EasyJet aandelen kopen

Met een sterk groeiende afzetmarkt kan beleggen in een vliegtuigmaatschappij als EasyJet erg interessant zijn. Maar hoe kan je nu eigenlijk het beste aandelen EasyJet kopen? En wat is de actuele koers van het aandeel EasyJet? Op deze pagina vond je alle informatie die je nodig hebt voor je investering in EasyJet aandelen!

Hoe kan je actief beleggen in EasyJet?

Je kan er ook voor kiezen om actief te beleggen in EasyJet aandelen. Een voordeel hiervan is dat je effectief kunt inspelen op de laatste ontwikkelingen in het nieuws. Een crash of een mankement aan een vliegtuig kunnen de koers van een aandeel als EasyJet flink onder druk zetten. Maar hoe kan je nu eigenlijk actief beleggen in EasyJet aandelen?

Een goede manier om actief te handelen in EasyJet aandelen is door gebruik te maken van Plus500. Plus500 is een online broker waar je door middel van gebruiksvriendelijke software direct in EasyJet CFD’ s kunt handelen. Je kan door gebruik te maken van orders je beleggingen zoveel mogelijk plannen. Wil je de mogelijkheden uitproberen door middel van een gratis demo? Gebruik dan de onderstaande knop (76,4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD's):

Plus500 aanmelden

Waar kan je EasyJet aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de prijsvechter EasyJet? Geloof je dat het model van voordelige vluchten en goede services kan blijven bestaan in een wereld waar vliegschaamte een steeds grotere rol speelt? Dan kan je het kopen van EasyJet aandelen zeker overwegen! Een goede partij om EasyJet aandelen te kopen is eToro. Bij eToro betaal je namelijk geen transactiekosten wanneer je een aandeel koopt. Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo te openen:

etoro aanmelden

Hieronder zie je bij welke brokers je het beste in EasyJet aandelen kunt investeren:

Broker
Flatex aandelen kopen €0 voor aandeel EasyJet Meer informatie Aanmelden
DEGIRO aandelen €4 + 0,058% voor EasyJet Meer informatie Aanmelden
Binck aandelen handelen €1 + 0,1% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden
Lynx aandelen verkopen 0,1% met £6 minimum Meer informatie Aanmelden

Wat is de actuele koers van EasyJet?

Het is ook verstandig om de actuele koers van het aandeel EasyJet goed in de gaten te houden. Hieronder vind je de laatste CFD-koersgegevens van het aandeel EasyJet. Ook kan je direct een positie openen op het aandeel als je wilt.

Over EasyJet

EasyJet is een goedkope luchtvaartmaatschappij welke in Europa actief is. Ze zoeken manieren om de kosten zo laag mogelijk te houden om hun klanten lage tarieven aan te kunnen bieden. EasyJet doet dit zonder de service te verlagen richting hun klanten. Het reizen wordt gemakkelijk en betaalbaar en het zorgt voor groei. Groei die zo geliefd is door de aandeelhouders. Geloof je dat het EasyJet lukt om te blijven groeien? Dan kan het aantrekkelijk zijn om EasyJet aandelen te kopen.

Beleggen in EasyJet

Het succes van EasyJet

Het succes van het bedrijf is afhankelijke van een aantal zaken. EasyJet heeft in 2020 een sterke kapitaalbasis met een marktwaarde van 4 miljard. Ook hebben ze een gezonde kaspositie. Op basis van credit ratings zien we dat het bedrijf tot de sterkste behoort binnen de luchtvaartbranche.

EasyJet vliegt met moderne Airbus vliegtuigen. Ze vliegen met de Airbus A320 en kan hiermee 186 mensen vervoeren. Het is een vliegtuig wat goed onderhouden kan worden en ook voor de klanten ideaal is.

EasyJet heeft meer dan 10.000 mensen in dienst. Een kwart is grofweg piloot en de rest is cabinepersoneel. Het zijn toegewijde mensen welke graag werken voor EasyJet. Het is een goede werkgever voor het personeel.

easyjet aandelen kopen

Techniek, inzicht en klantloyaliteit

EasyJet gebruikt verschillende technieken om de omzet en de klantloyaliteit te verhogen. Door optimaal om te gaan met de data die men heeft is het mogelijk voor ze om op de langere termijn een goede relatie op te bouwen met de klant.

Een sterke positie op de Europese luchthavens

EasyJet is actief bezig om de sterke posities op de Europese luchthavens verder te ontwikkelen en te verbeteren. Het gebeurt onder andere door de frequentie te verhogen. Op dit moment gaan ze de concurrentie aan met de oudere luchtvaartmaatschappijen. Op basis van hun kostenvoordeel willen ze meer klanten aantrekken.

Kostenvoordelen voor klanten

Ze configureren de vliegtuigen zo dat er een hoger aantal mensen mee kan gaan. Ze hebben een jonge vloot dan de concurrenten en hierdoor minder onderhoudskosten. Ze hebben een bekend merk en een gezonde balans waarmee ze de juiste groei en een rendement kunnen verzorgen aan hun aandeelhouders.

Gevaren binnen de branche

Binnen de branche zien we verschillende gevaren. Op het moment van schrijven heeft het Corona virus bijvoorbeeld een grote impact op reizen. Ook zijn er andere factoren die bepalend kunnen zijn voor een omslag binnen de sector. Denk hierbij aan mogelijke ongelukken met vliegtuigen en ook aanslagen van terroristen. Het zijn serieuze zaken waar rekening mee gehouden moet worden als er aandelen van vliegtuigmaatschappijen worden gekocht.

Als actieve belegger kan je mooi inspelen op dit soort gebeurtenissen. Bij de aanvallen op het World Trade Center zag je bijvoorbeeld dat de aandelen van veel vliegmaatschappijen flink daalden. Je kan er dan voor kiezen om short te gaan. Wanneer je short gaat, verdien je geld bij een dalende koers.

Wanneer je actief gaat beleggen in EasyJet aandelen, is het belangrijk om ook de laatste ontwikkelingen goed in de gaten te houden. Die kunnen de koers van het aandeel namelijk sterk beïnvloeden.

Korte termijn horizon

Voor nu zien we dat EasyJet de voordelen plukt van het faillissement van Thomas Cook. De vliegtuigmaatschappij heeft veel vluchten over kunnen nemen en de klanten kiezen nu ook voor hun. Het zorgt voor drukke dagen. Wanneer ze een goede service verlenen is het uiteraard ook een kans richting de toekomst. Het is dan mogelijk om meer klanten te bedienen op hun thuismarkt en van andere landen binnen Europa. Met de gezonde kaspositie zijn er kansen om te groeien. Zeker nu er een gat op de markt is ontstaan wat snel gevuld moet worden.

Wanneer je belegt in vliegtuigmaatschappijen, is het dan ook verstandig om een goede analyse uit te voeren van de concurrentie. Hoe doet de concurrentie het bijvoorbeeld op het gebied van bezettingsgraad? En maakt de gemiddelde concurrent meer of minder winst? Pas zodra je denkt dat EasyJet het goed doet in verhouding met de concurrenten, is het verstandig om de aandelen te kopen.

Kansen en risico’ s

Beleggen in een vliegtuigmaatschappij zoals EasyJet kan goed uitpakken. In de toekomst zullen mensen naar alle waarschijnlijkheid alleen maar meer gaan vliegen. De wereldwijde welvaart neemt toe en daarmee ook de afzetmarkt van een bedrijf als EasyJet. Dit zou een goede reden kunnen zijn om aandelen EasyJet te kopen.

Tegelijkertijd zien we ook dat de zogenaamde vliegschaamte steeds meer opkomt. Mensen zijn zich steeds meer bewust van de gevolgen van vliegen voor het klimaat. Bewuste klanten kiezen dan ook steeds vaker voor alternatieve vervoersmiddelen. Ook overheden kunnen nieuwe wetten instellen die ongunstig kunnen zijn voor de vliegmaatschappijen. Dit alles kan de koers van EasyJet en andere vliegtuig aandelen onder druk zetten.

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Comments powered by CComment