Coinbase aandelen kopen

De traditionele handelsbeurzen hebben hun vorm en strategie toch wat moeten aanpassen sinds de komst van digitale valuta, ook wel bekend als cryptomunten. Cryptomunten worden nu net zoveel verhandeld als aandelen, edelmetalen als goud en ETF’s. Dit wordt vooral gedaan via wisselkoerskantoren zoals Coinbase. De waarde van Coinbase stijgt daarom met de jaren en daardoor stijgt ook de aandelenkoers van het bedrijf. Maar in hoeverre is het goed nu in deze boot te durven stappen? We bespreken in dit artikel hoe je Coinbase aandelen kunt kopen & of het slim is om te beleggen in dit bedrijf.

Hoe kan je actief beleggen in Coinbase?

Aandelenkoersen kunnen flink schommelen onder invloed van het laatste nieuws. Dit geldt ook voor het aandeel Coinbase. Je kunt hierop inspelen door actief te handelen in CFD Coinbase aandelen met Plus500. Bij Plus500 kan je met een short positie ook inzetten op een dalende koers. Gebruik de onderstaande knop om de mogelijkheden gratis uit te proberen met een demo:

Plus500 aanmelden

Waar kan je Coinbase aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de toekomstplannen van Coinbase? Dan kan het aantrekkelijk zijn om de aandelen voor de lange termijn te kopen. Doe wel eerst voldoende onderzoek en bepaal of dit het beste moment is om te investeren in Coinbase. Bij eToro kan je geheel zonder commissies Coinbase aandelen kopen & verkopen, waardoor je een hoger rendement kunt behalen. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij eToro:

Plus500 aanmelden

Is het verstandig om te investeren in Coinbase aandelen?

Een investering in Coinbase aandelen kan zeker goed uitpakken. De cryptomarkt is enorm en is vele triljarden waard. Je ziet bovendien dat steeds meer bedrijven zich realiseren dat cryptomunten ook in de ‘echte economie’ een belangrijke rol kunnen gaan spelen. Coinbase is een belangrijke speler binnen deze markt en mensen hebben via het platform al meer dan $500 miljard dollar aan cryptomunten verhandeld.

De resultaten van een bedrijf als Coinbase kunnen sterk samenhangen met de Bitcoin prijsontwikkelingen. Coinbase verdient geldt door het rekenen van transactiekosten. Wanneer cryptomunten in waarde dalen, dan ontvangt het bedrijf een lager bedrag aan transactiekosten. Bovendien neemt de populariteit van de Bitcoin en andere cryptomunten vaak af wanneer er sprake is van een crash.

Het mooie aan Coinbase is dat het een manier biedt om in cryptocurrencies te beleggen, zonder cryptovaluta’s te kopen. Hierdoor kan je profiteren van de winstgevendheid van een echt bedrijf dat in de toekomst misschien zelfs dividend zal uitkeren. Vergeet niet dat je wanneer je in aandelen belegt ook de financiële gezondheid van het bedrijf in de gaten moet houden. Onderzoek daarnaast hoe Coinbase het doet in verhouding met de concurrentie: wanneer veel mensen overstappen, kan de winstgevendheid van het bedrijf onder druk komen te staan.

Coinbase aandelen kopen

Over Coinbase

Coinbase is een wisselkoerskantoor dat gericht is op het faciliteren van het in- en verkopen van cryptomunten. Hierbij moet er gedacht worden aan bijvoorbeeld Bitcoin, Ethereum, Litecoin en ga zo verder. De broker is gevestigd in San Francisco, maar opereert in meer dan ruim honderd landen. Naast de gewone handel in cryptomunten biedt Coinbase nu ook speciale dienstpakketten aan, die het onderhandelen moeten verbeteren. Dit is inclusief diensten als Coinbase Commerce, dat bedoeld is als ontwikkelaarsplatform om je werkzaamheden een plaats te kunnen geven.

Coinbase is opgericht in 2012 en deed vanaf toen al goed zaken. Zo wist het de markt van de cryptocurrencies direct goed tot zich te nemen en onderhandelaren een betrouwbaar en gedegen platform aan te bieden. Na het vele succes besloten de oprichters Brian Armstrong en Fred Ehrsam dat het ook een goed idee was om de aandelen van het bedrijf te laten verhandelen en gingen daarmee naar de aandelenbeurs voor techbedrijven in de Verenigde Staten NASDAQ. Dit was niet zonder resultaat, want bij Coinbase wordt er gemiddeld voor 220 biljoen Amerikaanse dollar verhandeld in de digitale muntstukken.

Aandelen wisselkoers verhandelen op de wisselkoers

De aandelen van Coinbase worden natuurlijk niet bij Coinbase zelf verhandeld. Niet alleen omdat het dan een slager is die zijn eigen vlees keurt, maar ook omdat Coinbase een handelsplatform is voor crypto en niet voor standaard aandelen. De aandelen van Coinbase zijn onder andere te verhandelen via de bank en andere standaard handelsbeurzen als DEGIRO en eToro.

De waarde van de aandelen hangt vooral af van de aandelenbeurs zelf en wat beleggers ervoor over hebben. Coinbase zelf is ervan overtuigd dat de waarde goed hoog kan liggen, waardoor de oprichters ervoor hebben gekozen om de aandelen voor 200 dollar per stuk op de markt te brengen. Of deze waarde behaald en behouden kan worden, is afhankelijk van de toekomst.

Cryptomunten worden vaak gekocht door beginnende beleggers. Hierdoor zie je dat de koers van crypto’s erg kunnen schommelen en hetzelfde geldt voor de interesse. Verwacht wanneer je gaat beleggen in Coinbase daarom sterke schommelingen in de aandelenkoers van het bedrijf.

De koers van de aandelen

De waarde van een online broker is vaak afhankelijk van de waarde van de handelsmiddelen die het aanbiedt. Voor Coinbase betekent dit dat de waarde snel en sterk zou kunnen veranderen. Veel cryptomunten, vooral cryptomunten van een hoge waarde zoals Bitcoin, zijn erg volatiel, oftewel de waarde ervan kan erg schommelen met de minuten. Wisselkoerskantoren zoals Coinbase kunnen dan erg interessant zijn wanneer de waarde van de cryptomunten sterk schommelen.

Een ander voordeel voor Coinbase is dat het niet gericht is op slechts één cryptomunt. Wanneer de ene munt in waarde aan het dalen is, stijgt de waarde van een alternatieve cryptomunt vaak evenveel. Dit komt doordat beleggers in cryptocurrency vaak hun investeringen binnen de virtuele valuta houden, zodat ze door kunnen blijven gaan met hun vorm van investeren. Deze markt wordt ook steeds groter, waardoor het er goed uitziet voor Coinbase. Het streven van 200 dollar per aandeel is dan ook niet zo vreemd en de kans om zelfs hoger aan te tikken is ook vrij reëel.

Beleggen in Coinbase kan dan ook erg interessant zijn, zeker wanneer je gelooft in de toekomst van cryptocurrencies. Wanneer crypto’s uiteindelijk steeds meer gebruikt worden dan kan Coinbase als pionier een fortuin verdienen. Over elke transactie ontvangen ze namelijk een klein percentage. Je zou een kleine investering in Coinbase door het kopen van hun aandelen dan ook zeker kunnen overwegen.

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!