Dropbox aandelen kopen: beleggen in Dropbox

Dropbox is vrij recent naar de beurs gegaan. Dit interessante technologische bedrijf deed het direct goed en de koers van het aandeel steeg enorm. Ook jij kunt beleggen in het aandeel Dropbox. In dit artikel bekijken we hoe je dit doet. Ook kan je er wat algemene informatie over het bedrijf lezen.

Hoe kan je beleggen in Dropbox?

Nadat Dropbox naar de beurs ging, had je direct in dit succesvolle bedrijf kunnen beleggen. Op die manier had je direct een goed rendement behaalt. Maar vrees niet, ook nu kan het nog interessant zijn om te beleggen in Dropbox. We bekijken kort welke twee methoden er zijn om te beleggen in Dropbox.

Actief handelen in Dropbox

Je kunt ervoor kiezen om actief te handelen in Dropbox. Hiervoor maak je gebruik van zogenaamde derivaten. Wanneer je een prijsstijging verwacht kan je het aandeel kopen. Wanneer je verwacht dat Dropbox gaat dalen, kan je short gaan. Op die manier kan je dus actief inspelen op de markt. Deze manier van handelen is dan ook het beste geschikt voor actieve beleggers.

Een goede partij om actief in Dropbox CFD aandelen te handelen is Plus500. Bij Plus500 kan je de mogelijkheden geheel gratis uitproberen met een demo. Gebruik de onderstaande knop om een gratis demo te openen:

Plus500 aanmelden

Aandelen kopen

Wanneer je een lange termijn strategie hanteert kan je er ook voor kiezen om Dropbox aandelen te kopen. De aandelen worden dan toegevoegd aan je portefeuille. In dit geval is het belangrijk om de cijfers van het bedrijf goed na te pluizen. Bekijk ook of de concurrentiepositie van het bedrijf sterk genoeg is. Wanneer je overtuigd bent van het toekomstpotentieel van Dropbox, kan je de aandelen kopen en langere tijd vasthouden.

Eén van de meest voordelige partijen waar je aandelen kunt kopen is eToro. Bij eToro kan je zonder commissies alle bekende aandelen kopen. Klik op de onderstaande knop om hier gratis een account te openen: 

etoro aanmelden

Wij raden je aan je beleggingen te spreiden door meerdere aandelen en/of andere beleggingsproducten te kopen, zodat je je risico ook kunt spreiden. Gaat het toch mis met Dropbox, dan ben je in ieder geval niet al je geld kwijt.

Beursgang van Dropbox

Beleggen in dropbox

Dropbox is geregistreerd aan de bekende technologie index Nasdaq. Direct na lancering steeg het aandeel significant. Na de eerste dag was het aandeel al 35 procent in waarde gestegen. Mensen die er snel bij waren hebben dus een goed resultaat behaald. Ook daarna bleef het aandeel gestaag stijgen.

Online data opslaan is nog steeds erg relevant. Dit maakt het dat het bedrijf opereert in een populaire markt met een goed toekomstperspectief. Toch is er ook veel concurrentie van de cloud opslag van grote partijen als Amazon, Apple, Google en Microsoft. Hieronder kan je zien wat de huidige koers van Dropbox is. Ook kan je zelf besluiten om te handelen in de CFD’s op het aandeel.

Algemene informatie over het bedrijf

Dropbox biedt opslagdiensten aan via de cloud. Het bedrijf heeft honderden miljoenen gebruikers. Niet alleen consumenten gebruiken de opslagdiensten van Dropbox, maar ook vele kleine en grote bedrijven.

Het bedrijf werd enkele jaren geleden opgericht door Drew Houston. Deze topman van het bedrijf heeft vorig jaar nog in een interview gezegd dat de jaarlijkse omzet van Dropbox meer dan 1 miljard dollar bedraagt. Ook is het bedrijf volgens hem al jaren winstgevend. Dropbox verdient geld door uitbreidingspakketten aan te bieden voor zijn opslagdiensten. Je kunt je documenten gratis opslaan bij Dropbox, maar je moet betalen als je meer opslagruimte wil. Het is duidelijk dat dit verdienmodel voor Dropbox goed werkt, gezien de hoge omzet van het bedrijf.

Pagina in het Engels

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Comments powered by CComment