Tilray aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Het in Canada gevestigde bedrijf Tilray (TLRY) werd opgericht in 2013. Dit Canadees/Amerikaanse bedrijf produceert cannabis en farmaceutica. Wil je beleggen in Tilray door aandelen Tilray te kopen? In dit artikel vind je een uitgebreide analyse van het aandeel en kan je ook de laatste aandelenkoers raadplegen!

Waar kan je Tilray aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de toekomst van Tilray? Denk je dat meer markten worden veroverd en dat de koers weer enigszins hersteld naar het niveau van 2018? Dan kan het aantrekkelijk zijn om Tilray aandelen te kopen! In de onderstaande tabel zie je direct bij welke betrouwbare brokers je Tilray aandelen kunt kopen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor cannabis aandelen. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€1 voor wiet aandelen
Mexem aandelen kopen$0,005 per aandeel met $2,50 minimum
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen$0,01 per aandeel met $1,90 minimum
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele koers van Tilray?

Ben je benieuwd naar de actuele koers van het aandeel Tilray? Begrijpelijk! De schommelingen zijn namelijk fascinerend. In de onderstaande grafiek zie je de actuele koers van het aandeel Tilray. Ook kan je met de knoppen direct een positie openen op het aandeel.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Tilray

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Tilray.

Analyse van Tilray aandelen

Voordat je besluit of je Tilray wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Tilray zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van Tilray over de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Tilray zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Tilray in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Tilray gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Tilray is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Wat kan het interessant maken om Tilray aandelen te kopen?

 • Groeiende cannabismarkt: de cannabismarkt groeit snel doordat steeds meer landen en regio’s wiet legaliseren.
 • Sterke merken: Tilray bezit verschillende bekende cannabis merken zoals Tilray, Marley Natural en Manitobo Harvest.
 • Strategische samenwerkingen en acquisities: Tilray heeft samenwerkingen gesloten met farmaceutische bedrijven zoals Novartis voor het ontwikkelen van medische cannabisproducten.
 • Focus op R&D: Tilray investeert veel geld in het ontwikkelen van nieuwe producten op basis van wetenschap.

Wat zijn de risico’s van beleggen in Tilray aandelen?

 • Regelgeving: de cannabis industrie is complex en veranderingen op het gebied van compliance kunnen de kosten opdrijven.
 • Volatiliteit en concurrentie: de cannabis industrie staat bekend om intense concurrentie, waardoor Tilray constant moet strijden voor haar marktaandeel.
 • Overheid: Tilray’s is afhankelijk van lokale overheden en regulaties. Vertragingen voor het verkrijgen van benodigde licenties kunnen de zakelijke plannen van het bedrijf tegenwerken.
 • Internationale expansie: Tilray kan verder groeien door in het buitenland cannabis te verkopen, maar of dit mogelijk is, hangt af van de lokale overheden.

Wat zijn de grootste concurrenten van Tilray?

Hoe kan je aandelen Tilray kopen?

 • Klik hier om eerst de beste brokers met elkaar te vergelijken
 • Doorloop de activatiestappen zodat je kunt beginnen met beleggen
 • Selecteer het aandeel Tilray en bepaal welk bedrag je wilt investeren
 • Vul het bedrag in & kies tussen een marktorder en een limietorder
 • Druk vervolgens op kopen om direct aandelen Tilray te kopen

Mijlpalen in de geschiedenis van Tilray

De eerste mijlpaal voor Tilray was de goedkeuring door het GMP (Good Manufacturing Practices) stelsel van de cannabisproducten van het bedrijf in 2016. Tilray was het eerste bedrijf met toestemming om cannabis te produceren in Noord-Amerika.

Een tweede mijlpaal voor het bedrijf was de IPO: in juli 2018 werd het bedrijf genoteerd op de beroemde NASDAQ.

Een derde mijlpaal was de grote doorbraak van Tilray in september 2018. Tilray was toen het eerste bedrijf dat toestemming kreeg om cannabis naar de Verenigde Staten te exporteren voor klinische proeven.

Ook het ondertekenen van een deal met Sander Pharmaceuticals, in november 2018, was een mijlpaal voor het bedrijf. Na ondertekening van de deal kon Tilray zijn cannabisproducten over de hele wereld verhandelen. Denk je dat de legalisering doorzet en dat het in steeds meer landen mogelijk wordt om cannabisproducten te kopen? Dan kan het aantrekkelijk zijn om in Tilray aandelen te investeren.

