Fictief beleggen uitproberen

Veel mensen hebben een negatief beeld van beleggen. Het zou saai zijn en bovengemiddeld risicovol. In de praktijk kan dit flink meevallen. Vooral nieuwe manieren van beleggen zijn erg spannend en kunnen zeker winstgevend zijn. Via het internet kan je beleggen vaak gratis uitproberen door middel van een fictief account. Door fictief te beleggen loop je geen risico!

Hoe kan je zelf fictief beleggen uitproberen?

Zou het niet geweldig zijn om succesvol te worden met beleggen? Wanneer je veel oefent met beleggen, kan je het inkomen dat je verwerft uit je bedrijf of uit je werk gebruiken om actief te handelen. Door de mogelijkheden eerst zelf fictief uit te proberen, weet je zeker dat je niet direct een groot verlies behaalt.

Het mooie van de moderne brokers is dat je het beleggen geheel gratis met een fictief account kunt uitproberen. Een eerste mogelijkheid is het openen van een demoaccount waarmee je met speelgeld kunt bekijken wat voor resultaten je in het echt zou kunnen behalen. Fictief beleggen is dus geheel zonder risico!

Nog mooier is het om met echt geld te beleggen. Zodra je voldoende ervaring hebt opgedaan met het uitproberen van beleggen binnen een fictief account, kan je met echt geld aan de slag. Bij de meeste brokers is het al mogelijk om vanaf 100 euro te handelen.

Wil je zelf fictief beleggen proberen met een gratis demo? Gebruik de onderstaande knop om direct de beste demo’s te vergelijken:

Wat is het nieuwe beleggen?

Veel mensen beleggen door overschotten te investeren in bepaalde aandelen of beleggingsfondsen. Hier wordt vervolgens niet meer naar omgekeken en na tien jaar wordt de balans opgemaakt om te kijken of de belegging succesvol is geweest. Zelf maak ik echter gebruik van een andere manier van beleggen, laten we dit het nieuwe beleggen noemen met fictief geld.

Het nieuwe beleggen is het gebruiken van contracten op de onderliggende waarde, ook wel CFD’s genoemd. Je kunt dan in bijna alles handelen: van valutaparen tot in aandelen en van grondstoffen tot in indexfondsen. Ik sprak het laatst zelfs een boer die wat extra’s verdiende door te handelen in levende varkens!

Deze fictieve manier van beleggen heeft naar mijn mening de nodige voordelen:

Je kan een hefboom toepassen

Met een hefboom kan je met een kleiner bedrag een grotere positie innemen. Je zet dan bijvoorbeeld € 100 in en je kunt vervolgens een positie innemen van € 1000. Hierdoor lopen zowel je potentiële verliezen als je potentiële winsten sneller op. In dit artikel kan je meer lezen over beleggen met een hefboom. Het is aan te raden om deze optie eerst te proberen met fictief geld.

Kleine inleg beleggen

Het is mogelijk om met een kleine inleg te beleggen in CFD’s. Bij de meeste brokers kan je al vanaf 100 euro een positie openen. Zelfs zonder geld kan je aan de slag: dit doe je door met fictief geld te handelen binnen de demo.

Speculeren onder alle omstandigheden

Je kan onder alle omstandigheden een goed resultaat halen met beleggen. Je kan door short te gaan inzetten op een daling van de koers. Hierdoor kan een crisis juist een mooi, winstgevend moment voor je zijn. Natuurlijk is het wanneer je gaat speculeren van belang om te onthouden dat je ook flink kunt verliezen wanneer je de verkeerde beslissing neemt.

Gratis proberen

Deze nieuwe manier van beleggen kan je geheel gratis proberen met een fictief geldbedrag. Het mooie van fictief beleggen is dat je winst en verlies 100% fictief is. Hierdoor verlies je geen geld als beginner en kan je toch bekend raken met het actief verhandelen van aandelen. Klik hier om te kijken waar je gratis beleggen kunt uitproberen.

Tip: in ons artikel over CFD’s lees je hoe dit precies in zijn werking gaat.

Hoe kan je fictief beleggen in aandelen?

Wil je liever fictief beleggen in aandelen zonder er actief in te handelen? Dat is ook mogelijk! Sommige mensen kiezen ervoor om hun fictieve beleggingen op papier bij te houden. Dit werkt op zich prima, maar is wel veel werk. Voor de meeste beleggers is het daarom aantrekkelijker om fictief te beleggen met een software programma.

Hieronder zie je direct bij welke brokers je ook fictief kunt beleggen in aandelen:

BrokerKostenAanmelden
Investeren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
eToro logo aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoBeleg gratis in bekende ETF's & investeer goedkoop in aandelen
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

fictief beleggen

Fictief beleggen op papier is ouderwets

Enkele tips

Graag geef ik je nog wat tips mee die je kunnen helpen om succesvoller te beleggen als beginner.

Ten eerste is het belangrijk om altijd gebruik te maken van een stop loss. Met een stop loss kan je ervoor zorgen dat je positie automatisch wordt gesloten bij een bepaalt verlies. Op die manier kan je gewoon naar je werk gaan zonder dat je aan je positie hoeft te denken.

Een tweede advies wat ik je graag wil geven is het advies dat je niet meteen all-in moet gaan. Probeer het fictief beleggen eerst even rustig uit met een gratis demoaccount en riskeer niet meer dan twee procent per belegging. Pas zodra je de mogelijkheden voldoende hebt uitgeprobeerd, begin je met echt geld beleggen.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *