Wiet aandelen kopen & verkopen: wat zijn de opties?

Wiet is booming! In ons artikel over het beleggen in wiet bespraken we al uitgebreid op welke manieren je in wiet kunt beleggen. Ook bekeken we er wat de toekomst van de wietmarkt kan zijn. In dit artikel bekijken we hoe je aandelen in de wietmarkt kunt kopen en ook bespreken we enkele interessante aandelen waarin je kunt handelen.

Hoe kan je beleggen in wiet?

Er zijn twee manieren waarop je kunt profiteren van wiet beleggingen. Hieronder bespreken we hoe je in wiet aandelen kunt handelen.

Hoe kan je wiet aandelen actief verhandelen?

De eerste optie waarmee je kunt handelen in aandelen van wietbedrijven is door zogenaamde CFD’s te kopen of verkopen. CFD’s zijn erg geschikt voor het speculeren op koersstijgingen en koersdalingen op de korte termijn. Hierdoor kan je inspelen op de sterke koersscommelingen. Bovendendien is het ook mogelijk om short te gaan waardoor je ook van een dalende koers kunt profiteren. Wil je ook CFD’s van wiet kopen of verkopen? Dit kan bij Plus500. Gebruik de onderstaande knop om een gratis demo aan te maken:

Plus500 aanmelden

Hoe kan je wiet aandelen kopen?

Een andere optie is aandelen in wietbedrijven fysiek opkopen. Wanneer je dit doet is het doen van uitgebreid onderzoek van belang. Op de lange termijn kan er immers veel gebeuren en de markt is nog erg nieuw. Bij de opkomst van internetbedrijven, zag je bijvoorbeeld ook dat veel nieuwe ondernemingen faalden. Verdiep je daarom goed in de achterliggende structuur van het bedrijf zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan. De voordeligste partij om fysiek aandelen te kopen is eToro. Gebruik de onderstaande knop om een gratis account te openen:

etoro aanmelden

Welke wietaandelen zijn er zoal?

In de rest van het artikel bespreken we enkele wietaandelen die je wellicht kunt kopen. Met deze achtergrondinformatie is het makkelijker om gericht te zoeken zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen voor het kopen of verkopen van bepaalde aandelen!

Canopy Growth

Canopy Growth Corporation is het grootste cannabis bedrijf van de wereld. Een grote partij die heeft geïnvesteerd in het bedrijf is Constellation Brands wat een drank producent is. Het bedrijf heeft een belang van ruim 38%. De waarde van het bedrijf is daarmee toegenomen tot boven tien miljard dollar.

Wat Canopy Growth een interessante investering kan maken, is het feit dat het bedrijf ook kijkt naar investeringen buiten Canada. Zo zijn er samenwerkingen met lokale bedrijven in Duitsland en Spanje opgezet. Daarnaast is het bedrijf ook actief in onder andere Jamaica, Chili, Brazilië en Australië. Wanneer de trend doorzet en meer landen wiet legaliseren, is Canpoy Growth klaar om deze gebieden te veroveren.

Aphria

Aphria is ook een grote speler op de cannabis markt. Het bedrijf heeft een grote kas om cannabis te produceren. Deze kas staat bij Ontario en heet Aphria One. Met maar liefst 300.000 vierkante meter is er voldoende ruimte om een grote hoeveelheid wiet te produceren. Een groot voordeel van het feit dat het bedrijf wiet verbouwt binnen een kas, is dat er hierdoor hogere kwaliteit wiet kan worden geproduceerd tegen lagere kosten.

Het bedrijf ontwikkelt binnen de deuren nieuwe producten en heeft ook samenwerkingen gesloten met verschillende universiteiten. De focus van Aphria ligt zowel op het recreatieve als op medische wiet. Het bedrijf wist in 2018 een winstgevend resultaat neer te zetten. Wanneer je bedenkt dat de afzetmarkt waarschijnlijk verder zal blijven stijgen, kan Aphria een interessante investering zijn.

Aphria wiet

Aurora Cannabis 

Aurora Cannabis is na Canopy Growh het grootste cannabis bedrijf van de wereld. Het is sinds oktober 2018 mogelijk om aandelen van het bedrijf te verhandelen op de beurs. Deze Canadese producent van medische marihuana heeft diverse faciliteiten voor de productie. Er zijn eind 2018 maar liefst acht productie faciliteiten en het bedrijf doet zaken met ruim 18 landen.

In totaal kan het bedrijf 500.000 kilo wiet per jaar produceren. Ondanks het feit dat het bedrijf een grote capaciteit heeft, weet het dit jaar nog geen winst te maken. Doordat de legalisatie doorzet, kan dit in de toekomst nog wel eens veranderen! Ook heeft het bedrijf de overname van Medreleaf Corperation aangekondigt wat in de toekomst meer kan opleveren.

Aurora Cannabis

CARA Therapeutics

CARE Therapeutics is een bedrijf dat gespecialiseerd is in de bestrijding van pijn. Nu wiet of marihuana voor medische doeleinden geaccepteerd wordt, kan het bedrijf verder groeien. Het succes zal echter afhangen van de mate waarin het CARA Therapeutics lukt om CR845 door te ontwikkelen. Dit medicijn moet werken tegen extreme jeuk en kan misschien ook helpen tegen pijn.

Het bedrijf is interessant genoeg om de interesse te wekken van diverse grote bedrijven. Zo wil Renal Pharma de verdere distributie van de medicijnen op zich nemen. Wanneer het bedrijf inderdaad doorbreekt met dit niet verslavende middel, kan de koers van het aandeel flink stijgen. Wall street houdt Cara Therapeutics dan ook goed in te gaten.

cara therapeutics

Medicijnen waar CARA Therapeutics aan werkt

Andere bedrijven om in de gaten te houden

  • Tilary Inc
  • The Cronos group
  • GW Pharmeceutials
  • Medreleaf Corperation

Tilray aandelen kopen

Het in Canada gevestigde  bedrijf Tilray (TLRY) werd opgericht in 2013. Dit Canadees/Amerikaanse bedrijf produceert cannabis en farmaceutica. Bij oprichting van het bedrijf is de doelstelling het kunnen verkopen van legale cannabisproducten in…

Lees meer: Tilray aandelen kopen

Aphria aandelen kopen

Wiet of cannabis is een behoorlijke hype onder investeerders. Een voorbeeld van een bedrijf die hiervan sterk heeft geprofiteerd is Aphria. Het Canadese bedrijf produceert, levert en verkoopt medicale cannabis in Canada en andere regio s. Sinds…

Lees meer: Aphria aandelen kopen