Naturgy (Gas Natural Fernosa) aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Op deze pagina kan je alles lezen over beleggen in Naturgy aandelen, een grote Spaanse leverancier van gas en elektriciteit. Op die manier zie je direct waar je het beste Naturgy of Gas Natural Fernosa aandelen kunt kopen. Ook vind je hier de actuele koers van het aandeel.

Waar kan je Naturgy aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in het bedrijf Naturgy? Dan kan het verstandig zijn om aandelen in het bedrijf te kopen. Het is belangrijk om te onthouden dat het bedrijf Naturgy sterk afhankelijk is van de wereldwijde vraag naar energie. Voordat je de aandelen koopt is het dan ook verstandig om te onderzoeken hoe de wereldwijde vraag zich ontwikkeld.

Ben je ervan overtuigd dat de vraag naar energie zal toenemen? Dan kan je Naturgy aandelen kopen. Hieronder kan je zien bij welke brokers je Naturgy aandelen kunt kopen:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Naturgy. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Naturgy & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele koers van Naturgy?

Ben je benieuwd naar de koers van Naturgy? Hieronder zie je hoe de koers van het aandeel Naturgy zich ontwikkelt. Wanneer je wilt kan je direct een positie innemen op het aandeel.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Naturgy

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Naturgy

Beurskoersen van Naturgy over de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Naturgy zien van de laatste 5 dagen:

Wat kan het interessant maken om aandelen Naturgy te kopen?

 • Diversificatie: Naturgy is actief op de markt van aardgas, elektriciteit en duurzame energie. Hierdoor kan het bedrijf profiteren van verschillende energiebronnen en is het minder afhankelijk van een specifieke energiebron.
 • Sterke marktpositie: Naturgy is één van de leidende energiebedrijven in Spanje en heeft een sterke positie opgebouwd in Latijns-Amerika.
 • Focus op duurzaamheid: Naturgy investeert actief in bronnen van duurzame energie, wat zeker in de toekomst meer omzet kan opleveren.
 • Internationale groei: Naturgy investeert in landen als Mexico, Chili en Brazilië waar het verder kan groeien.

Wat zijn de risico’s van beleggen in Naturgy aandelen?

 • Beleidsrisico: de energie-branche heeft strenge regels en de beslissingen van de overheid kunnen de resultaten van Naturgy sterk beïnvloeden.
 • Marktvolatiliteit: de prijzen van gas en elektriciteit hebben een sterke invloed op de winstmarge van Naturgy.
 • Milieu: nu duurzaamheid steeds centraler op de agenda staat, kan een bedrijf als Naturgy steeds meer onder druk komen te staan.
 • Concurrentie: Naturgy ervaart sterke concurrentie en moet investeren om de concurrentie voor te blijven.

Wat zijn de grootste concurrenten van Naturgy?

 • Endesa
 • Iberdrola
 • Repsol
 • Enel

Hoe kan je aandelen Naturgy kopen?

 • Stap 1: bepaal eerst een strategie voor je belegging in Naturgy. Waarom wil je Naturgy aandelen kopen en is dit een goed moment? Probeer de beslissing zoveel mogelijk te nemen op basis van verstand.
 • Stap 2: meld je nu aan bij een betrouwbare aandelen broker en doorloop de activatiestappen.
 • Stap 3: vergeet niet om voldoende geld op je beleggingsrekening te storten. Door te beleggen in verschillende aandelen, voorkom je dat Naturgy een te bepalende rol krijgt binnen je portfolio.
 • Stap 4: selecteer het aandeel Naturgy en vul het bedrag in dat je wilt investeren. Druk vervolgens op kopen om de aandelen direct aan je beleggingsportfolio toe te voegen.

Over het bedrijf Naturgy (Gas Natural Fernosa)

Het bedrijf Gas Natural Fernosa, vanaf 2018 Naturgy, heeft een sterke positie op de energiemarkt. Natural Fernosa heeft een geschiedenis van 175 jaar. Als leverancier van gas en elektriciteit is het bedrijf een pionier, aangezien het bedrijf in Spanje en Latijns-Amerika het eerste gas- en elektriciteitsbedrijf was.

Naturgy is nu de grootste gasleverancier van Spanje. In meer dan duizend gemeentes levert Gas Natural Fernosa gas aan meer dan vijf miljoen klanten. Het bedrijf is tegenwoordig een wereldspeler op de energiemarkt en levert energie aan 18 miljoen klanten verspreid over vijf werelddelen. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Barcelona.

Gas Natural

Geschiedenis van Gas Natural Fernosa of Naturgy

In 1843 werden de straten en de openbare ruimtes in Barcelona verlicht door het bedrijf el Alumbrado or Gas Sociedad Catalana (SCAG). Na 1920 werd elektriciteit op de verlichtingsmarkt belangrijk dan gas. Het bedrijf besloot daarom om met reclamecampagnes het gebruik van gas in de keuken te bevorderen.

Een mijlpaal in de geschiedenis van deze onderneming was de introductie van lichte nafta, deze grondstof was een vervanger voor steenkool. Vanaf 1967 begon het bedrijf met het bevorderen van gasverwarming. Na een fusie met een gasbedrijf werd de naam van het bedrijf in 1992 veranderd in Gas Natural.

Gas Natural Fernosa wordt Naturgy

In 2018 werd de naam van het bedrijf veranderd naar Naturgy. Deze naamswijziging had te maken met een belangrijke wijziging in de strategie van het bedrijf. Het bedrijf richt zich steeds meer op het efficiënt gebruik van natuurlijke bronnen, die nodig zijn om ons te blijven voorzien in onze energiebehoefte.

Het beleid van de onderneming is ook gericht op duurzaamheid en het verantwoord gebruiken van energie. Het bedrijf zoekt naar oplossingen om energie en milieu met elkaar te verenigen. De nieuwe naam van de onderneming, Naturgy, past bij dit streven naar schonere energie.

Wel of niet aandelen Naturgy kopen?

Ondanks dat overheden duurzaamheid steeds meer stimuleren zijn aardgas en elektriciteit nog steeds erg belangrijk. Naturgy heeft bovendien een sterke positie opgebouwd in Latijns-Amerika waar de energietransitie waarschijnlijk langzamer zal verlopen. Het bedrijf is bovendien bezig met duurzame energiebronnen, waardoor het ook in de toekomst een sterke positie kan opbouwen.

De prijs van aardgas heeft uiteindelijk een sterke invloed op de winstgevendheid van het bedrijf Naturgy. Houd de marktontwikkelingen dan ook goed in de gaten wanneer je een investering in aandelen Naturgy overweegt.

Ten slotte is het belangrijk om te bepalen of Naturgy aandelen bij je als belegger passen. Wanneer je duurzaamheid erg belangrijk vindt, passen aandelen Naturgy bijvoorbeeld minder goed bij je.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *