Canopy Growth aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Canopy Growth is één van de bekendste bedrijven in de wietindustrie. Het bedrijf legt de focus voornamelijk op de productie van cannabis, maar produceert sinds kort ook andere producten met wiet erin. Ben je op zoek naar een interessant cannabis aandeel om te kopen? Dan kan beleggen in Canopy Growth aandelen zomaar erg interessant zijn! Op deze pagina lees je alles wat je moet weten voordat je een investering in het bedrijf doet & je kunt hier ook de laatste aandelenkoers raadplegen.

Waar kan je Canopy Growth aandelen kopen?

Nu wiet in steeds meer landen gelegaliseerd wordt, kunnen bedrijven plotseling een hele nieuwe afzetmarkt bereiken. Natuurlijk werd wiet al eerder volop gebruikt, het waren echter criminele organisaties die hiervan profiteerden. Nu bedrijven als Canopy Growth vrij spel hebben kan je als belegger potentieel een mooi rendement behalen door bijvoorbeeld Canopy Growth aandelen te kopen. Hieronder kan je zien bij welke brokers je aandelen Canopy Grwoth kunt kopen:

BrokerKostenReview
Aanmelden
Freedom Finance demoInvesteren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Canopy Growth. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Canopy Growth & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele koers van Canopy Growth?

Ben je benieuwd naar de actuele koers van het aandeel Canopy Growth? In de onderstaande tabel kan je direct de koers van Canopy Growth aandelen raadplegen. Ook kan je met de knoppen direct beginnen met handelen in het aandeel.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Canopy Growth

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Canopy Growth.

Analyse van Canopy Growth aandelen

Voordat je besluit of je Canopy Growth wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Canopy Growth zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van Canopy Grwoth de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Canopy Growth zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Canopy Growth in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Canopy Growth gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Canopy Growth is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Wat kan het interessant maken om Canopy Growth aandelen te kopen?

  • Sterke marktpositie: Canopy Growth is wereldwijd één van de grootste cannabis bedrijven en heeft zowel medische als recreatieve klanten.
  • Brede portfolio: Canopy Growth bezit verschillende merken zoals Tweed, Tokyo Smoke en Spectrum Therapeutics. Het bedrijf heeft daarnaast samenwerkingen gesloten met andere cannabis bedrijven wat bijdraagt aan het groeipotentieel.
  • Internationale opties: Canopy Growth probeert een positie op te bouwen in de Verenigde Staten, Duitsland en Australië. Wanneer het Canopy Growth lukt om hier een sterke positie op te bouwen, kan de winstgevendheid fors toenemen.
  • R&D capaciteiten: het bedrijf ontwikkelt diverse nieuwe producten, waardoor het bedrijf zichzelf kan onderscheiden binnen de cannabismarkt.

Wat zijn de risico’s van beleggen in Canopy Growth aandelen?

  • Juridische onzekerheid: juridische uitdagingen kunnen de groei van Canopy Growth tegenhouden.
  • Volatiliteit & concurrentie: de cannabismarkt staat bekend om intense concurrentie en volatiliteit. Externe factoren kunnen de prestaties van aandelen Canopy Growth dan ook sterk beïnvloeden.
  • Schaalbaarheid: nu de cannabismarkt groeit, moet een bedrijf als Canopy Growth haar productie uitbreiden. Het is dan uitdagend om de kwaliteit van de producten vast te houden.
  • Kapitaaleisen: de cannabis industrie heeft veel kapitaal nodig voor het bouwen van productiefaciliteiten en het doen van onderzoek. Houd daarom in de gaten of Canopy Growth voldoende kapitaal kan aantrekken.

Wat zijn de grootste concurrenten van Canopy Growth?

Hoe kan je Canopy Growth aandelen kopen?

Voor nieuwe beleggers kan het soms lastig zijn om te begrijpen hoe je Canopy Growth aandelen kunt kopen. Aangezien Canopy Growth een Canadees bedrijf is, kan je de aandelen vaak eenvoudig verhandelen bij een online broker. Wel is het belangrijk om rekening te houden met twee zaken:

  • De wisselkoers van de Canadese dollar tegenover de valuta waarin je investeert
  • De transactiekosten voor het kopen en verkopen van Canadese aandelen

Wanneer je zelf niet in Canadese dollars belegt, dan kunnen schommelingen in de wisselkoers je beleggingsresultaten sterk beïnvloeden. Wanneer je eigen valuta minder waard wordt, dan kan je zelfs bij een stijgende Canopy Growth aandelenkoers geld verliezen.

Ook moet je goed oppassen bij de transactiekosten op Canadese aandelen. Bij veel brokers betaal je hogere transactiekosten wanneer je in het buitenland belegt. Ben je benieuwd bij welke brokers je Canopy Growth aandelen kunt kopen? Bekijk dan direct het overzicht met aandelen brokers:

Het openen van een beleggingspositie op het aandeel Canopy Growth werkt eigenlijk bij iedere broker hetzelfde. Je moet eerst het aandeel selecteren binnen de software. Nadat je het aandeel hebt gevonden, kan je met een marktorder direct de aandelen kopen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een limietorder te gebruiken: met een limietorder open je de belegging alleen wanneer een bepaalde prijs bereikt wordt.

