Openingstijden beurs Verenigd Koninkrijk (LSE)

De London Stock Exchange of LSE is één van de grootste beurzen van de wereld en de grootste van Europa. De totale kapitalisatie van de aandelen genoteerd aan de aandelenbeurs bedraagt dan ook meer dan 20 miljard pond. Maar wat zijn nu eigenlijk de exacte openingstijden van de beurs van Engeland? En op welke speciale feestdagen sluit de London Stock Exchange? Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt!

Wat zijn de openingstijden van de Engelse beurs?

Ben je benieuwd wat de openingstijden van de Engelse beurs of de beurs van het Verenigd Koninkrijk zijn? Hieronder kan je direct zien wanneer de beurs opengaat:

 • De beurs van het VK gaat open om 8:00 en sluit om 16:30 lokale tijd.
 • De beurs van Engeland gaat open om 9:00 en sluit om 17:30 Nederlandse tijd.

Nederlandse beleggers die actief willen handelen op de Britste beurs kunnen dus mooi even uitslapen. De London Stock Exchange is doorgaans open op alle weekdagen.

beleggen engeland

Wanneer sluit de London Stock Exchange?

Er zijn speciale dagen waarop de beurs van het Verenigd Koninkrijk sluit. Wil je weten welke dagen dat zijn? Bekijk dan het onderstaande overzicht met data waarop de beurs dit jaar dichtgaat:

 • 1 januari 2020 – Nieuwjaarsdag
 • 10 april 2020 – Goede Vrijdag
 • 13 april 2020 – eerste paasdag
 • 4 mei 2020 – vroege bank holiday
 • 25 mei 2020 – late bank holiday
 • 31 augustus 2020 – zomer bank holiday
 • 25 december 2020 – Kerst
 • 28 december 2020 – boxing day

Er zijn ook speciale dagen waarop de beurs wel opent, maar vroeger dichtgaat. Op deze dagen gaat de Engelse beurs wel open, maar sluit deze al om 12:30 lokale tijd:

 • 24 december 2020 vanwege kerst
 • 31 december 2020 vanwege oudjaar

Het kan in zeldzame gevallen voorkomen dat de Engelse overheid de beurs een dag sluit. Dit kan een beschermende maatregel zijn om een enorme crash tegen te gaan. Vanzelfsprekend gebeurt dit alleen wanneer de impact van het evenement dusdanig groot is dan er paniek kan uitbreken.

Wat zijn de Openingstijden van de FTSE 100 index?

De FTSE 100 index is de bekende graadmeter van de effectenbeurs van Londen. Binnen de index zijn de grootste en meest waardevolle ondernemingen die genoteerd staan aan de LSE te vinden. Voorbeelden van grote partijen die een positie binnen de index hebben zijn HSBC, Royal Dutch Shell, BP en British American Tabacco. Voordat je in de FTSE 100 gaat beleggen, wil je waarschijnlijk weten wat de openingstijden van de FTSE 100 zijn.

De openingstijden van de FTSE 100 zijn gelijk aan die van de normale Britse beurs. Dit betekent dat je kunt beleggen in de aandelen die genoteerd staan op de FTSE100 van 8:00 tot 16:30 lokale tijd en van 9:00 tot 17:30 Nederlandse tijd. Hetzelfde geldt voor de openingstijden van de FTSE 250 index en de FTSE 350 index waar kleinere Engelse aandelen onder vallen.

Zelf beleggen in Engeland?

Wil je zelf beleggen in Engelse aandelen of in de indexen van de London Stock Exchange? Dat kan erg eenvoudig! De LSE is één van de grootste en meest toegankelijke beurzen wereldwijd. Het enige wat je nodig hebt om posities te plaatsen op deze beurs is een account bij een broker. Hieronder kan je overzichtelijk zien bij welke brokers je een account kunt openen om in Engeland te beleggen:

Broker
Flatex aandelen kopen €0 voor Engelse aandelen Meer informatie Aanmelden
DEGIRO aandelen €4 + 0,05% voor VK Meer informatie Aanmelden
Binck aandelen handelen €1 + 0,1% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden
Lynx aandelen verkopen 0,1% met GBP6 minimum Meer informatie Aanmelden

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Comments powered by CComment