RyanAir aandelen kopen: beleggen in RyanAir

Steeds meer mensen gaan met het vliegtuig op vakantie. Niet alleen omdat vliegen tegenwoordig de norm is, maar ook omdat vliegen steeds goedkoper wordt. Boek je jouw vliegtickets bij RyanAir, dan hoef je met een beetje geluk maar een paar tientjes te betalen voor je tickets.

Omdat RyanAir goedkope vliegtickets aan kan bieden, is het bedrijf ontzettend gegroeid in de afgelopen jaren. Jij kunt hiervan profiteren als belegger door in RyanAir te investeren. Meer over het beleggen in RyanAir, lees je op deze pagina.

Hoe kan je online beleggen in RyanAir?

Wil jij ook in RyanAir investeren? Dan ga je op zoek naar een goede online broker die dit specifieke beleggingsproduct in het aanbod heeft opgenomen. Eén van de brokers waar je terecht kunt als je in CFD's van RyanAir wil beleggen, is de broker Plus500.

Je maakt een account aan bij deze online broker, je bepaalt je strategie en je hoeft jouw belegging alleen nog maar door te voeren. Nu is het slechts een kwestie van je investering in de gaten houden en je winst uit laten cashen als deze hoog staat.

Tip: heb je geen ervaring met beleggen? Oefen dan eerst met een demo-account van Plus500. Als je goed geoefend hebt met een fictief vermogen en het systeem van deze broker goed onder de knie hebt, kun je zonder enige zorgen echt starten met beleggen. Wil je actief handelen in RyanAir zelf uitproberen? Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demoaccount te openen:

Plus500 aanmelden

Beleggen in RyanAir

Hoe kan je aandelen RyanAir kopen?

Je kan ook besluiten om fysiek RyanAir aandelen te kopen. Dit is verstandig wanneer je op de lange termijn een aandelen portefeuille wilt opbouwen. Hierbij is het belangrijk om je portefeuille goed uit te balanceren. Zorg er dus voor dat je niet alleen maar aandelen in vliegtuigmaatschappijen koopt. Op die manier zorg je ervoor dat de risico’s van je beleggingen beperkt blijven.

Eén van de voordeligste brokers om RyanAir aandelen te kopen is eToro. eTorois een betrouwbare Nederlandse broker alwaar je met een muisklik de gewenste aandelen kunt kopen en verkopen. Bovendien hoef je bij eToro geen commissies te betalen wanneer je aandelen koopt. Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis account te openen bij eToro: 

eToro aanmelden

RyanAir: algemene informatie over het bedrijf

RyanAir wordt voluit ook wel RyanAir Ltd. genoemd. Dit is een vliegmaatschappij die al in het jaar 1985 opgericht werd, namelijk door Christy Ryan, Tony Ryan en Lian Lonergan. In de eerste jaren na de oprichting was RyanAir helemaal niet bekend. Dit veranderde echter toen het bedrijf zich ging positioneren als prijsvechter. Omdat RyanAir ontzettend goedkope tickets aan kan bieden, is de vliegmaatschappij in de afgelopen jaren erg groot geworden.

RyanAir beschikt op dit moment over maar liefst 412 vliegtuigen. Dit is voldoende om maar liefst 100 miljoen passagiers per jaar te vervoeren.

De actuele cijfers van RyanAir

Veel mensen denken dat RyanAir niet veel winst maakt, simpelweg omdat de vliegtickets van deze maatschappij zo goedkoop zijn. Kijken we naar de cijfers van 2017, dan moeten we concluderen dat dit absoluut niet het geval is. Zo haalde RyanAir van 31 maart 2016 tot 31 maart 2017 maar liefst 6,6 miljard euro omzet binnen. Het nettoresultaat van het bedrijf was ook erg hoog, namelijk 1,3 miljard euro.

Even ter vergelijking: vijf jaar geleden waren deze cijfers nog 4,3 miljard euro (omzet) en 503 miljoen euro (nettoresultaat).

Beleggen in RyanAir aandelen

Je kunt in RyanAir beleggen door (een deel van) je vermogen in RyanAir aandelen te investeren. Kijken we naar de actuele cijfers van RyanAir, dan is dit zeker een goede investering.

Nu is het natuurlijk wel de vraag of RyanAir zo succesvol zal blijven. Volgens professionele analisten is de kans groot dat dit wel gebeurt. Zij geven een positief koopadvies voor de aandelen van RyanAir, simpelweg omdat er nog goede verwachtingen bestaan over de aankomende kwartaalcijfers van RyanAir. De vliegmaatschappij is goedkoop, maar de cijfers liegen er niet om. Ook als we naar de historische cijfers kijken, zien we de RyanAir al enkele jaren flink aan het groeien is.


Tip:
Bezoek voor meer informatie ook eens de website van RyanAir!

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Comments powered by CComment