fbpx

Beleggen in Unibail-Rodamco: koers & bedrijfsinformatie

Unibail rodamcoUnibail-Rodamco SE is een Nederlands-Frans vastgoedbedrijf, dat in 2007 is ontstaan na de overname van de aandelen van Rodamco Europe door het Franse Unibail. Unibail-Rodamco bezit onder andere winkelcentra door heel Europa, kantoorruimtes vooral in en rond Parijs, alsmede tentoonstellingscentra en conventiecentra in en rond Parijs.

Zelf handelen in dit vastgoedbedrijf

Plus500 is een goede broker om te handelen in aandelen van het bedrijf Unibail-Rodamco via CFD´s. Door de gebruikersvriendelijke software en de gratis demo van €20.000 kan iedereen aan de slag met beleggen. Ook ik ben met begonnen met beleggen bij deze broker. Een groot voordeel van Plus500 is het feit dat je altijd geld kunt verdienen doordat je zowel kunt anticiperen op een koersstijging als een –daling. Bekijk hieronder de laatste koersgrafiek en lees nog verdere informatie over dit bedrijf.

Algemene informatie

Unibail-Rodamco is beursgenoteerd op Euronext Parijs en Euronext Amsterdam en maakt deel uit van de CAC 40-index sinds 2007, de Euronext 100-index en de AEX-index.

Het hoofdkantoor van Unibail-Rodamco is gevestigd in Parijs.

In april 2007 maakte Rodamco Europe bekend dat het zou fuseren met of werd overgenomen door het Franse Unibail, mits de aandeelhouders dit zouden goedkeuren. In juni 2007 was de overname afgerond, waarna de vorming van Unibail-Rodamco werd aangekondigd.

Unibail

Unibail is opgericht in 1968 door de Worms Group. In 1992 wijzigde Unibail haar koers en werd het eigenaar, ontwikkelaar en manager gespecialiseerd in winkelcentra en kantoren. Ze concentreerden zich hierbij op groot formaat en op niet reproduceerbare activa. Door goede acquisities werden tussen 1992 en 1995 grote winkelcentra aangetrokken en daarna veel kantoren tot 1999. Na de overname van Paris Expo in 2000 werd ook een congres-tentoonstelling divisie gevormd.

Rodamco

Rodamco Europe, werkzaam in 14 landen, werd in 1999 opgericht uit een splitsing in 4 divisies van de Rodamco Fonds welke was opgericht door de Robeco Groep en ontving al haar continentale Europese activa.  Rodamco Europe was investeerder in en eigenaar van winkels en dominante winkelcentra in de thuismarken in Nederland en België, alsook in de Scandinavische landen, Frankrijk, Spanje en overige landen in Centraal-Europa.

Tip: Klik hier & ontvang direct gratis €100 om mee te beleggen!

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!