Spaanse aandelen kopen: hoe kan je beleggen in Spanje?

De Spaanse zon is natuurlijk heerlijk, maar een goede investering in Spanje met een goed rendement kan dat natuurlijk ook zijn. Maar wat is nu eigenlijk de beste manier om in Spanje te beleggen? In dit artikel lees je direct hoe je Spaanse aandelen kunt kopen!

Waar kan je Spaanse aandelen kopen?

Ben je benieuwd bij welke brokers je in Spanje kunt beleggen? In het onderstaande overzicht zie je direct bij welke brokers je Spaanse aandelen kunt kopen & verkopen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoBeleg gratis in bekende ETF's & investeer goedkoop in aandelen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Let bij het selecteren van een broker goed op de transactiekosten voor het verhandelen van Spaanse aandelen. Kosten kunnen je rendement op de lange termijn flink onder druk zetten.

Vergeet wanneer je in Spaanse aandelen gaat beleggen niet om ook goed het bedrijf goed te onderzoeken. Op deze website kan je direct meer vinden over de beste Spaanse aandelen die je kunt kopen.

Investeren op de Spaanse beurs

Spanje heeft meerdere aandelenbeurzen, maar de beurs van Madrid is verreweg de grootste. Wanneer je in grote en bekende ondernemingen wilt beleggen zul je hier dan ook je orders plaatsen.

Een goede manier waarop je direct kunt investeren in de Spaanse economie, is door een ETF te kopen op de Ibex 35 beursindex. Deze index wordt ook wel de referentie-index van Spanje genoemd en bevat de 35 grootste bedrijven naar marktkapitalisatie. Door een ETF te kopen op de Spaanse beurs, kan je met één belegging investeren in een brede selectie aan ondernemingen.

Wanneer je gaat beleggen in Spanje, is het belangrijk om de economische situatie in het land goed te onderzoeken. Spanje heeft een flinke schuldenlast en deed het economisch niet altijd even goed. Wanneer een economie niet goed functioneert, dan kunnen de bedrijven in het land hieronder leiden.

beleggen Spanje

Tip: klik hier om te bekijken wat de openingstijden zijn van de Spaanse beurs.

Hoe kan je Spaanse aandelen kopen?

Het kopen van Spaanse aandelen is dankzij online brokers zo gedaan. Doorloop hiervoor de volgende stappen:

 1. Open een account bij een broker: open eerst een account bij een broker waar je in Spaanse aandelen kunt beleggen. Klik hier & zie direct bij welke brokers je kunt beleggen.
 2. Selecteer een aandeel: onderzoek verschillende bedrijven en selecteer vervolgens het aandeel waarin je wilt beleggen.
 3. Plaats een order: je kunt vervolgens een order plaatsen op het aandeel. Dit kan tegen de huidige prijs (marktorder) of tegen een vastgestelde prijs (limietorder)
 4. Evalueer: vergeet niet om je beleggingen regelmatig te evalueren! Past de belegging nog goed bij je?

Investeren in Spaans vastgoed

Veel beleggers kiezen ervoor om een tweede woning in Spanje te kopen. Dit kan aantrekkelijk zijn: het rendement op (vakantie)verhuur kan hoog uitpakken. Bovendien liggen de huizenprijzen in Spaanse steden nog relatief laag in verhouding met sommige andere Europese steden.

Houd er wel rekening mee dat er veel komt kijken bij investeringen in vastgoed. Je moet de woning bijvoorbeeld onderhouden en doordat het om grote bedragen gaat, kan je sneller een fors bedrag verliezen. Het is dan ook belangrijk om uitgebreid na te denken over een belegging in Spaans vastgoed!

In welke Spaanse aandelen kan je beleggen?

Veel mensen vragen me wat het beste Spaanse aandeel is om in te investeren. Hier is geen goed antwoord op te geven: welk aandeel het beste bij jou past hangt namelijk helemaal af van je persoonlijke situatie en risicobereidheid. Toch wil ik in het onderstaande lijstje enkele bekende Spaanse bedrijven noemen waarin je zou kunnen beleggen:

 • Banco Santander : dit is misschien wel de bekendste bank van Spanje!
 • Telefonica: dit is één van de grootste telecom bedrijven van de wereld met het hoofdkantoor in Madrid.
 • Repsol: dit is een Spaans energie & chemie bedrijf en staat in de top 1000 van grootste bedrijven van de wereld.
 • Caixabank: nog een bekende Spaanse bank waarin je zou kunnen beleggen.
 • Naturgy: Naturgy is een grote, Spaanse leverancier van elektriciteit en gas.

Op welke Spaanse beurzen kan je beleggen?

 • Bolsa de Madrid
 • Bolsa de Barcelona
 • Bolsa de Bilbao
 • Bolsa de Valencia

Enkele laatste tips voor beleggen in Spanje

 • Begin vroeg: door het effect van rente op rente kan je sneller een groot vermogen opbouwen wanneer je op vroege leeftijd begint met beleggen, lees er hier meer over.
 • Diversificatie: beleg niet al je geld in één aandeel of sector. Door je kansen te spreiden, vergroot je de kans op een positief resultaat.
 • Innovatie: door te beleggen in innovatieve ondernemingen die gericht zijn op groei, kan je het rendement op je beleggingen vergroten.
 • Kosten: door je kosten zoveel mogelijk te beperken, kan je zeker op de lange termijn een hoger rendement neerzetten.
CaixaBank aandelen kopen (2024) – koers & analyse
Banco Santander aandelen kopen (2024) – koers & analyse
Naturgy (Gas Natural Fernosa) aandelen kopen (2024) – koers & analyse