het Verenigd Koninkrijk zijn? Hieronder kan je direct zien wanneer de beurs opengaat:

  • De beurs van het VK gaat open om 8:00 en sluit om 16:30 lokale tijd.
  • De beurs van Engeland gaat open om 9:00 en sluit om 17:30 Nederlandse tijd.

Nederlandse beleggers die actief willen handelen op de Britse beurs kunnen dus mooi even uitslapen. De London Stock Exchange is doorgaans open op alle weekdagen.

beleggen engeland

Wanneer sluit de London Stock Exchange in 2023?

Er zijn speciale dagen waarop de beurs van het Verenigd Koninkrijk sluit. Wil je weten welke dagen dat zijn? Bekijk dan het onderstaande overzicht met data waarop de beurs dit jaar dichtgaat:

DatumFeestdagOpeningstijden
1 januariNieuwjaarsdag09:00 tot 13:00
29 maartGoede VrijdagGesloten
1 aprilPasenGesloten
6 & 27 meiBank HolidayGesloten
26 augustusBank HolidayGesloten
24 decemberKerst8:00 - 12:30
25 & 26 decemberKerstGesloten
31 decemberOudjaar08:00 tot 12:30

Tijdelijke sluitingen

Het kan in zeldzame gevallen voorkomen dat de Engelse overheid de beurs een dag sluit. Dit kan een beschermende maatregel zijn om een enorme crash tegen te gaan. Vanzelfsprekend gebeurt dit alleen wanneer de impact van het evenement dusdanig groot is dan er paniek kan uitbreken.

Wat zijn de Openingstijden van de FTSE 100 index?

De FTSE 100 index is de bekende graadmeter van de effectenbeurs van Londen. Binnen de index zijn de grootste en waardevolste ondernemingen die genoteerd staan aan de LSE te vinden. Voorbeelden van grote partijen die een positie binnen de index hebben zijn HSBC, Royal Dutch Shell, BP en British American Tabacco. Voordat je in de FTSE 100 gaat beleggen, wil je waarschijnlijk weten wat de openingstijden van de FTSE 100 zijn.

De openingstijden van de FTSE 100 zijn gelijk aan die van de normale Britse beurs. Dit betekent dat je kunt beleggen in de aandelen die genoteerd staan op de FTSE100 van 8:00 tot 16:30 lokale tijd en van 9:00 tot 17:30 Nederlandse tijd. Hetzelfde geldt voor de openingstijden van de FTSE 250 index en de FTSE 350 index waar kleinere Engelse aandelen onder vallen.

Waar kan je beleggen op de London Stock Exchange?

Wil je zelf beleggen in Engelse aandelen of in de indexen van de London Stock Exchange? De LSE is één van de grootste en toegankelijkste beurzen wereldwijd. Het enige wat je nodig hebt om posities te plaatsen op deze beurs is een account bij een broker. Hieronder kan je overzichtelijk zien bij welke brokers je een account kunt openen om in Engeland te beleggen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoBeleg voordelig in bekende ETF's & aandelen. Je kunt je inleg verliezen.
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wil je in details lezen hoe je kunt beleggen in Engeland? Lees dan dit artikel!

Achtergrondinformatie beurs Engeland

De beurs van Engeland of de beurs van Londen is opgericht in 1801 en is één van de grootste beurzen van de wereld. De beurs maakt deel uit van het op de beurs genoteerde London Stock Exchange Group

Aandelen op de Britse beurs worden verhandeld in de Britse pond. Houd er rekening mee dat je belegging in waarde kan afnemen wanneer je eigen munt sterker wordt in verhouding met de munt van het Verenigd Koninkrijk.

De beurs van Engeland is te vinden in Londen, wat de hoofdstad is van het Verenigd Koninkrijk. Je kunt de website van de beurs hier bezoeken. De volledige adresgegevens zijn:

Tullvaktsvägen 15
115 56 Stockholm, Sweden

Je kunt de beurs ook bereiken via [email protected] of +44 20 7997 4400.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *