NIO aandelen kopen

NIO is een Chinese producent van elektrische auto’s. De Chinezen noemen NIO Weila. De betekenis van dit Chinese woord is ‘blauwe lucht komt eraan’. Het bedrijf wil met zijn elektrische auto een bijdrage leveren aan het schoner worden van de lucht. Door dit Chinese bedrijf wordt, naar eigen zeggen, de auto van de toekomst ontwikkeld. In China noemt men het bedrijf de ‘Tesla-killer’.

Een investering in NIO kan dan ook zeker interessant zijn: helemaal wanneer je bedenkt dat de koers in een jaar tijd ruim 25 keer over de kop ging. Maar waar kan je nu eigenlijk het beste NIO aandelen kopen?

Hoe kan je actief beleggen in NIO?

Wil je actief beleggen in NIO-aandelen? NIO is een start-up die nog gekke sprongen kan maken. Door actief te handelen in het aandeel kan je zowel orders plaatsen op de neerwaartse als de opgaande bewegingen. Een goede partij om actief te handelen in NIO aandelen is Plus500. Bij Plus500 kan je met CFD’s beleggen in het bedrijf. Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demoaccount te openen bij Plus500:

Plus500 aanmelden

Waar kan je NIO aandelen kopen?

Heb je er vertrouwen in dat NIO Tesla gaat verslaan? De markt voor elektrische auto’s is enorm en in de toekomst zal de markt enorm kunnen groeien. Het kan dan ook erg interessant zijn om te investeren in een bedrijf als NIO. Een goede broker om in Chinese bedrijven te investeren is eToro. Bij eToro betaal je namelijk geen commissies over aandelentransacties. Zeker bij buitenlandse beleggingen kan het voordeel daardoor flink oplopen. Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis account te openen:

etoro aanmelden

Hieronder zie je bij welke brokers je tegen de laagste tarieven NIO aandelen kunt kopen. Op die manier voorkom je dat je onnodig veel geld verliest aan hoge transactiekosten.

Broker
Flatex aandelen kopen € 0 voor aandeel NIO Meer informatie Aanmelden
DEGIRO aandelen € 0,50 + $0,004 voor NIO Meer informatie Aanmelden
Binck aandelen handelen € 1 + 0,1% met € 6 minimum Meer informatie Aanmelden
Lynx aandelen verkopen $0,01 met $5 minimum Meer informatie Aanmelden

Wat is de actuele koers van NIO?

Ben je benieuwd naar de actuele CFD koers van het bedrijf NIO? In de onderstaande grafiek zie je de actuele CFD koers van het bedrijf NIO. Ook kan je met de knoppen direct een positie openen.

Is het verstandig om te investeren in NIO?

Er zijn verschillende argumenten voor en tegen het kopen van NIO aandelen te bedenken. Voordat je investeert in NIO, kan het in ieder geval slim zijn om de automarkt goed te analyseren. Wanneer het goed gaat met de economie en mensen meer auto’s kopen dan heeft dit een positief effect op de bedrijfsresultaten.

Veel belangrijker nog zijn de ontwikkelingen en innovaties die door het bedrijf uitgebracht worden. Goed nieuws over nieuwe prototypes kunnen de koers van het aandeel NIO een behoorlijke boost geven. Vergelijk de producten ook goed met de concurrentie van vergelijkbare autofabrikanten: op die manier kan je bepalen of NIO de concurrentie een beetje kan bijhouden.

Voordat je belegt in NIO is het belangrijk om na te gaan of het huidige prijsniveau realistisch is. In 2020 is elektrisch rijden door Tesla een behoorlijke hype: ook de aandelenkoers van het Chinese NIO is 25 keer zoveel waard geworden in een paar maanden tijd. Je ziet bij dit soort enorme stijgingen vaak een behoorlijke correctie in de toekomst. Dit gebeurde bijvoorbeeld ook bij diverse cannabisbedrijven wat een hype was in het jaar 2018.

Ook is het extra belangrijk om de Chinese markt goed te analyseren. De thuismarkt heeft een zware periode en bovendien ontvangt het bedrijf steeds minder subsidies. Het bedrijf maakt nog geen winst en heeft in de toekomst weer nieuwe financieringen nodig. Dit maakt een belegging in NIO risicovol. Door actief te beleggen kan je in de toekomst ook profiteren van koersdalingen op het aandeel.

De Chinese startup NIO

NIO is een van de eerste Chinese start-ups die zich bezighoudt met de elektrische auto. Het bedrijf heette bij oprichting in 2014 Next Car. Deze naam werd enkele jaren later gewijzigd in NIO. Het bedrijf is opgericht door de Chinese ondernemer Bin Li en de hoofdvestiging van het bedrijf bevindt zich in Shanghai.

Het bedrijf heeft in 2018  ruim 4.000 werknemers in dienst op 19 locaties. Die locaties bevinden zich in China, de VS en Europa. Met de komst van NIO wil men de buitenlandse olie-import reduceren. Ook is men blij dat de komst van NIO helpt om van de vervelende luchtvervuiling af te komen.

NIO

Wat NIO wil bereiken

De eerste auto van NIO is de NIO EP9. Deze raceauto is sneller dan de snelste auto van Tesla. NIO ontwerpt en produceert slimme elektrisch voertuigen. Ook doet het bedrijf onderzoek naar artificial intelligence en de mogelijkheid van zelfrijdende auto’s. De eerste zelfrijdende elektrische auto verschijnt wellicht in 2020 op de markt. Naar verwachting maken zelfrijdende auto’s over tien jaar 20% uit van de automarkt. Het bedrijf NIO hoopt haar auto's tegen die tijd over de hele wereld te verspreiden. 

NIO gaat niet, zoals Tesla, voor de duurdere premium auto’s. Het bedrijf richt zich op elektrische auto’s voor de middenklasse. Ook richt NIO zich voorlopig vooral op de Chinese markt. Denk je dat dit een goede zet is? Dan kan het kopen van NIO aandelen erg aantrekkelijk zijn.

NIO is nog geen Tesla killer

Het is een beetje voorbarig om NIO een Tesla killer te noemen. Op dit moment (2020) is Tesla de bekendste en populairste elektrische auto. NIO is op dit moment nog bezig om een marktaandeel te verwerven. Bovendien kan een Tesla maximaal 1.000 kilometer rijden op een volle batterij. Dat is veel meer dan de 350 kilometer die een elektrische auto van NIO met een volle batterij kan rijden. NIO is nog geen daadwerkelijke concurrent van Tesla. De elektrische auto’s van NIO hebben wel het voordeel dat ze veel goedkoper zijn.

Denk je dat het NIO lukt om in de toekomst een serieuze concurrent te zijn van Tesla? Dan kan het erg interessant zijn om NIO aandelen te kopen.

Andere producten en diensten van NIO

NIO verdient zijn geld niet alleen zijn geld met de verkoop van elektrische auto’s. Zo biedt NION ook Power Home aan. Dat zijn oplaadstations voor bij mensen thuis. Ook biedt NIO diensten aan. Een voorbeeld is de Power Express. Deze dienst, die 24 uur stand-by is, laadt de accu’s van klanten op. Geld wordt ook verdiend met het verkopen van verzekeringen voor zijn elektrische auto’s. Denk je dat deze diensten een bijdrage leveren aan de prestaties van de NIO aandelen? Dan kan je een investering zeker overwegen!

NIO is een verliesgevend bedrijf

De Chinese startup NIO leidt verlies. In 2017 werd een verlies geleden van 758,8 dollar. Met 189 miljoen dollar is de schuld in 2017 nog bescheiden te noemen. Tesla heeft in 2017 een schuld van meer dan 10 miljard dollar.

NIO in de toekomst

NIO kan een aantrekkelijke, maar niet geheel risicovrije investering zijn. NIO produceert goedkoper dan Tesla. Wanneer het ze lukt om een groter marktaandeel op te bouwen, kunnen ze dan ook enorme winsten neerzetten. De markt voor elektrische auto’s zal in de toekomst namelijk erg groot worden. Denk je dat het NIO lukt om in deze markt een sterke positie op te bouwen? Dan is het verstandig om NIO aandelen te kopen.

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!