Banco Santander aandelen kopen

Santander is de grootste Spaanse bank en één van de grootste banken van de wereld. Door slimme overnames heeft het bedrijf in het verleden goede resultaten neergezet. De van oorsprong Spaanse bank is dan ook actief in diverse regio’s. Wil je beleggen in Banco Santander? Dat kan door aandelen Santander te kopen. Maar hoe kan je dit het beste doen? En wat is eigenlijk de actuele koers van het aandeel Banco Santander?

Hoe kan je actief beleggen in Banco Santander?

Je kan er voor kiezen om actief te beleggen in Santander aandelen. Een goede partij om actief in CFD aandelen Banco Santander te beleggen is Plus500. Je kan hier door middel van orders direct orders plaatsen op de laatste marktomstandigheden. Wil je de mogelijkheden uitproberen door middel van een gratis demo account? Gebruik dan de onderstaande knop (76,4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD's):

Plus500 aanmelden

Waar kan je Banco Santander aandelen kopen?

Wil je beleggen in deze grote Spaanse bank door aandelen te kopen? Dan is het verstandig om goed te onderzoeken wat de strategie van de bank is. Denk je dat de diverse overnames in de toekomst zullen bijdragen aan de winstgevendheid van de bank? Dan kan het verstandig zijn om Santander aandelen te kopen. Dit kan je het beste doen bij eToro. Bij eToro betaal je namelijk geen transactiekosten wanneer je Spaanse aandelen koopt. Dat is nog eens aantrekkelijk! Met de onderstaande knop kan je direct een account openen:

etoro aanmelden

Hieronder zie je bij welke brokers je dit het voordeligst kunt doen:

Broker
Flatex aandelen kopen €0 voor aandeel Santander Meer informatie Aanmelden
DEGIRO aandelen €4 + 0,05% voor Santander Meer informatie Aanmelden
Binck aandelen handelen €1 + 0,1% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden
Lynx aandelen verkopen 0,1% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden

Wat is de actuele koers van Santander? 

Hieronder kan je de actuele koers van CFD aandelen Banco Santander raadplegen. Ook kan je met de knoppen direct een order plaatsen.

Over het bedrijf Santander

De Banco Santander is een grote Spaanse bank. In de Eurozone is Santander de bank met de grootste marktwaarde. De bank is zelfs een van de grootste banken ter wereld. De bank behoort tot de Grupo Santander. Deze groep breidt zich steeds verder uit. Er zijn overnames gedaan. Het bedrijf heeft meer vestigingen gekregen in Europa, Latijns-Amerika, Noord-Amerika en Azië.

Een internationaal actief bedrijf

Het hoofdkantoor van de Banco Santander bevindt zich in de Spaanse plaats Santander. Het bedrijf is echter niet alleen actief in Spanje. Het is een wereldspeler in de bankensector. Dat blijkt ook uit de herkomst van de winst.

In 2016 leverde thuisland Spanje een bijdrage van 12% aan de in dat jaar door Banco Santander behaalde winst. In dat jaar leverden zowel het Verenigd Koninkrijk als Brazilië een bijdrage van 20% aan de door het bedrijf in dat jaar gemaakte winst. De bank is ook actief in de Spaanstalige landen Mexico en Argentinië. Daarnaast zijn er ook belangrijke activiteiten in Polen en in de Verenigde Staten.

Santander

De overname van banken in het Verenigd Koninkrijk

Ine het Verenigd Koninkrijk nam Santander enkele hypotheekbanken over. In 2004 nam het bedrijf de Britse hypotheekbank Abbey National over, Santander betaalde voor deze overname 13,6 miljard euro. De Britse hypotheekbank had op dat moment 1,6 miljoen klanten en 740 filialen.

In 2008 versterkte Santander zijn positie in het Verenigd Koninkrijk nog verder door een tweede overname. De hypotheekbank Alliance & Leicester werd toen overgenomen. Deze hypotheekbank verkeerde toen in de problemen. Oorzaak van de problemen was de kredietcrisis die toen actief was op de Amerikaanse en Engelse huizenmarkt.  Voor deze overname werd door Santander 1,6 miljard euro betaald. De aandelen van aandeelhouders van Alliance & Leicester werden door Santander geruild voor eigen aandelen.

De overname van delen van ABN AMRO

In 2007 wordt de  Nederlandse ABN AMRO bank overgenomen door de bedrijven Royal bank of Scotland, Fortis en Banco Santander. Wat nam de Spaanse bank over voor € 12 miljard? De Italiaanse bank Antonveneta en Braziliaanse dochterondernemingen van ABN AMRO.

Waarom werd de Italiaanse bank Antonveneta gekocht? Om een entree te hebben op de Italiaanse markt. Toch werd de Italiaanse bank enkele weken na de aankoop weer verkocht aan de Italiaanse bank Monte Dei Pashi. Deze bank betaalde € 9 miljard. De verkoop leverde Santander een winst op van € 2,4 miljard. De bank Monte Dei Pashi wordt na de aankoop de nummer 3 op de ranglijst met de grootste Italiaanse banken. Santander ziet door de verkoop af van een uitbreiding van de markt in Italië.

Investering in een technologisch centrum in Brazilië

In 2010 besluit Santander om ongeveer 270 miljoen dollar te investeren in Brazilië. In de plaats Campanas wordt een technologisch centrum gebouwd. Het is een centrum voor onderzoek naar en verwerking van gegevens. Het centrum moet plaats bieden aan next-generation datacenter. Dit project biedt Santander de gelegenheid om haar klantenbestand en kantorennet uit te breiden.

Overname noodlijdende Banco Popular

De Banco Popular is de zesde bank van Spanje. In 2017 besloot Santander om deze in grote problemen verkerende bank over te nemen. De problemen waren ontstaan door de crisis op de Spaanse huizenmarkt. De Banxo Popular had in 2016 voor 20 miljard euro aan slechte leningen uitstaan. Santander nam de noodlijdende bank over voor slechts één euro.

Santander in cijfers

In 2019 steeg de omzet van Santander. Santander boekte in dat jaar wel een lagere winst. In het vierde kwartaal van 2019 werd 3,8 miljard euro winst gemaakt. Dat is een stijging van 35%. De jaarwinst in 2019 is 6,5 miljard euro. Dat is een daling van 17%. Oorzaken van de daling zijn volgens Santander afschrijvingen op de goodwill en reorganisatiekosten.

In 2019 waren de inkomsten van het bedrijf 49 miljard euro. Dit is een toename van 2%. De bank had in dat jaar 196.419 werknemers.

Koersverloop aandelen Santander

De koers van het aandeel Santander vertoont vanaf januari 2018 een dalende lijn. Op 4 januari 2018 moest voor een aandeel Santander € 5,60 worden betaald. Op 3 januari 2019 was een aandeel nog € 4,01 waard.

Op dit moment, 24 februari 2020, moet voor een aandeel € 3,62 worden betaald. Het is onzeker wanneer de koers weer gaat stijgen. Beleggen in aandelen Santander? Dit is vooral het overwegen waard voor beleggers die willen profiteren van een aantrekkelijk dividendrendement van rond de 5%. Hieronder zie je het historisch koersverloop van de bank Santander <koersverloop>

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Comments powered by CComment