Canopy Growth aandelen kopen

Canopy Growth is één van de bekendste bedrijven in de wietindustrie. Het bedrijf legt de focus voornamelijk op de productie van cannabis, maar produceert sinds kort ook andere producten met wiet erin. Ben je op zoek naar een interessant wiet aandeel om te kopen? Dan kan beleggen in Canopy Growth zomaar erg interessant zijn! Op deze pagina lees je alles wat je moet weten voordat je een investering in het bedrijf doet. Ook kan je op deze pagina de actuele koers van Canopy Growth raadplegen.

Waar kan je Canopy Growth aandelen kopen?

Nu wiet in steeds meer landen gelegaliseerd wordt, kunnen bedrijven plotseling een hele nieuwe afzetmarkt bereiken. Natuurlijk werd wiet al eerder volop gebruikt. Het waren echter criminele organisaties die hiervan profiteerden. Nu bedrijven als Canopy Growth vrij spel hebben kan je als belegger een mooi rendement behalen door bijvoorbeeld Canopy Growth aandelen te kopen.

Hieronder kan je zien bij welke brokers je deze aandelen het goedkoopst kunt kopen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor cannabis aandelen. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€1 voor wiet aandelen
Mexem aandelen kopen$0,005 per aandeel met $2,50 minimum
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen$0,01 per aandeel met $1,90 minimum
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Canopy Growth?

Een wiet aandeel als Canopy Growth kan erg volatiel zijn. Dit komt doordat het een nog vrij nieuwe markt is waarbij we nog geen idee hebben hoe deze zich precies gaat ontwikkelen. Interessant is het zeker: er zijn wereldwijd immers ontzettend veel mensen die regelmatig wiet gebruiken. Toen Constellation Brand investeerde in het aandeel, sprong deze direct 38% omhoog. Als actieve belegger kan je van dit soort sterke schommelingen profiteren. Maar hoe doe je dit?

Een goede partij om actief te beleggen in een aandeel als Canopy Growth is Plus500. Bij Plus500 kan je met CFD’s actief posities openen op de markt. Met een CFD speculeer je op het prijsverschil van het CFD-aandeel. Dit betekent dat je zowel posities kunt innemen op een dalende als op een stijgende koers. Wil je ook beginnen met actief beleggen in CFD Canopy Growth aandelen? Gebruik dan de onderstaande knop om direct een gratis demoaccount te openen:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de actuele koers van Canopy Growth?

Ben je benieuwd naar de actuele koers van het aandeel Canopy Growth? In de onderstaande tabel kan je direct de CFD koers van Canopy Growth raadplegen. Ook kan je met de knoppen direct beginnen met handelen in het aandeel.

77% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Canopy Growth

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Canopy Growth.

Analyse van Canopy Growth

Voordat je besluit of je Canopy Growth wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Canopy Growth zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Canopy Growth zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Canopy Growth in 2023?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Canopy Growth gaat doen in 2023 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Canopy Growth is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Is het verstandig om te investeren in Canopy Growth?

Op moment van schrijven is cannabis niet alleen actueler, maar ook hipper dan ooit. Steeds meer onderzoeken maken duidelijk welke ongelofelijke medische voordelen een regelmatig gebruik van cannabis met zich mee kan brengen. Hoewel Canopy Growth binnen de cannabismarkt één van de grootste bedrijven en aandelen is neemt de concurrentie gestaag toe.  Dit niet in het minst in de voornaamste afzetmarkt van het bedrijf, namelijk Canada en de Verenigde Staten.

Hoewel het er naar uit lijkt te zien dat er nog een enorm potentieel schuil gaat in Canopy Growth, valt of staat alles uiteraard met de mate waarin het gebruik van cannabis al dan niet (volledig) gelegaliseerd zal worden. Denk je dat de legalisatie wereldwijd verder zal doorzetten? Dan zal de afzetmarkt van Canopy Growth alleen maar toenemen wat goed zal zijn voor de winstgevendheid van het bedrijf en automatisch dus ook de aandeelkoersen van het bedrijf.

Een goede reden om Canopy Growth aandelen te kopen, zijn de gunstige ontwikkelingen die het bedrijf doormaakt. Het bedrijf is bijvoorbeeld bezig met het opzetten van een goede verkoopstructuur voor de Amerikaanse markt: op die manier kan de winstgevendheid van het bedrijf natuurlijk verder toenemen.

Wel is het belangrijk om de winstgevendheid van het bedrijf in de gaten te houden. De forse investeringen die het bedrijf heeft uitgevoerd om een sterkere positie op te bouwen hebben er voor gezorgd dat het bedrijf nog steeds verliesgevend is. Aangezien de cannabismarkt nieuw is, is het nog erg onzeker of het bedrijf in de toekomst een sterkere positie kan opbouwen. Een investering in Canopy Growth is dan ook zeker niet zonder risico.

Hoe kan je Canopy Growth aandelen kopen?

Voor nieuwe beleggers kan het soms lastig zijn om te begrijpen hoe je Canopy Growth aandelen kunt kopen. Aangezien Canopy Growth een Canadees bedrijf is, kan je de aandelen vaak eenvoudig verhandelen bij een online broker. Wel is het belangrijk om rekening te houden met twee zaken:

  • De wisselkoers van de Canadese dollar tegenover de valuta waar je zelf mee investeert
  • De transactiekosten voor het kopen en verkopen van Canadese aandelen

Wanneer je zelf niet in Canadese dollars belegt, dan kunnen schommelingen in de wisselkoers je beleggingsresultaten sterk beïnvloeden. Wanneer je eigen valuta minder waard wordt, dan kan je zelfs bij een stijgende Canopy Growth aandelenkoers geld verliezen.

