Openingstijden beurs Spanje (IBEX35)

Spanje staat klassiek bekend om de stierenvechters en zonnige stranden. Toch kan je als belegger ook heel goed je ei kwijt in dit zonnige land! De aandelenbeurs van Madrid is namelijk vrij toegankelijk voor alle Europese beleggers. Maar wat zijn nu eigenlijk de openingstijden van de Spaanse beurs? En op welke dagen is de beurs van Madrid gesloten? Op deze pagina vind je alle antwoorden die je zoekt!

Wat zijn de openingstijden van de Spaanse beurs?

Wil je weten wanneer de effectenbeurs van Madrid opengaat? Dan ben je hier aan het juiste adres! De beurs van Spanje gaat open om 9:00 in de ochtend en sluit weer om 17:30 in de avond. Tussen deze uren kan je bekende Spaanse aandelen zoals Banco Santander en NN Hoteles verhandelen.

Wanneer opent/sluit de beurs van Spanje?

In de onderstaande timer kan je zien over hoeveel uren de beurs weer opent of sluit. Op die manier ben je altijd klaar voor een nieuwe handelssessie!

beleggen spanje

Op welke dagen is de beurs van Spanje dicht?

Ook aandeelhandelaars hebben wel eens een rustdag nodig. De beurs van Spanje is dan ook niet altijd open. Maar op welke dagen is de beurs van Spanje nu eigenlijk dicht?

2021

 • 1 januari – nieuwjaar
 • 2 april  – Goede Vrijdag
 • 5 april – Pasen
 • 1 mei – dag van de arbeid
 • 24-25 december – kerst
 • 31 december – oudjaar

2020

 • 1 januari 2020 – nieuwjaar
 • 10 april 2020 – Goede Vrijdag
 • 13 april 2020 – eerste paasdag
 • 1 mei 2020 – dag van de arbeid
 • 25 december – kerst

Op andere dagen is de beurs van Spanje wat eerder dicht. Op de volgende dagen sluit de beurs al om 14:00:

 • 24 december 2020 – kerst
 • 31 december 2020 – oudjaar

Is de beurs van Spanje open in het weekend?

De beurs van Spanje is ook in de weekenden altijd gesloten. Dit is overigens het geval bij alle aandeelbeurzen in de wereld.

Wat zijn de Openingstijden van de IBEX35?

De INDEX-35 is de bekendste aandelenindex van de Bolsa de Madrid of aandelenbeurs van Madrid. Je kan deze index vergelijken met de Nederlandse AEX. Elk aandeel binnen deze beurs heeft een ander gewicht. Het maximale gewicht dan een aandeel kan krijgen is 20%. Op die manier wordt voorkomen dat één bedrijf te bepalend wordt voor de koers van de index.

De openingstijden van de IBDEX-35 zijn gelijk aan die van de Spaanse beurs. Je kan de index en de aandelen in de index dus verhandelen van 9:00 in de ochtend tot 17:30 in de avond.

Wil je zelf beleggen in Spanje?

Het kan natuurlijk interessant zijn om zelf te beleggen in Spanje. Hiervoor heb je een account nodig bij een broker. Gelukkig hoef je niet op zoek te gaan naar een Spaanse broker. Je kan namelijk prima beleggen in Spaanse aandelen bij een Nederlandse broker. Wil je weten waar je het goedkoopste Spaanse aandelen kunt kopen? Dan kan je de onderstaande tabel goed gebruiken:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor Spanje. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€3,9 voor Spanje
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
0,10% met €6 minimum

Welke valuta wordt gebuikt op de beurs van Spanje?

Aandelen op de Spaanse beurs worden verhandeld in de euro. Houd er rekening mee dat je belegging in waarde kan afnemen wanneer je eigen munt sterker wordt in verhouding met de munt van Zweden.

Waar kan je de beurs van Spanje vinden?

De beurs van Spanje is te vinden in Madrid wat de hoofdstad is van Spanje. Je kunt de website van de beurs hier bezoeken. De volledige adresgegevens zijn:

Palacio de la Bolsa
Plaza de la Lealtad, 1
28014 Madrid, Spain

Je kunt de beurs ook bereiken via estudios@grupobme.es of +34 917 09 50 00.

Auteur

Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *