Tilray aandelen kopen

Het in Canada gevestigde  bedrijf Tilray (TLRY) werd opgericht in 2013. Dit Canadees/Amerikaanse bedrijf produceert cannabis en farmaceutica. Bij oprichting van het bedrijf is de doelstelling het kunnen verkopen van legale cannabisproducten in de VS. Denk je dat ze deze doelstelling kunnen waarmaken? Dan is beleggen in Tilray door aandelen te kopen een verstandige zet! Op deze pagina zie je direct waar je het beste Tilray aandelen kunt kopen. Ook kan je hier de actuele koers van Tilray aandelen raadplegen.

Waar kan je Tilray aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de toekomst van Tilray? Denk je dat meer markten worden veroverd en dat de koers weer enigszins hersteld naar het niveau van 2018? Dan kan het aantrekkelijk zijn om Tilray aandelen te kopen!

In de onderstaande tabel zie je direct bij welke partijen je het goedkoopst Tilray aandelen kunt kopen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor cannabis aandelen. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€1 voor wiet aandelen
Mexem aandelen kopen$0,005 per aandeel met $2,50 minimum
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen$0,01 per aandeel met $1,90 minimum
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Tilray?

Actief beleggen in een aandeel als Tilray kan erg aantrekkelijk zijn. Het aandeel is de afgelopen peridode namelijk erg volatiel geweest. Je kan hier slim op in spelen door op de toppen te verkopen en in de dalen te kopen. Op die manier hoeft de enorme daling uit het verleden helemaal geen probleem te zijn! Door een short positie te openen kan je zelfs inspelen op dalende koersen. Met een short positie behaal je namelijk een positief resultaat wanneer de aandelenkoers van Tilray daalt.

Een goede partij om actief handelen in CFD-aandelen Tilray te proberen is Plus500. Gebruik de onderstaande knop om een gratis account te openen bij deze broker:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de actuele koers van Tilray?

Ben je benieuwd naar de actuele koers van het aandeel Tilray? Begrijpelijk! De schommelingen zijn immers fascinerend. In de onderstaande grafiek zie je de actuele CFD koers van het aandeel Tilray. Ook kan je met de knoppen direct een positie openen op het aandeel.

77% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Tilray

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Tilray.

Analyse van Tilray

Voordat je besluit of je Tilray wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Tilray zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Tilray zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Tilray in 2023?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Tilray gaat doen in 2023 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Tilray is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Is het slim om te investeren in Tilray?

Een investering in Tilray aandelen kan zeker interessant zijn. De cannabismarkt als geheel is erg interessant en kan de komende jaren sterk groeien. Zeker nu steeds meer Amerikaanse staten cannabis voor recreatief gebruik toestaan, kunnen bedrijven als Tilray hun afzet sterk vergroten. Ook in Europa heeft het bedrijf een mooie positie opgebouwd door de faciliteit in Portugal.

Tegelijkertijd worden de wetten nog constant aangepast en ontwikkeld waardoor er nog veel onduidelijkheid bestaat over het toekomstpotentieel van Tilray. Je ziet daarnaast dat de illegale markten nog steeds een sterke concurrent zijn voor het Canadese Tilray.

Het is daarom wanneer je een investering overweegt, belangrijk om te onthouden dat de cannabismarkt nog erg jong is. Er bestaat veel onzekerheid over de toekomst van het bedrijf Tilray. Aandelen in het bedrijf kopen is dan ook zeker niet zonder risico.

Mijlpalen in de geschiedenis van Tilray

De eerste mijlpaal voor Tilray was de goedkeuring door het GMP (Good Manufacturing Practices) stelsel van de cannabisproducten van het bedrijf. Deze goedkeuring werd verkregen in 2016. Het bedrijf was toen het eerste bedrijf met een goedkeuring voor het produceren van cannabis in Noord-Amerika.

Een tweede mijlpaal voor het bedrijf was de IPO: in juli 2018 werd het bedrijf genoteerd op de beroemde NASDAQ.

Een derde mijlpaal was de grote doorbraak van Tilray in september 2018. Tilray was toen het eerste bedrijf dat toestemming kreeg om cannabis naar de Verenigde Staten te exporteren. De cannabis werd gebruikt voor klinische proeven.

Ook het ondertekenen van een deal met Sander Pharmaceuticals, in november 2018, was een mijlpaal voor het bedrijf. Na ondertekening van de deal kon Tilray zijn cannabisproducten over de hele wereld verhandelen. Denk je dat de legalisering doorzet en dat het in steeds meer landen mogelijk wordt om cannabisproducten te kopen? Dan kan het aantrekkelijk zijn om in Tilray aandelen te investeren.

Tilray aandeel

Stijgende vraag naar wietaandelen in 2018

Steeds meer staten in Noord-Amerika hebben cannabis gelegaliseerd voor medisch en recreatief gebruik. Medisch gebruik is in 2018 in 30 van de 50 staten toegestaan. In 10 staten en in Columbia is dan ook recreatief cannabisgebruik toegestaan. Door die legalisering is de markt voor cannabis booming en dat heeft de afgelopen periode invloed gehad op de aandeelkoersen. De steeds verder gaande legalisering van cannabis gaf in 2018 een duidelijke boost aan de koers van de Noord-Amerikaanse wietaandelen. Nu het duidelijk is dat de legalisering niet overal even hard doorzet zijn veel koersen weer gedaald. Dit neemt niet af dat de marihuanamarkt enorm is: de potentie is er dan ook zeker!

Denk je dat verdere legaliseren zal leiden tot een stijging van de aandeelkoersen? Dan kan het erg interessant zijn om aandelen Tilray te kopen bij een broker.

De koers van wietaandelen Tilray in 2018

In 2018 staat Tilray op een lijst met de beste wietaandelen op de tweede plaats. Het bedrijf ging in juli 2018 naar de beurs. In september 2018 steeg de koers van het aandeel maar liefst 380% gestegen. Dit is een aandeel dat symbool staat voor de koersstijgingen van wietaandelen in 2018.

Deze enorme stijgingen bleken echter niet realistisch. Het aandeel daalde dan ook flink van een waardering van bijna 150 dollar in 2018 tot slechts een paar dollar in maart 2020. Het lijkt erop dat onder de hype de aandelenkoers van Tilray te hoog werd gewaardeerd. Denk je dat er in de toekomst weer een aantrekkelijk koopmoment volgt? Dan kan je beleggen in Tilray aandelen zeker overwegen.

Ook actieve beleggers kunnen profiteren van dit soort enorme schommelingen. Door te speculeren op het koersverloop kan je profiteren van zowel de stijgende als de dalende koersbewegingen.

Tilray is actief in veel landen

Tilray breidt zijn activiteiten steeds verder uit. Het bedrijf is te vinden in Australië en Nieuw-Zeeland, Canada, Europa en Latijns-Amerika.

  • Tilray was het eerste bedrijf dat legaal cannabis mocht exporteren van Noord-Amerika naar Australië en Nieuw-Zeeland. Het bedrijf is er nu een van de belangrijkste leveranciers van cannabis voor medische doeleinden.
  • In Canada kreeg Tilray als een van de eerste bedrijven toestemming om legaal cannabis te produceren. Tegenwoordig is het bedrijf de belangrijkste leverancier van medische cannabis in Canada. Tienduizenden patiënten in Canada kunnen dankzij Tilray beschikken over cannabis.
  • Tilray was het eerste bedrijf dat legaal cannabis exporteerde van Noord-Amerika naar Europa. De Portugese regering verstrekte het bedrijf een teeltvergunning. In Portugal geteelde cannabis is bestemd voor de Europese markt. In diverse Europese landen is de cannabis tegenwoordig te verkrijgen bij apotheken.
  • In Chili wordt door Tilray cannabis geïmporteerd, geproduceerd en gedistribueerd. Het bedrijf is van plan om zijn cannabis door heel Latijns-Amerika te distribueren. Zo wordt de aanwezigheid van het bedrijf in Latijns-Amerika verstrekt.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *