Aurora Cannabis aandelen kopen

Wiet aandelen zijn booming! En met reden: sinds de legalisering van wiet in veel gebieden in Noord-Amerika zijn er veel interessante nieuwe bedrijven bijgekomen. Eén voorbeeld van een vergelijkbaar bedrijf is Aurora Cannabis . Overweeg je een investering in het aandeel Aurora Cannabis? Op deze pagina kan je lezen hoe je Aurora Cannabis aandelen kunt kopen.

Waar kan je Aurora Cannabis aandelen kopen?

Overweeg je een investering in marihuana? Dan kan je het aandeel Aurora Cannabis via het internet kopen. Dit doe je bij een online broker. Een broker is een financiële instelling die namens jou een aandeel kan aanschaffen.

Hieronder zie je bij welke bedrijven je het voordeligst kunt beleggen in Aurora Cannabis aandelen.

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor cannabis aandelen. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€1 voor wiet aandelen
Mexem aandelen kopen$0,005 per aandeel met $2,50 minimum
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen$0,01 per aandeel met $1,90 minimum
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Aurora Cannabis?

Cannabis aandelen zijn erg volatiel. Hier is Aurora Cannabis geen uitzondering op. Het koersverloop van dit aandeel heeft wel wat weg van het koersverloop van de bitcoin. De beste manier om hierop in te spelen is door actief te beleggen in de koers van het aandeel. Maar hoe doe je dat?

Een goede manier om actief te speculeren op de koers van het aandeel is door te handelen in CFD’s. Je kan actief beleggen in CFD Aurora Cannabis bij Plus500. Het is bij Plus500 mogelijk om in deze en andere wiet CFD’s te handelen met een gratis demo. Gebruik de onderstaande knop om een account te openen

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de actuele koers van Aurora Cannabis?

Ben je benieuwd naar de actuele koers van het Aurora Cannabis aandeel? In de onderstaande grafiek zie je hoe de CFD van Aurora Cannabis presteert. Ook kan je direct een positie openen met één van de knoppen.

77% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Aurora Cannabis

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Aurora Cannabis.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Aurora Cannabis zien van de laatste 5 dagen:

Is het verstandig om te investeren in Aurora Cannabis?

Een investering in Aurora Cannabis pakt zeker niet altijd goed uit: van een top van 150 Canadese dollar is de koers ingezakt naar iets meer dan 10 Canadese dollar. Als actieve handelaar kan je profiteren van dit soort sterke dalingen door een short positie in te nemen. Als investeerder vraag je jezelf misschien af of het nog interessant is om te investeren in Aurora Cannabis aandelen.

Het aandeel presteerde slecht in 2019 en 2020 doordat het management veel geld op een onverstandige wijze uitgaf. In 2020 heeft nieuw management dan ook de nodige verbeteringen doorgevoerd: zo worden enkele kleinere productiefaciliteiten gesloten om te kunnen profiteren van schaalvoordelen.

Ook juridisch gezien kan het Aurora Cannabis in de toekomst beter voor de wind gaan: de Canadese cannabismarkt wordt bijvoorbeeld steeds opener. Door de introductie van diverse nieuwe producten zoals cannabisdrankjes en vaping nemen de kansen voor het bedrijf verder toe.

Toch kan een investering in Aurora Cannabis slecht uitpakken: in 6 jaar tijd heeft het bedrijf het aantal aandelen uitgebreid met 11.800% om meer kapitaal op te halen. Het bedrijf heeft bovendien moeite om te concurreren met de illegale markt, aangezien producten op de zwarte markt vrijgesteld zijn van belasting. Er heerst dan ook veel onzekerheid rondom de toekomst van Aurora Cannabis: of het slim is om de aandelen nu te kopen is dan ook maar de vraag.

In het kort over Aurora Cannabis

In Noord-Amerika is het op steeds meer plaatsen toegestaan om cannabis te produceren en te verkopen. Het gaat hierbij vaak om cannabis voor medicinale toepassingen. Je kunt van deze ontwikkeling profiteren door te beleggen in marihuana aandelen. Beleggen in deze aandelen kan aantrekkelijk zijn. Een voorbeeld van een bedrijf waarin je kunt investeren is Aurora Cannabis.

Aurora Cannabis is een erkende producent van medicinale cannabis. De belangrijkste afzetmarkt van dit bedrijf is Canada. In 2016 werd er voor het eerst omzet gedraaid. In 2018 werd er circa 570.000 kilo wiet geproduceerd. In de zomer van 2018 is de productie en het gebruik van cannabis legaal geworden in Canada. Die legalisering van wiet in Canada biedt Aurora Cannabis  ongetwijfeld kansen.

Beleggen Aurora Cannabis

Beleggen in wiet?

Is het verstandig om te beleggen in wiet? Wiet wordt in steeds meer landen legaal. Daarom zijn de vooruitzichten rooskleurig. Het is een markt met potentie. Volgens onderzoek kan de markt enorm groeien. In 2030 is de omzet van legale wietteelt wellicht 75 miljard dollar waard.

Dit zijn geen onrealistische cijfers. De illegale wietmarkt had in 2018 een omzet van circa 50 miljard dollar. De omzet van de legale wiet was in 2018 6,7 miljard dollar. In 2030 kan er een omzet van 75 miljard dollar worden bereikt wanneer de totale markt in een periode van 12 jaar 3% groeit. Mensen moeten dan wel overstappen van illegale partijen naar legale opties.

Een snelgroeiend bedrijf

Cam Battley heeft als Chief Corporate Officer een leidinggevende functie bij Aurora Cannabis. Wat heeft hij over het bedrijf te melden?  Het bedrijf groeit sneller dan de concurrenten. Wat betreft omvang is dit cannabis bedrijf tweede bedrijf in de wereld met activiteiten in 18 landen.

Aurora Cannabis produceert het wiet geheel binnen in kassen. Door het glazen dak profiteren we van de warmte van de zon. Ook kunnen we omgevingsfactoren als vochtigheid en temperatuur in de gaten houden. De productie is erg efficiënt waardoor we cannabis kunnen produceren voor minder dan een dollar per gram.

De medische marihuanamarkt is volatiel

Beleggen in cannabis is niet zonder risico. Veel bedrijven die cannabis produceren zijn gegroeid. Om aan de vraag naar medische cannabisproducten te voldoen hebben ze hun productie verhoogd. De prijs die bedrijven voor hun cannabis krijgen kan echter schommelen. Ook de aandelenkoers van cannabis aandelen is volatiel. Aandelenkoersen kunnen dus behoorlijk in waarde stijgen of behoorlijk in waarde dalen.

Hier kan je door actief te beleggen in Aurora Cannabis aandelen van profiteren. Door goed op het nieuws te letten kan je surfen op de golven van hysterie en paniek.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *