Fictief beleggen uitproberen

Veel mensen hebben een negatief beeld van beleggen. Het zou saai zijn en bovengemiddeld risicovol. In de praktijk kan dit flink meevallen. Vooral nieuwe manieren van beleggen zijn erg spannend en kunnen zeker winstgevend zijn. Via het internet kan je beleggen vaak gratis uitproberen door middel van een fictief account. Door fictief te beleggen loop je geen risico!

Zelf fictief beleggen uitproberen?

fictief beleggenZou het niet geweldig zijn om succesvol te worden met beleggen? Wanneer je veel oefent met beleggen kan je het inkomen dat je verwerft uit je bedrijf of uit je werk gebruiken om actief te handelen. Door de mogelijkheden eerst zelf fictief uit te proberen, weet je zeker dat je niet direct een groot verlies behaalt.

Het mooie van de moderne brokers is dat je het beleggen geheel gratis met een fictief account kunt uitproberen. Een eerste mogelijkheid is het openen van een demo account waarmee je met speelgeld kunt bekijken wat voor resultaten je in het echt zou kunnen behalen. Fictief beleggen is dus geheel zonder risico!

Nog mooier is het om met echt geld te beleggen. Zodra je voldoende ervaring hebt opgedaan met het uitproberen van beleggen binnen een fictief account, kan je met echt geld aan de slag. Bij de meeste brokers is het al mogelijk om vanaf 100 euro te handelen.

Bekijk hier bij welke brokers je fictief kunt handelen >>

Het nieuwe beleggen

Veel mensen beleggen door overschotten te investeren in bepaalde aandelen of beleggingsfondsen. Hier wordt vervolgens niet meer naar omgekeken en na tien jaar wordt de balans opgemaakt om te kijken of de belegging succesvol is geweest. Zelf maak ik echter gebruik van een andere manier van beleggen, laten we dit het nieuwe beleggen noemen met fictief geld.

Het nieuwe beleggen is het gebruiken van contracten op de onderliggende waarde, ook wel CFD’s genoemd. Je kunt dan in bijna alles handelen: van valutaparen tot in aandelen en van grondstoffen tot in indexfondsen. Ik sprak het laatst zelfs een boer die wat extra’s verdiende door te handelen in levende varkens!

Deze fictieve manier van beleggen heeft naar mijn mening de nodige voordelen:

  • Op de korte termijn kan je grotere resultaten behalen dankzij de aanwezigheid van een hefboom.
  • Ook met een kleine inleg kan je gewoon meedoen: bij moderne brokers beleg je al vanaf 100 euro!
  • Of de koersen nu omhoog of omlaag gaan… je kunt er altijd op speculeren! Door short te gaan, zet je namelijk in op een daling van de koers.
  • Bij de meeste brokers ontvang je een gratis demo waardoor je beleggen geheel risicovrij kunt uitproberen!
Tip: in ons artikel over CFD’s lees je hoe dit precies in zijn werking gaat.

Enkele tips

Graag geef ik je nog wat tips mee die je kunnen helpen om succesvoller te beleggen als beginner. Ten eerste is het belangrijk om altijd gebruik te maken van een zogenaamde stop loss. Met een stop loss kan je ervoor zorgen dat je positie automatisch wordt gesloten bij een bepaalt verlies. Op die manier kan je gewoon naar je werk gaan zonder dat je aan je positie hoeft te denken.

Een tweede advies wat ik je graag wil geven is het advies dat je niet meteen all-in moet gaan. Probeer het fictief beleggen eerst even rustig uit met een gratis demo account en riskeer niet meer dan twee procent per belegging. Pas zodra je de mogelijkheden voldoende hebt uitgeprobeerd, begin je met serieus beleggen.

Pagina in het Engels 

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!