fbpx

Beleggen in PostNL: laatste koers & aandeel kopen

PostNLPostNL NV is een Nederlands postbedrijf dat sinds 2011 beursgenoteerd is, na de opsplitsing van TNT NV in TNT Express NV en PostNL NV. De laatste jaren is de naam van het bedrijf veelvuldig gewijzigd. Het stamt af van het Staatsbedrijf der PTT.

Zelf aandelen PostNL kopen

Bij Plus500 kan je zelf CFD aandelen PostNL kopen. De posterijen hebben echter een onzekere toekomst door de opkomst van het internet. Wanneer je denkt dat de koers omlaag gaat kan je bij Plus500 eenvoudig short gaan. Wanneer je short gaat op een aandeel verdien je geld wanneer de koers omlaag gaat, hierdoor is het dus mogelijk om ongeacht de richting van de markt geld te verdienen door te beleggen. Bekijk hieronder de actuele koers van PostNL.

Hoge volumes

Toen het bedrijf nog Koninklijke TNT Post BV heette werden de ruim 7 miljard poststukken per jaar bezorgd door postbodes in vaste dienst en postbezorgers die in parttime dienst waren. Nu, onder PostNL, zijn er bijna geen postbodes meer en bijna alleen nog maar parttime postbezorgers. Parttime postbezorgers verdienen nu eenmaal minder dan postbodes.

PostNL voert de universele postdienst uit, aangewezen door de rijksoverheid, wat onder andere inhoudt dat zijn 6 dagen per week de brievenbussen dient te legen en 6 dagen per week de post dienen te bezorgen, waarvan zelfs minimaal 95% van de aangeboden post de volgende werkdag bezorgt dient te worden. Daarnaast moeten ze minimaal 2.000 dienstverleningspunten hebben en in woonwijken van meer dan 5.000 inwoners moet er binnen een straal van 500 meter een brievenbus zijn.

De afsplitsing van TNT NV en de daarmee gepaard gaande naamswijziging en geheel nieuwe huisstijl betekende inmiddels de 4e naamswijziging en huisstijl in minder dan 10 jaar tijd. Tot 2002 heette het bedrijf PTT Post, tot 2005 TPG Post en tot 2011 TNT Post.

Activiteiten

Tot één van de kernactiviteiten van PostNL behoort het bezorgen van brieven en drukwerk. Meer dan 95% van alle aangeboden post in één van de ruim 20.000 brievenbussen verspreidt over geheel Nederland wordt de volgende werkdag bezorgt. Daarnaast bezorgt PostNL ook vaak tegelijkertijd met de post ook reclame en andere huis-aan-huis folders.

Door de Pakketservice, een zelfstandige organisatie binnen PostNL, worden tevens postpakketten bezorgd. 

Tip: Klik hier & ontvang gratis tot €1000 om mee te beleggen!

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!