Canon aandelen kopen

Smile! Zelf ken ik Canon vooral van de hoge kwaliteit camera’s die ik zelf ook regelmatig gebruik op mijn reizen. Maar wist je dat het grootste deel van de omzet van dit Japanse bedrijf afkomstig is van kantoorproducten zoals bijvoorbeeld printers en kopieermachines? Wanneer je denkt dat Canon het ook in de toekomst goed gaat doen dan is het slim om in Canon te beleggen door de aandelen te kopen. Ook kan je op deze pagina de actuele koers van het aandeel Canon raadplegen.

Hoe kan je actief beleggen in Canon?

Je kan er ook voor kiezen om actief te beleggen in het aandeel Canon. Op die manier kan je inspelen op de laatste ontwikkelingen. Goed nieuws en positieve geruchten kunnen de koers laten stijgen, terwijl negatief nieuws de koers van Canon juist onder druk kan zetten.

Een goede partij om actief te beleggen in Canon aandelen is Plus500. Bij Plus500 kan je door middel van CFD’s speculeren op koersbewegingen op de korte termijn. Je kan de mogelijkheden bij Plus500 uitproberen door middel van een onbeperkte demo. Gebruik de onderstaande knop om een gratis account te openen bij Plus500 :

Plus500 aanmelden

Waar kan je Canon aandelen kopen?

De koers van Canon aandelen hangt sterk samen met de economische situatie. Wanneer het goed gaat zullen andere bedrijven immers eerder nieuwe kantoorbenodigdheden zoals printers en kopieermachines aanschaffen. Denk je dat de economie zich goed gaat ontwikkelen in de toekomst? Dan kan het aantrekkelijk zijn om Canon aandelen te kopen. Wanneer je besluit om Canon aandelen te kopen, dan kan je dit het beste doen bij eToro. Bij eToro betaal je namelijk geen vaste transactiekosten waardoor je potentiële winst een stuk hoger kan uitvallen. Met de onderstaande knop kan je direct een account openen:

etoro aanmelden

Hieronder zie je bij welke brokers je Canon aandelen kunt kopen:

Broker
Flatex aandelen kopen €0 voor aandeel Canon Meer informatie Aanmelden
DEGIRO aandelen €10 + 0,068% voor Canon Meer informatie Aanmelden
Binck aandelen handelen €1 + 0,1% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden
Lynx aandelen verkopen 0,15% met 500JPY minimum Meer informatie Aanmelden

Wat is de actuele koers van Canon?

Als belegger is de koers natuurlijk erg belangrijk! Hieronder zie je een actueel overzicht van de CFD koers van Canon. Wil je direct beleggen in het aandeel? Dat kan door gebruik te maken van de knoppen naast de grafiek.

Canon geschiedenis bedrijf

De geschiedenis van Canon begint in 1933. Dan wordt het Precision Optical Laboratory opgericht. Het bedrijf ontwikkelde een 35-mm camera. Deze camera werd voorzien van Nikor-lenzen. De camera, de Kwanon, verscheen in 1934 op de markt.

Canon breidde zijn werkterrein uit. Voor de film- en televisie-industrie maakte Canon meerdere lenzen en camera’s. Ook werd er een spiegelreflexcamera, de Canonflex, op de markt gebracht. Begin jaren tachtig bracht Canon inkjet-printers op de markt. Deze printers waren voorzien van de nieuwe bubblejet-technologie.

Canon versterkte zijn positie op de markt van de kantoorapparatuur door in 2009 het Nederlandse bedrijf Océ te kopen. Op dit moment is Canon onder andere producent van kopieermachines, printers, all-in-one apparaten, calculators, medische apparatuur en camera’s.

canon aandelen

Een betrouwbaar merk met een bedrijfsfilosofie

Canon is een merk met een gedegen reputatie. Het merk wordt wereldwijd gezien als betrouwbaar. Wat is de bedrijfsfilosofie van Canon? Kyossei. Wat betekent dit? Dat Canon wil samen leven en werken aan het algemeen belang. Hoe? Door duurzame productiemethoden te ontwikkelen en door veel keuze te bieden aan de consumenten.

De voor de omzet belangrijkste regio’s en businessunits

Canon heeft vier belangrijke afzetgebieden: Japan en Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Azië. Ieder afzetgebied draagt 25% bij aan de omzet.

Canon heeft ook vier Business Units. De belangrijkste Business Unit is Office Business Unit. Deze Unit (kopieermachines en printers) zorgt voor de helft van de omzet. Een andere voor de omzet belangrijke Business Unit is de Imaging Business Unit. Deze Business Unit (o.a. spiegelreflexcamera’s en afbeeldingscanners) zorgt voor 25% van de omzet.

De andere business units zijn de medische unit waarbij bijvoorbeeld MRT en rontgëmachines worden geproduceerd. Ook is het bedrijf actief in de industry and other business unit waarbij bijvoorbeeld computerterminals en halfgeleiders worden geproduceerd. Deze units samen zijn verantwoordelijk voor de resterende 25% van de omzet.

Analyse aandeel Canon

Wil je analyseren hoe het bedrijf het doet? Het is dan slim om te kijken wat de economische ontwikkelingen zijn in de voornaamste afzetmarkten. Neemt de potentiële afzetmarkt voor Canon toe in deze regio’s? Dit kan natuurlijk goed zijn voor de winstgevendheid van Canon en dit kan een positief effect hebben op de koers.

Ook is het belangrijk om de kijken naar de verschillende business units. De office unit is verantwoordelijk voor de helft van de omzet. Het is relatief gezien dus erg belangrijk wat hier gebeurt. Leg de focus daarom vooral op de sectoren die het meeste omzet opleveren en bedenk dat potentie tot groei de koers in de toekomst omhoog kan brengen.

Canon in cijfers

Canon is een groot bedrijf met het hoofdkantoor in Tokyo. Het bedrijf heeft in 2018 ruim 195.000 werknemers. Van deze werknemers zijn er 72.450 werkzaam in Japan. In het genoemde jaar bedraagt de omzet van Canon 3952 miljard Japanse yen. De winst is in 2018 352,8 miljard Japanse yen.

Koersverloop aandeel Canon

De koers van het aandeel Canon op de Amerikaanse beurs op 6 februari is 29,15 dollar. Op 6 februari 2020 is de koers 26,56 dollar. De hoogste koers in die periode was op 24 juni. Toen was de koers 30,01 dollar. De laagste koers in die periode was op 23 augustus. Toen was de 25,23 dollar.

Canon blijft investeren in nieuwe technologieën. Beursanalisten zijn daarom van mening dat de koers in 2020 weer gaat stijgen. Ze adviseren om aandelen Canon te kopen. Heb je al aandelen Canon? Dan adviseren ze om die aandelen te houden.

Hieronder zie je hoe de koers van het aandeel Canon zich door de jaren heeft ontwikkeld:

Canon koersverloop

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Comments powered by CComment