Over Canopy Growth

De Canadese Canopy Growth Corporation houdt zich vooral bezig met het produceren van cannabis. Tot op het moment van schrijven is het zo dat de legalisatie van cannabis nog altijd in haar kinderschoenen staat, ondanks de vele medische voordelen die er aan verbonden zijn. Canopy Growth is vooral actief in Canada, waar cannabis steeds meer een legale status verkrijgt.

Dankzij de investering van Constellation Brands is het bedrijf nu ook actief in de concurrentiestrijd binnen “cannabis infused drinks“.

canopy growth

Geschiedenis van de Canopy Growth Corporation

De Canopy Growth Corporation werd in 2013 opgericht onder de naam ‘Tweed Marijuana Inc.‘ door Bruce Linton en Chuck Rifici. Het bedrijf staat onder de huidige naam bekend na een fusie in 2015 met Bedrocan Canada.

In 2018 maakte Constellation Brands bekend dat ze een bedrag van 5 miljard Canadese dollars zouden investeren in Canopy Growth. Hierdoor werd de investeerder voor 38 procent eigenaar van het Canadese bedrijf.

Canopy Growth gebruikt het extra kapitaal om zich uit te breiden naar nieuwe regio’s, waaronder vooral de Verenigde Staten. Ook de (toekomstige) productie van drinkbare cannabisproducten moet op termijn voor extra inkomsten gaan zorgen voor de Canadese cannabisproducent.

Denk je dat het Canopy Growth lukt om in de toekomst meer producten in het buitenland af te zetten? Dan kan het interessant zijn om te investeren in Canopy Growth aandelen.

Extra toegankelijke producten met cannabis

Cannabis wil cannabis toegankelijker maken voor een groter product. In november 2019 maakte het bedrijf bekend dat het niet alleen frisdranken, maar ook chocolade geïnjecteerd met THC en CBD op de markt gaat brengen.

Denk je dat deze nieuwe producten het bedrijf een sterkere marktpositie gaan opleveren? Dan kan beleggen in Canopy Growth aandelen zeker interessant zijn!

wiet investering

Expansie plannen van Canopy Growth

Canopy Growth is bezig met het ontwikkelen van een internationale strategie. Het bedrijf zou graag willen uitbreiden naar nieuwe regio’s waarbij lokale wetgevingen natuurlijk een belangrijkere rol spelen. Nu wiet steeds meer gelegaliseerd wordt zijn er ongekende kansen aanwezig. Het kopen van wiet aandelen kan dan ook potentieel interessant zijn.

Is het verstandig om te investeren in Canopy Growth?

Op moment van schrijven is cannabis niet alleen actueler, maar ook hipper dan ooit. Steeds meer onderzoeken maken duidelijk welke ongelofelijke medische voordelen een regelmatig gebruik van cannabis met zich mee kan brengen. Hoewel Canopy Growth binnen de cannabismarkt één van de grootste bedrijven, neemt de concurrentie toe. Bovendien ervaart Canopy Growth ook nog steeds veel concurrentie vanuit het criminele circuit.

Hoewel het er naar uit lijkt te zien dat er nog een enorm potentieel schuil gaat in Canopy Growth, valt of staat alles uiteraard met de mate waarin het gebruik van cannabis al dan niet (volledig) gelegaliseerd zal worden. Denk je dat de legalisatie wereldwijd verder zal doorzetten? Dan zal de afzetmarkt van Canopy Growth alleen maar toenemen wat goed zal zijn voor de winstgevendheid van het bedrijf en automatisch dus ook de aandeelkoersen van het bedrijf.

Een goede reden om Canopy Growth aandelen te kopen, zijn de gunstige ontwikkelingen die het bedrijf doormaakt. Het bedrijf is bijvoorbeeld bezig met het opzetten van een goede verkoopstructuur voor de Amerikaanse markt: op die manier kan de winstgevendheid van het bedrijf natuurlijk verder toenemen.

Wel is het belangrijk om de winstgevendheid van het bedrijf in de gaten te houden. De forse investeringen die het bedrijf heeft uitgevoerd om een sterkere positie op te bouwen hebben er voor gezorgd dat het bedrijf nog steeds verliesgevend is. Aangezien de cannabismarkt nieuw is, is het nog erg onzeker of het bedrijf in de toekomst een sterkere positie kan opbouwen. Een investering in Canopy Growth is dan ook zeker niet zonder risico.

De aandelenkoers van Canopy Growth is flink ingezakt; dit zie je vaak bij nieuwe markten. Cannabis aandelen ontvingen veel media-aandacht en waren een grote hype. Houd de markt daarom goed in de gaten voordat je aandelen Canopy Growth koopt!

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *