Naturgy (Gas Natural Fernosa) aandelen kopen

Op deze pagina kan je alles lezen over beleggen in Naturgy, een grote Spaanse leverancier van gas en elektriciteit. Op die manier zie je direct waar je het beste Naturgy of voorheen Gas Natural Fernosa aandelen kunt kopen. Ook vind je hier de actuele koers van het aandeel.

Waar kan je Naturgy aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in het bedrijf Naturgy? Dan kan het verstandig zijn om aandelen in het bedrijf te kopen. Het is belangrijk om te onthouden dat het bedrijf Naturgy sterk afhankelijk is van de wereldwijde vraag naar energie. Voordat je de aandelen koopt is het dan ook verstandig om te onderzoeken hoe de wereldwijde vraag zich ontwikkeld.

Ben je ervan overtuigd dat de vraag naar energie zal toenemen? Dan kan je Naturgy aandelen kopen. Hieronder kan je zien bij welke brokers je Naturgy aandelen kunt kopen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Naturgy. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Naturgy & beleg gratis in ETF's!
Avatrade aandelen kopenHandel actief in Naturgy tegen lage kosten met een gratis demo!
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Naturgy?

Je kan er ook voor kiezen om actief te beleggen in Naturgy aandelen. Dit kan je doen bij bijvoorbeeld Plus500. Plus500 is een CFD-broker. CFD’s zijn een type derivaat waarmee je actief op koersschommelingen van het CFD-aandeel kunt speculeren. Door gebruik te maken van orders kan je een deel van je beleggingsstrategie vervolgens automatiseren. Het openen van een gratis demoaccount bij Plus500 kan eenvoudig via de onderstaande knop:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de actuele koers van Naturgy?

Ben je benieuwd naar de koers van Naturgy? Hieronder zie je hoe de koers van het CFD-aandeel Naturgy zich ontwikkelt. Wanneer je wilt kan je direct een positie innemen op het aandeel.

77% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Gas Natural Fernosa

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Gas Natural Fernosa.

Analyse van Gas Natural Fernosa

Voordat je besluit of je Gas Natural Fernosa wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Gas Natural Fernosa zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Gas Natural Fernosa zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Gas Natural Fernosa in 2023?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Gas Natural Fernosa gaat doen in 2023 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Gas Natural Fernosa is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Over het bedrijf Naturgy (Gas Natural Fernosa)

Het bedrijf Gas Natural Fernosa, vanaf 2018 Naturgy, heeft een vooraanstaande positie op de energiemarkt. Natural Fernosa heeft een geschiedenis van 175 jaar. Als leverancier van gas en elektriciteit is het bedrijf een pionier. Dit Spaanse bedrijf was in Spanje en Latijns-Amerika het eerste gas- en elektriciteitsbedrijf.

Naturgy is nu de grootste gasleverancier van Spanje. In meer dan duizend gemeentes levert Gas Natural Fernosa gas aan meer dan vijf miljoen klanten. Het bedrijf is tegenwoordig een wereldspeler op de energiemarkt.  Er wordt energie geleverd aan 18 miljoen klanten in vijf werelddelen. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Barcelona.

Gas Natural

Geschiedenis van Gas Natural Fernosa of Naturgy

De geschiedenis van Gas Naturula Fernosa, vanaf 2018 Naturgy, begon ruim 175 jaar geleden. In 1843 werden de straten en de openbare ruimtes in Barcelona verlicht door het bedrijf el Alumbrado or Gas Sociedad Catalana (SCAG). Na 1920 werd elektriciteit op de verlichtingsmarkt belangrijk dan gas. Het bedrijf besloot daarom om met reclamecampagnes het gebruik van gas in de keuken te bevorderen.

Een mijlpaal in de geschiedenis van deze onderneming was de introductie van lichte nafta, deze grondstof was een vervanger voor steenkool. Vanaf 1967 begon het bedrijf met het bevorderen van gasverwarming. Na een fusie met een gasbedrijf werd de naam van het bedrijf in 1992 veranderd in Gas Natural.

Gas Natural Fernosa wordt Naturgy

In 2018 werd er besloten om de naam van het bedrijf te veranderen in Naturgy. Deze naamswijziging had te maken met een belangrijke wijziging in de strategie van het bedrijf. Het bedrijf richt zich steeds meer op het efficiënt gebruik van natuurlijke bronnen. Die natuurlijke bronnen zijn nodig om ons te blijven voorzien in onze energiebehoefte.

Het beleid van de onderneming is ook gericht op duurzaamheid en het verantwoord gebruiken van energie. Het bedrijf zoekt naar oplossingen om energie en milieu met elkaar te verenigen. De nieuwe naam van de onderneming, Naturgy, past bij dit streven naar schonere energie.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *