Openingstijden beurs Spanje (IBEX35)

Spanje staat klassiek bekent om de stierenvechters en zonnige stranden. Toch kan je als belegger ook heel goed je ei kwijt in dit zonnige land! De aandelenbeurs van Madrid is namelijk vrij toegankelijk voor alle Europese beleggers. Maar wat zijn nu eigenlijk de openingstijden van de Spaanse beurs? En op welke dagen is de beurs van Madrid gesloten? Op deze pagina vind je alle antwoorden die je zoekt!

Wat zijn de openingstijden van de Spaanse beurs?

Wil je weten wanneer de effectenbeurs van Madrid opengaat? Dan ben je hier aan het juiste adres! De beurs van Spanje gaat open om 9:00 in de ochtend en sluit weer om 17:30 in de avond. Tussen deze uren kan je bekende Spaanse aandelen zoals Banco Santander en NN Hoteles verhandelen.

beleggen spanje

Op welke dagen is de beurs van Spanje dicht?

Ook aandeelhandelaars hebben wel eens een rustdag nodig. De beurs van Spanje is dan ook niet altijd open. Maar op welke dagen is de beurs van Spanje nu eigenlijk dicht?

  • 1 januari 2020 – nieuwjaar
  • 10 april 2020 – Goede Vrijdag
  • 13 april 2020 – eerste paasdag
  • 1 mei 2020 – dag van de arbeid
  • 25 december – kerst

Op andere dagen is de beurs van Spanje wat eerder dicht. Op de volgende dagen sluit de beurs al om 14:00:

  • 24 december 2020 – kerst
  • 31 december 2020 – oudjaar

De beurs van Spanje is ook in de weekenden altijd gesloten. Dit is overigens het geval bij alle aandeelbeurzen in de wereld.

Wat zijn de Openingstijden van de IBEX35?

De INDEX-35 is de bekendste aandelenindex van de Bolsa de Madrid of aandelenbeurs van Madrid. Je kan deze index vergelijken met de Nederlandse AEX. Elk aandeel binnen deze beurs heeft een ander gewicht. Het maximale gewicht dan een aandeel kan krijgen is 20%. Op die manier wordt voorkomen dat één bedrijf te bepalend wordt voor de koers van de index.

De openingstijden van de IBDEX-35 zijn gelijk aan die van de Spaanse beurs. Je kan de index en de aandelen in de index dus verhandelen van 9:00 in de ochtend tot 17:30 in de avond.

Zelf beleggen in Spanje?

Het kan natuurlijk interessant zijn om zelf te beleggen in Spanje. Hiervoor heb je een account nodig bij een broker. Gelukkig hoef je niet op zoek te gaan naar een Spaanse broker. Je kan namelijk prima beleggen in Spaanse aandelen bij een Nederlandse broker. Wil je weten waar je het goedkoopste Spaanse aandelen kunt kopen? Dan kan je de onderstaande tabel goed gebruiken:

Broker
Flatex aandelen kopen €0 voor Spaanse aandelen Meer informatie Aanmelden
DEGIRO aandelen €4 + 0,05% voor Spanje Meer informatie Aanmelden
Binck aandelen handelen €1 + 0,1% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden
Lynx aandelen verkopen 0,1% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Comments powered by CComment