Aurora Cannabis aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Denk je erover na om Aurora Cannabis aandelen te kopen? In dit artikel lees je direct hoe je kunt beleggen in aandelen Aurora Cannabis. Je kunt op deze pagina bovendien de laatste aandelenkoers van Aurora Cannabis terugvinden.

Waar kan je Aurora Cannabis aandelen kopen?

Overweeg je een investering in marihuana? Dan kan je het aandeel Aurora Cannabis kopen bij een betrouwbare broker:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor cannabis aandelen. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€1 voor wiet aandelen
Mexem aandelen kopen$0,005 per aandeel met $2,50 minimum
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen$0,01 per aandeel met $1,90 minimum
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele koers van Aurora Cannabis?

Ben je benieuwd naar de actuele koers van het Aurora Cannabis aandeel? In de onderstaande grafiek zie je hoe de koers van Aurora Cannabis presteert. Ook kan je direct een positie openen met één van de knoppen.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Aurora Cannabis

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Aurora Cannabis.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Aurora Cannabis zien van de laatste 5 dagen:

Wat kan een belegging in Aurora Cannabis interessant maken?

 • Leidende positie: Aurora Cannabis is één van de grootste cannabis bedrijven van de wereld en de merknaam wordt wereldwijd herkend.
 • Globale expansie: Aurora Cannabis probeert internationaal uit te bereiden door haar producten ook buiten Canada te verkopen. Het bedrijf heeft strategische samenwerkingen gesloten om de internationale expansie mogelijk te maken.
 • Focus op medische cannabis en onderzoek: Aurora Cannabis investeert in medische cannabis en heeft zichzelf als een leider neergezet binnen dit segment.
 • Efficiency: Aurora Cannabis heeft geïnvesteerd in het verbeteren van de efficiency door de productie schaalbaarder te maken en door de kosten te verminderen.

Wat zijn de risico’s van beleggen in Aurora Cannabis?

 • Juridische uitdagingen: veranderingen in de regulaties kunnen een uitdaging vormen. Alhoewel steeds meer landen cannabis toestaan, zijn de regels alsnog streng.
 • Concurrentie: de markt voor legale cannabis is competitief. Tegelijk is er ook nog veel illegaal aanbod, en deze ‘ondernemingen’ betalen natuurlijk geen belasting.
 • Cash burn: Aurora Cannabis investeert veel en heeft hierdoor veel cash burn.
 • Volatiliteit: de cannabis industrie markt is vrij nieuw en is constant in beweging. Dit maakt een belegging in een bedrijf als Aurora Cannabis bovengemiddeld risicovol.

Hoe kan je beleggen in aandelen Aurora Cannabis?

 1. Open eerst een account bij een betrouwbare aandelen broker
 2. Activeer vervolgens je beleggingsrekening door een kopie van je paspoort & adres te uploaden
 3. Stort voldoende geld op je beleggingsrekening om Aurora Cannabis aandelen te kopen.
 4. Selecteer het aandeel Aurora Cannabis en vul het bedrag in dat je wilt investeren.
 5. Druk op kopen om direct in Aurora Cannabis aandelen te investeren.
 6. Neem de tijd om regelmatig je belegging te evalueren en verkoop je aandelen wanneer ze niet langer bij je passen.

Wat zijn de concurrenten van Aurora Cannabis?

In het kort over Aurora Cannabis

In Noord-Amerika is het op steeds meer plaatsen toegestaan om cannabis te produceren en te verkopen. Het gaat hierbij vaak om cannabis voor medicinale toepassingen. Je kunt van deze ontwikkeling profiteren door te beleggen in marihuana aandelen. Een voorbeeld van een bedrijf waarin je kunt investeren is Aurora Cannabis.

Aurora Cannabis is een erkende producent van medicinale cannabis. De belangrijkste afzetmarkt van dit bedrijf is Canada. Sinds de zomer van 2018 is de productie en het gebruik van cannabis legaal in Canada. Die legalisering van wiet in Canada biedt Aurora Cannabis ongetwijfeld kansen.

Beleggen Aurora Cannabis

Beleggen in wiet?

Is het verstandig om te beleggen in wiet? Wiet wordt in steeds meer landen legaal. Daarom zijn de vooruitzichten rooskleurig. Volgens onderzoek kan de markt enorm groeien. In 2030 is de omzet van legale wietteelt mogelijk 75 miljard dollar waard.

Dit zijn geen onrealistische cijfers. De illegale wietmarkt had in 2018 een omzet van circa 50 miljard dollar tegenover 6,7 miljard dollar op de legale markt. In 2030 kan er een omzet van 75 miljard dollar worden bereikt wanneer de totale markt in een periode van 12 jaar 3% groeit. Mensen moeten dan wel overstappen van illegale partijen naar legale opties.

De medische marihuanamarkt is volatiel

Beleggen in cannabis is niet zonder risico. Veel bedrijven die cannabis produceren zijn gegroeid. Om aan de vraag naar medische cannabisproducten te voldoen hebben ze hun productie verhoogd. De prijs die bedrijven voor hun cannabis krijgen kan echter schommelen. Ook de aandelenkoers van cannabis aandelen is volatiel. Aandelenkoersen kunnen dus behoorlijk in waarde stijgen of dalen.

Hier kan je door actief te beleggen in Aurora Cannabis aandelen op reageren. Door goed op het nieuws te letten kan je surfen op de golven van hysterie en paniek.

Is het verstandig om te investeren in Aurora Cannabis?

Een investering in Aurora Cannabis pakt zeker niet altijd goed uit: van een top van 150 Canadese dollar is de koers ingezakt naar minder dan één Canadese dollar. Als actieve handelaar kan je profiteren van dit soort sterke dalingen door een short positie te openen. Als investeerder vraag je jezelf misschien af of het nog interessant is om te investeren in Aurora Cannabis aandelen.

Het aandeel presteerde slecht in 2019 en 2020 doordat het management veel geld op een onverstandige wijze uitgaf. In 2020 heeft nieuw management dan ook de nodige verbeteringen doorgevoerd: zo worden enkele kleinere productiefaciliteiten gesloten om te kunnen profiteren van schaalvoordelen.

Ook juridisch gezien kan het Aurora Cannabis in de toekomst beter voor de wind gaan: de Canadese cannabismarkt wordt bijvoorbeeld steeds opener. Door de introductie van diverse nieuwe producten zoals cannabisdrankjes en vaping nemen de kansen voor het bedrijf verder toe.

Toch kan een investering in Aurora Cannabis slecht uitpakken: in 6 jaar tijd heeft het bedrijf het aantal aandelen uitgebreid met 11.800% om meer kapitaal op te halen. Het bedrijf heeft bovendien moeite om te concurreren met de illegale markt, aangezien producten op de zwarte markt vrijgesteld zijn van belasting. Er heerst dan ook veel onzekerheid rondom de toekomst van Aurora Cannabis: of het slim is om de aandelen nu te kopen is dan ook maar de vraag.

Wel of niet aandelen Aurora Cannabis kopen?

Aurora Cannabis heeft een leidende positie opgebouwd binnen de cannabis markt en heeft bovendien verschillende strategische samenwerkingen gesloten om verdere uitbereidingen mogelijk te maken. De focus van het bedrijf ligt op medische cannabis en het bedrijf onderzoekt regelmatig nieuwe, betere technieken voor de productie.

Het bedrijf moet tegelijk constant de juridische ontwikkelingen in de gaten houden. Cannabis is in veel regio’s nog (semi) illegaal en bovendien moet het bedrijf de concurrentie aangaan met vergelijkbare illegale bedrijven die de regels niet volgen. Bestudeer de financiële gegevens van het bedrijf daarom uitgebreid voordat je een investering uitvoert.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *