Coinbase aandelen kopen

De traditionele handelsbeurzen hebben hun vorm en strategie toch wat moeten aanpassen sinds de komst van digitale valuta, ook wel bekend als cryptomunten. Cryptomunten worden nu net zoveel verhandeld als aandelen, edelmetalen als goud en ETF’s. Dit wordt vooral gedaan via wisselkoerskantoren zoals Coinbase .

De waarde van Coinbase stijgt daarom met de jaren en daardoor stijgt ook de aandelenkoers van het bedrijf. Maar in hoeverre is het goed nu in deze boot te durven stappen? We bespreken in dit artikel hoe je Coinbase aandelen kunt kopen & of het slim is om te beleggen in dit bedrijf.

Waar kan je Coinbase aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de toekomstplannen van Coinbase? Dan kan het aantrekkelijk zijn om de aandelen voor de lange termijn te kopen. Doe wel eerst voldoende onderzoek en bepaal of dit het beste moment is om te investeren in Coinbase.

Bij verschillende brokers kan je tegen lage tarieven Coinbase aandelen kopen & verkopen, waardoor je een hoger rendement kunt behalen. Gebruik de onderstaande knoppen om direct een account te openen bij een broker:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor Coinbase. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€1 voor Coinbase
Mexem aandelen kopen$0,005 per aandeel Coinbase met $2,50 minimum
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen$0,01 per aandeel met $1,90 minimum
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Coinbase?

Aandelenkoersen kunnen flink schommelen onder invloed van het laatste nieuws. Dit geldt ook voor het aandeel Coinbase. Je kunt hierop inspelen door actief te handelen in CFD Coinbase aandelen met Plus500. Bij Plus500 kan je met een short positie ook speculeren op een dalende koers. Gebruik de onderstaande knop om de mogelijkheden gratis uit te proberen met een demo:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de actuele koers van Coinbase?

Ben je benieuwd naar de laatste koers van het aandeel Coinbase? In de onderstaande grafiek zie je tegen welke prijs je het CFD aandeel Coinbase kunt kopen:

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Is het verstandig om te investeren in Coinbase aandelen?

Een investering in Coinbase aandelen kan zeker goed uitpakken. De cryptomarkt is enorm en is vele triljarden waard. Je ziet bovendien dat steeds meer bedrijven zich realiseren dat cryptomunten ook in de ‘echte economie’ een belangrijke rol kunnen gaan spelen. Coinbase is een belangrijke speler binnen deze markt en mensen hebben via het platform al meer dan $500 miljard dollar aan cryptomunten verhandeld.

De resultaten van een bedrijf als Coinbase kunnen sterk samenhangen met de Bitcoin prijsontwikkelingen. Coinbase verdient geldt door het rekenen van transactiekosten. Wanneer cryptomunten in waarde dalen, dan ontvangt het bedrijf een lager bedrag aan transactiekosten. Bovendien neemt de populariteit van de Bitcoin en andere cryptomunten vaak af wanneer er sprake is van een crash.

Het mooie aan Coinbase is dat het een manier biedt om in cryptocurrencies te beleggen, zonder cryptovaluta’s te kopen. Hierdoor kan je profiteren van de winstgevendheid van een echt bedrijf dat in de toekomst misschien zelfs dividend zal uitkeren. Vergeet niet dat je wanneer je in aandelen belegt ook de financiële gezondheid van het bedrijf in de gaten moet houden. Onderzoek daarnaast hoe Coinbase het doet in verhouding met de concurrentie: wanneer veel mensen overstappen, kan de winstgevendheid van het bedrijf onder druk komen te staan.

Coinbase aandelen kopen

Risico’s van een belegging in Coinbase

Een belegging in Coinbase neemt de nodige risico’s met zich mee. De resultaten van het bedrijf zullen bijvoorbeeld sterk schommelen vanwege de hoge volatiliteit van cryptocurrencies. Wanneer mensen minder interesse hebben om in crypto’s te handelen (wat waarschijnlijk het geval is bij dalende koersen) dan zal de winstgevendheid van Coinbase sterk dalen.

Uit de prospectus van Coinbase blijkt verder dat de meeste inkomsten afkomstig zijn uit Bitcoin en Ethereum. Wanneer deze crypto’s het minder goed doen, zal Coinbase op zoek moeten gaan naar andere crypoassets.

Cyberattacks

Een ander groot risico van een belegging in Coinbase zijn cyberattacks. Het is in het verleden gebeurd dat een hacker grote hoeveelheden crypto; s wist te stelen. Wanneer dit gebeurt loopt het vertrouwen in Coinbase een deuk op waardoor mensen eerder zullen overstappen naar concurrenten.

Concurrentie

Deze concurrentie is gelijk een ander risico van Coinbase: er bestaan veel concurrenten waardoor gebruikers makkelijk kunnen overstappen naar een andere partij. Hierdoor kan de winstmarge van Coinbase in de toekomst onder druk komen te staan: concurrenten kunnen de tarieven verlagen om zo meer klanten aan te trekken. Wanneer dit gebeurt, zal de winstgevendheid van Coinbase dalen.

Innovatie

Bovendien is de cryptomarkt constant in ontwikkeling. Coinbase moet dan ook constant innoveren om de producten en diensten te laten meegroeien. Tegelijkertijd mag dit niet ten koste gaan van de bereikbaarheid of beveiliging: wanneer het bedrijf hier maar een kleine fout maakt, dan kan het de bedrijfsresultaten sterk beïnvloeden.