Ook moet je goed oppassen bij de transactiekosten op Canadese aandelen. Bij veel brokers betaal je hogere transactiekosten wanneer je in het buitenland belegt. Wil je weten bij welke brokers je het voordeligst kunt beleggen in Canadese aandelen? Bekijk dan direct ons prijzenoverzicht voor Canadese aandelen:

Het openen van een beleggingspositie op het aandeel Canopy Growth werkt eigenlijk bij iedere broker hetzelfde. Je moet eerst het aandeel selecteren binnen de software. Nadat je het aandeel hebt gevonden kan je met een marktorder direct de aandelen kopen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een limietorder te gebruiken: met een limietorder open je de belegging alleen wanneer een bepaalde prijs bereikt wordt.

Over Canopy Growth

De Canadese Canopy Growth Corporation houdt zich vooral bezig met het produceren van cannabis. Het is vooral omwille van deze activiteit dat het Canopy Growth aandeel zo bekend is geworden. Dankzij de investering van Constellation Brands gaat het bedrijf zich ook mengen in de concurrentiestrijd in “cannabis infused drinks”.

Het kapitaal dat het bedrijf heeft gekregen van Constellation Brands heeft er voor gezorgd dat het bedrijf een stevige, financiële positie heeft opgebouwd. Wil jij ook graag ontdekken hoe ook jij kan beleggen in het Canopy Growth aandeel? Dan is het verstandig om goed te onderzoeken wat de plannen van het bedrijf voor de toekomst zijn!

canopy growth

Eén van de belangrijkste cannabisproducenten

Canopy Growth heeft het aangedurfd om zich te manifesteren binnen een vaak gecontesteerde markt. Tot op het moment van schrijven is het zo dat de legalisatie van cannabis nog altijd in haar kinderschoenen staat ondanks de vele medische voordelen die er aan verbonden zijn. Canopy Growth heeft als thuismarkt Canada, een land dat zich duidelijk wel steeds meer openstelt voor het legaliseren van cannabis.

De activiteiten van Canopy Growth bestaan voornamelijk uit het produceren en verdelen van cannabis. Dat is echter niet alles: het aanzienlijke kapitaal dat het bedrijf heeft weten te verwerven uit de investering van Constellation Brands, heeft namelijk een nieuwe doelmarkt geopend. Zo zou de onderneming zich in de komende jaren ook steeds intensiever willen mengen in de strijd om het produceren van “cannabis infused drinks”. Mocht men hier in slagen kan dit een extra meerwaarde betekenen voor de marktpositie van de  Canopy Growth Corporation.

Denk je dat deze drankjes kunnen bijdragen aan de toekomstige groei van Canopy Growth? Dan kan het kopen van aandelen Canopy Growth zeker aan te raden zijn!

Geschiedenis van de Canopy Growth Corporation

De Canopy Growth Corporation werd in eerste instantie in het jaar 2013 opgericht als ‘Tweed Marijuana Inc.’ door Bruce Linton en Chuck Rifici. Haar huidige naam verkreeg ze in het jaar 2015 nadat er een fusie had plaatsgevonden met Bedrocan Canada. Door deze fusie kwam ook Mark Zekulin aan het roer van het bedrijf te staan.

Een belangrijke mijlpaal bereikte het bedrijf in augustus van het jaar 2018. Toen maakte Constellation Brands, een Amerikaanse producent van bier, wijn en spirits bekend dat ze een investering zouden doen in Canopy Growth ter waarde van zo’n slordige 5 miljard Canadese dollar. Hierdoor werd de investeerder voor 38 procent eigenaar van het Canadese bedrijf.

De extra financiële middelen die werden verkregen uit de bovenvermelde overeenkomst maakt het voor Canopy Growth mogelijk om werk te maken van haar internationale expansie. In het bijzonder in de Verenigde Staten wil het bedrijf haar marktaandeel fors opkrikken. Ook de (toekomstige) productie van drinkbare cannabis producten moet op termijn voor extra inkomsten gaan zorgen voor de Canadese cannabisproducent.

Denk je dat het Canopy Growth lukt om in de toekomst meer producten in het buitenland af te zetten? Dan kan het interessant zijn om te investeren in Canopy Growth aandelen.

Extra toegankelijke producten met cannabis

Canopy Growth wil vooral werk maken van toegankelijke producten op basis van cannabis. Dit bleek natuurlijk reeds uit de overeenkomst met Constellation Brands, maar er is meer. In november 2019 maakte het bedrijf namelijk bekend dat het niet alleen frisdranken, maar ook chocolade geïnjecteerd met THC en CBD op de markt zal gaan brengen. Op deze manier moet (medicinale) cannabis in één klap op een toegankelijke manier een grote doelgroep bereiken.

Denk je dat deze nieuwe producten het bedrijf een sterkere marktpositie gaan opleveren? Dan kan beleggen in Canopy Growth zeker interessant zijn!

wiet investering

Toekomst

Canopy Growth is bezig met het ontwikkelen van een internationale strategie. Het bedrijf zou graag willen uitbreiden naar nieuwe regio’s waarbij lokale wetgevingen natuurlijk een belangrijkere rol spelen. Nu wiet steeds meer gelegaliseerd wordt zijn er ongekende kansen aanwezig. Het kopen van wiet aandelen kan dan ook een erg interessante investering blijken.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *