Openingstijden beurs Spanje (IBEX35)

Wat zijn nu eigenlijk de openingstijden van de Spaanse beurs? En op welke dagen is de beurs van Madrid gesloten? Op deze pagina vind je alle antwoorden die je zoekt!

Wat zijn de openingstijden van de Spaanse beurs?

Wil je weten wanneer de effectenbeurs van Madrid opengaat? Dan ben je hier aan het juiste adres! De beurs van Spanje gaat open om 9:00 in de ochtend en sluit weer om 17:30 in de avond. Tussen deze uren kan je bekende Spaanse aandelen zoals Banco Santander en NN Hoteles verhandelen.

beleggen spanje

Op welke dagen is de beurs van Spanje dicht in 2023?

Ook aandeelhandelaars hebben wel eens een rustdag nodig. De beurs van Spanje is dan ook niet altijd open. Maar op welke dagen is de beurs van Spanje nu eigenlijk dicht?

DatumFeestdag
1 januariNieuwjaarsdag
29 maart Goede Vrijdag
1 aprilPasen
25 decemberKerst
26 decemberSt. Stephen’s Day
1 meiDag van de Arbeid
24-26 decemberKerst
31 decemberNieuwjaarsdag

Wil je zelf beleggen in Spanje?

Het kan natuurlijk interessant zijn om zelf te beleggen in Spanje. Hiervoor heb je een account nodig bij een broker. Gelukkig hoef je niet op zoek te gaan naar een Spaanse broker. Je kan namelijk prima beleggen in Spaanse aandelen bij een Nederlandse broker. In de onderstaande tabel zie je bij welke brokers je kunt beleggen op de Spaanse beurs:

BrokerKostenAanmelden
Investeren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
Plus500 brokerSpeculeer actief op stijgende & dalende koersen. 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
eToro logo aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoBeleg gratis in bekende ETF's & investeer goedkoop in aandelen
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wil je in details lezen hoe je kunt beleggen in Spanje? Lees dan dit artikel!

Achtergrondinformatie beurs van Spanje

De aandelenbeurs van Spanje werd al geopend in 1831 en is sinds 1893 gevestigd in het beursgebouw Palacio de la Bolsa de Madrid. De beurs van Spanje is in 2020 overgenomen door de Zwitserse beursexploitant SIX.

De algemene beursindex van de beurs i Madrid is de IGBM: deze bevat 113 bedrijven, waaronder de 35 bedrijven die zijn opgenomen in de IBEX-35. Je kunt op de beurs ook handelen in opkomende Latijns-Amerikaanse bedrijven met de FTSE-Latibex Index.

De beurs van Spanje is ook in de weekenden altijd gesloten. Dit is overigens het geval bij alle aandeelbeurzen in de wereld.

De INDEX-35 is de bekendste aandelenindex van de Bolsa de Madrid of aandelenbeurs van Madrid. Je kan deze index vergelijken met de Nederlandse AEX. Elk aandeel binnen deze beurs heeft een ander gewicht. Het maximale gewicht dan een aandeel kan krijgen is 20%. Op die manier wordt voorkomen dat één bedrijf te bepalend wordt voor de koers van de index.

De openingstijden van de IBDEX-35 zijn gelijk aan die van de Spaanse beurs. Je kan de index en de aandelen in de index dus verhandelen van 9:00 in de ochtend tot 17:30 in de avond.

Aandelen op de Spaanse beurs worden verhandeld in de euro. Houd er rekening mee dat je belegging in waarde kan afnemen wanneer je eigen munt sterker wordt in verhouding met de munt van Spanje.

De beurs van Spanje is te vinden in Madrid wat de hoofdstad is van Spanje. Je kunt de website van de beurs hier bezoeken. De volledige adresgegevens zijn:

Palacio de la Bolsa
Plaza de la Lealtad, 1
28014 Madrid, Spain

Je kunt de beurs ook bereiken via [email protected] of +34 917 09 50 00.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *