TUI aandelen kopen

Naar de Spaanse zon vliegen is steeds populairder. Op vakantie gaan is dan ook een grote business. Het Duitse bedrijf TUI speelt hier goed op in. Denk je dat mensen ondanks de opkomende vliegschaamte nog steeds veel verre vakanties blijven boeken? Dan kan in TUI beleggen door de TUI aandelen te kopen zomaar aantrekkelijk zijn. Maar hoe doe je dat eigenlijk? En wat is de actuele prijs van het aandeel TUI?

Hoe kan je actief beleggen in aandelen TUI

TUI is een interessant aandeel om actief in te handelen. Net zoals een vliegtuig gaat de koers van het aandeel namelijk nog wel eens omlaag en omhoog. Grote wereldwijde evenementen zoals problemen met de 737 Max en de coronacrisis kunnen echter roet in het eten gooien. Als actieve handelaar is dit echter geen probleem. Je kan door short te gaan namelijk ook orders plaatsen op dalende koersen.

Wil je deze manier van actief beleggen uitproberen? Dan kan je een account aanmaken bij Plus500. Plus500 is een betrouwbare CFD broker. Je kan bij Plus500 actief handelen door gebruik te maken van orders. Ook kan je dankzij de aanwezigheid van een hefboom met kleine bedragen grote posities innemen. Wil je de mogelijkheden gratis uitproberen door middel van een demo? Gebruik dan de onderstaande knop o meen account te openen (76,4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD's):

plus500 aanmelden

Waar kan je TUI aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de toekomst van TUI? Denk je dat meer mensen op vakantie gaan in de toekomst? Dan kan het interessant zijn om te investeren in TUI door aandelen te kopen. Kies voor een voordelige partij zodat je geen geld verliest aan hoge transactiekosten.

etoro aanmelden

Wat is de actuele koers van TUI?

Ben je benieuwd naar de actuele koers van TUI aandelen? Hieronder kan je de prijs van een CFD aandeel TUI raadplegen. Ook kan je door middel van de knoppen direct een nieuwe positie openen.

Over het bedrijf TUI

De multinationale TUI Group is vooral actief in de sector toerisme. De letters TUI staan voor Touristik Union International. Het hoofdkantoor van dit Duitse bedrijf bevindt zich in Saksen, Hannover. De aandelen van dit bedrijf zijn genoteerd op de beurs in Frankfurt en op de beurs in Londen. Het bedrijf wordt genoemd in de FTSE 100 aandelenindex. Een kwart van de aandelen van het bedrijf is in handen van een Rus.

TUI aandelen

Grootste toerismegroep ter wereld

TUI heeft belangen in heel Europa. Het bedrijf is anno 2018 het grootste toerismebedrijf in de wereld. In 2018 bezit het bedrijf circa 3500 reisagentschappen in 20 landen, meer dan 100 touroperators, circa 150 vliegtuigen, meer dan 419 hotels en 18 cruiseschepen. De vliegtuigen van de eigen lichtvaartmaatschappijen in België, Nederland, Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk en Scandinavië vormen samen de grootste luchtvloot in de wereld.

Geschiedenis van TUI

TUI werd opgericht in 1968. In het midden van de jaren negentig volgde de transformatie tot TUI AG. Dit bedrijf was op meerdere terreinen actief: toerisme, scheepvaart en logistiek.

In 2007 was er een fusie van de toeristenactiviteiten van TUI met de Britse touroperator First Choice Holidays. Het resultaat van deze fusie was het nieuwe bedrijf TUI Travel plc. In dit nieuwe bedrijf had TUI AG het meerderheidsbelang.

Tot 2012 bezat TUI Hapag-Loyd. Dit is een van de grootste rederijen in de wereld. Besloten werd om de aandelen te verkopen. In 2009 werd het meerderheidsbelang verkocht. In 2009 werd de rest van de aandelen verkocht. Waarom deed TUI dit? Omdat het bedrijf zich volledig wilde concentreren op de activiteiten in het toerisme.

In 2014 fuseerde TUI Travel plc volledig met TUI AG. Zo ontstond TUI Group. Door het samengaan van de twee bedrijven werd de TUI Group de grootste aanbieder van pakketreizen in de wereld. Deze fusie had aanzienlijke financiële en operationele voordelen. Zo werd met het sluiten van het Britse hoofdkantoor een bedrag van 45 miljoen dollar per jaar bespaard.

Lagere winst TUI door problemen met Boeing 737 Max-vliegtuigen

In augustus 2019 werd bekend dat de TUI Group de voorbije maanden beduidend minder winst had gemaakt. De oorzaak was het aan de grond moeten houden van zijn Boeing 737 Max-vliegtuigen. Het derde kwartaal van het gebroken boekjaar werd een winst geboekt van 22 miljoen euro. Een jaar eerder werd nog 144 miljoen euro winst geboekt. De omzet in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar was ruim 4,7 miljard euro. Dat is een stijging van 4%.

Denk je dat deze problemen tijdelijk van aard zijn? Wanneer je erop vertrouwt dat het bedrijf in de toekomst weer meer winst gaat maken, dan kan dit een goede reden zijn om TUI-aandelen te kopen.

TUI in cijfers

In 2019 had het bedrijf een omzet van 18, 928 miljard euro. In 2019 was de behaalde winst 893,3 miljoen. Her bedrijf had in 2019 71.473 werknemers.

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Comments powered by CComment