Tilray aandeel

Stijgende vraag naar wietaandelen in 2018

Steeds meer staten in Noord-Amerika hebben cannabis gelegaliseerd voor medisch en recreatief gebruik. Medisch gebruik is in 2023 in 38 van de 50 staten toegestaan. Door die legalisering is de markt voor cannabis booming en dat heeft de afgelopen periode invloed gehad op de aandeelkoersen. De steeds verder gaande legalisering van cannabis gaf in 2018 een duidelijke boost aan de koers van de Noord-Amerikaanse wietaandelen. Nu het duidelijk is dat de legalisering niet overal even hard doorzet zijn veel koersen weer gedaald. Dit neemt niet af dat de marihuanamarkt enorm is: de potentie is er dan ook zeker!

Denk je dat verdere legaliseren zal leiden tot een stijging van de aandeelkoersen? Dan kan het erg interessant zijn om aandelen Tilray te kopen bij een broker.

De koers van wietaandelen Tilray in 2018

In 2018 stond Tilray op een lijst met de beste wietaandelen op de tweede plaats. Het bedrijf ging in juli 2018 naar de beurs en de koers steeg in een paar manden met 380%.

Deze enorme stijgingen bleken echter niet realistisch. Het aandeel daalde dan ook flink van een waardering van bijna 150 dollar in 2018 tot slechts een paar dollar in 2023. Het lijkt erop dat onder de hype de aandelenkoers van Tilray te hoog werd gewaardeerd. Denk je dat er in de toekomst weer een aantrekkelijk koopmoment volgt? Dan kan je beleggen in Tilray aandelen zeker overwegen.

Ook actieve beleggers kunnen profiteren van dit soort enorme schommelingen. Door te speculeren op het koersverloop kan je speculeren op zowel de stijgende als de dalende koersbewegingen.

Tilray is actief in veel landen

Tilray breidt zijn activiteiten steeds verder uit. Het bedrijf is te vinden in Australië en Nieuw-Zeeland, Canada, Europa en Latijns-Amerika.

 • Tilray was het eerste bedrijf dat legaal cannabis mocht exporteren van Noord-Amerika naar Australië en Nieuw-Zeeland. Het bedrijf is er nu één van de belangrijkste leveranciers van cannabis voor medische doeleinden.
 • In Canada kreeg Tilray als een van de eerste bedrijven toestemming om legaal cannabis te produceren. Tegenwoordig is het bedrijf de belangrijkste leverancier van medische cannabis in Canada. Tienduizenden patiënten in Canada kunnen dankzij Tilray over cannabis beschikken.
 • Tilray was het eerste bedrijf dat legaal cannabis exporteerde van Noord-Amerika naar Europa. De Portugese regering verstrekte het bedrijf een teeltvergunning. In Portugal geteelde cannabis is bestemd voor de Europese markt. In diverse Europese landen is de cannabis tegenwoordig te verkrijgen bij apotheken.
 • In Chili wordt door Tilray cannabis geïmporteerd, geproduceerd en verspreid. Het bedrijf is van plan om zijn cannabis door heel Latijns-Amerika te verspreiden.

Is het slim om te investeren in Tilray aandelen?

Een investering in Tilray aandelen kan zeker interessant zijn. De cannabismarkt als geheel is erg interessant en kan de komende jaren sterk groeien. Zeker nu steeds meer Amerikaanse staten cannabis voor recreatief gebruik toestaan, kunnen bedrijven als Tilray hun afzet sterk vergroten. Ook in Europa heeft het bedrijf een mooie positie opgebouwd door de faciliteit in Portugal.

Tegelijkertijd worden de wetten nog constant aangepast en ontwikkeld waardoor er nog veel onduidelijkheid bestaat over het toekomstpotentieel van Tilray. Je ziet daarnaast dat de illegale markten nog steeds een sterke concurrent zijn voor het Canadese Tilray.

Het is daarom wanneer je een investering overweegt, belangrijk om te onthouden dat de cannabismarkt nog erg jong is. Er bestaat veel onzekerheid over de toekomst van het bedrijf Tilray. Aandelen in het bedrijf kopen is dan ook zeker niet zonder risico, zeker wanneer je naar de forse koersdalingen kijkt.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *