fbpx

Beleggen in Unilever: actuele koers & bedrijfsinformatie

UnileverUnilever is een multinationaal bedrijf op het gebied van voedingsmiddelen, persoonlijke verzorging en schoonmaakartikelen. Unilever heeft een duale bedrijfsstructuur met 2 hoofdkantoren op 2 locaties: eentje in Rotterdam, Unilever NV, en eentje in Londen, Unilever PLC. Deze duale bedrijfsstructuur is te vergelijken met die van bijvoorbeeld Reed-Elsevier en voorheen met die van de Royal Dutch Shell Group.

De omzet van Unilever wordt voor ruim één derde gegenereerd in Europa, voor één derde in Noord-Amerika en Latijns-Amerika en voor iets meer dan een kwart in de rest van de wereld.

Aandelen Unilever kopen

Unilever vormt een interessante belegging door het grote aanbod aan productlijnen. Het CFD aandeel Unilever is voordelig te kopen via de broker Plus500. Bij deze broker kunnen zowel de beginnende als de al wat meer gevorderdere beleggers eenvoudig Nederlandse aandelen kopen. Bij Plus500 is het overigens ook mogelijk om winst te maken wanneer de koers van het bedrijf de verkeerde kant op gaat, dit kan door short te gaan. Op deze pagina kan je nog meer lezen over het bedrijf Unilever en vind je tevens een grafiek met de actuele koers.

Geschiedenis

Unilever is in 1930 opgericht door Anton Jurgens, Samuel van den Bergh en William Hulme Lever. De eerste 2 waren Nederlandse concurrerende margarineproducenten, beiden met een bedrijf in Oss. In 1908 hebben ze een poolovereenkomst gesloten en in 1927 hebben ze besloten tot een fusie en ze hebben besloten om samen te gaan in de Margarine Unie, later omgedoopt tot Van den Bergh en Jurgens.

William Hesketh Lever was een groothandelaar in kruidenierswaren en bracht onder andere Sunlight zeep op de markt na een overname van een zeepfabriekje. In 1885 richtte hij Lever Brothers op en kreeg hij zeepfabrieken over de gehele wereld. Sinds 1917 is hij ook voedingsmiddelen gaan produceren, waarvoor hij vis- ijs- en conservenbedrijven opkocht. Na zijn dood in 1925 is zijn zoon William Hulme Lever hem opgevolgd.

De geboorte van Unilever

In 1929 besloten het Nederlandse margarinebedrijf Margarine Unie en de Britse zeepfabrikant Lever Brothers te fuseren en daarmee was Unilever geboren. Deze fusie was uitermate zinvol, omdat beide ondernemingen elkaar beconcurreerden omdat ze dezelfde grondstoffen nodig hadden, beide hielden ze zich bezig met marketing op grote schaal van producten voor huishoudelijk gebruik en beide maakten ze gebruik van soortgelijke distributiekanalen.

Tot 2008 had Unilever meer fabrieken in Nederland, sinds 2008 zijn het er nog maar 4: Unox in Oss, Ben en Jerry’s in Hellendoorn, Blue Band en Calvé in Rotterdam en Prodent en Zendium in Amersfoort. De Calvé vestiging in Delft en de Knorr en Conimex vestigingen in Loosdrecht en de wasmiddelen vestiging in Vlaardingen werden in 2008 gesloten.

Tip: Klik hier & ontvang gratis tot €175 om mee te beleggen!

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!