Ook is het belangrijk om te onthouden dat de cryptomarkt een vrij nieuwe markt is. Nieuwe wetten kunnen dan ook roet in het eten gooien en de resultaten van Coinbase verslechteren. Het is belangrijk om al deze risico’s mee te nemen wanneer je het kopen van Coinbase aandelen overweegt.

Strategie voor de toekomst

Coinbase wil doorgroeien: dit is ook nodig wanneer het bedrijf de hoge verwachtingen wil waarmaken. Een belangrijk punt hiervoor is het toevoegen van nieuwe klanten. Ze willen hiervoor nieuwe markten aanboren en lokale betaalopties aanbieden. Wanneer het Coinbase lukt om in meer landen veel gebruikers aan te trekken, dan kan dit vanzelfsprekend een positief effect hebben.

Ook wil Coinbase meer diverse cryptomunten toevoegen. Er is steeds meer interesse in zogenaamde altcoins: dit is niet gek wanneer je bedenkt dat sommige munten duizenden procenten kunnen stijgen in een korte periode.

Denk je dat het Coinbase lukt om meer gebruikers aan te trekken en om hun winstgevendheid te vergroten? Dan kan het interessant zijn om Coinbase aandelen te kopen.

Over Coinbase

Coinbase is een wisselkoerskantoor dat gericht is op het faciliteren van het in- en verkopen van cryptomunten. Hierbij moet er gedacht worden aan bijvoorbeeld Bitcoin, Ethereum, Litecoin en ga zo verder. De broker is gevestigd in San Francisco, maar opereert in meer dan ruim honderd landen. Naast de gewone handel in cryptomunten biedt Coinbase nu ook speciale dienstpakketten aan, die het onderhandelen moeten verbeteren. Dit is inclusief diensten als Coinbase Commerce, dat bedoeld is als ontwikkelaarsplatform om je werkzaamheden een plaats te kunnen geven.

Coinbase is opgericht in 2012 en deed vanaf toen al goed zaken. Zo wist het de markt van de cryptocurrencies direct goed tot zich te nemen en onderhandelaren een betrouwbaar en gedegen platform aan te bieden. Na het vele succes besloten de oprichters Brian Armstrong en Fred Ehrsam dat het ook een goed idee was om de aandelen van het bedrijf te laten verhandelen en gingen daarmee naar de aandelenbeurs voor techbedrijven in de Verenigde Staten NASDAQ. Dit was niet zonder resultaat, want bij Coinbase wordt er gemiddeld voor 220 biljoen Amerikaanse dollar verhandeld in de digitale muntstukken.

Aandelen wisselkoers verhandelen op de wisselkoers

De aandelen van Coinbase worden natuurlijk niet bij Coinbase zelf verhandeld. Niet alleen omdat het dan een slager is die zijn eigen vlees keurt, maar ook omdat Coinbase een handelsplatform is voor crypto en niet voor standaard aandelen. De aandelen van Coinbase zijn onder andere te verhandelen via de bank en andere standaard handelsbeurzen zoals DEGIRO en Lynx.

De waarde van de aandelen hangt vooral af van de aandelenbeurs zelf en wat beleggers ervoor over hebben. Coinbase zelf is ervan overtuigd dat de waarde goed hoog kan liggen, waardoor de oprichters ervoor hebben gekozen om de aandelen voor 200 dollar per stuk op de markt te brengen. Of deze waarde behaald en behouden kan worden, is afhankelijk van de toekomst.

Cryptomunten worden vaak gekocht door beginnende beleggers. Hierdoor zie je dat de koers van crypto’s erg kunnen schommelen en hetzelfde geldt voor de interesse. Verwacht wanneer je gaat beleggen in Coinbase daarom sterke schommelingen in de aandelenkoers van het bedrijf.

De koers van de aandelen

De waarde van een online broker is vaak afhankelijk van de waarde van de handelsmiddelen die het aanbiedt. Voor Coinbase betekent dit dat de waarde snel en sterk zou kunnen veranderen. Veel cryptomunten, vooral cryptomunten van een hoge waarde zoals Bitcoin, zijn erg volatiel, oftewel de waarde ervan kan erg schommelen met de minuten. Wisselkoerskantoren zoals Coinbase kunnen dan erg interessant zijn wanneer de waarde van de cryptomunten sterk schommelen.

Een ander voordeel voor Coinbase is dat het niet gericht is op slechts één cryptomunt. Wanneer de ene munt in waarde aan het dalen is, stijgt de waarde van een alternatieve cryptomunt vaak evenveel. Dit komt doordat beleggers in cryptocurrency vaak hun investeringen binnen de virtuele valuta houden, zodat ze door kunnen blijven gaan met hun vorm van investeren. Deze markt wordt ook steeds groter, waardoor het er goed uitziet voor Coinbase. Het streven van 200 dollar per aandeel is dan ook niet zo vreemd en de kans om zelfs hoger aan te tikken is ook vrij reëel.

Beleggen in Coinbase kan dan ook erg interessant zijn, zeker wanneer je gelooft in de toekomst van cryptocurrencies. Wanneer crypto’s uiteindelijk steeds meer gebruikt worden dan kan Coinbase als pionier een fortuin verdienen. Over elke transactie ontvangen ze namelijk een klein percentage. Je zou een kleine investering in Coinbase door het kopen van hun aandelen dan ook zeker kunnen overwegen.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
AIG
AIG
Amazon
Amazon
AMD
AMD
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *