Pinterest aandelen kopen: beleggen in Pinterest

Pinterest gaat naar de beurs! Pinterest is een sociaal netwerk. In het verleden gingen sociale netwerken als Facebook en Snapchat al naar de beurs met wisselende resultaten. In april 2019 is het de beurt van Pinterest. Gaat Pinterest Facebook achter na, of voor het een flop vergelijkbaar met die van Snapchat?

Beleggen in Pinterest?

Wanneer je succesvol wilt beleggen in Pinterest dan moet je besluiten wanneer je de aandelen wilt kopen. Timing is erg belangrijk bij beleggingen, zeker bij een nieuwkomer als Pinterest. De beurskoers van het aandeel kan flink gaan schommelen en om zoveel mogelijk te profiteren van deze schommelingen, is het belangrijk om gebruik te maken van de juiste broker.

Bij een broker kan je eenvoudig aandelen kopen en verkopen. Naast de transactiekosten kan het bijvoorbeeld belangrijk zijn om short te kunnen gaan. Wanneer je short kunt gaan, kan je ook profiteren van dalende koersen. Wanneer het niet goed gaat met de beursgang kan je hier als belegger dan ook van profiteren.

Overweeg je beleggen in Pinterest of een ander aandeel? Gebruik de onderstaande knop om direct te bekijken wat de beste broker is:

brokers vergelijken

Pinterest logo

Wat is Pinterest?

In tijden waar algoritmes het internet domineren, kan een partij als Pinterest erg verfrissend zijn. Op Pinterest kunnen gebruikers foto’s, video’s en artikelen delen die ze interessant vinden. Dit alles ziet er een beetje uit als een prikbord. Het is vervolgens ook mogelijk om groepen te volgen waarbinnen mensen van alles delen dat met het onderwerp te maken heeft. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een pagina met informatie over fitness voor mannen.

Het bedrijf werd in 2010 opgericht in San Francisco zoals veel andere technische startups. De website staat ondertussen in de top 50 van beste websites en weet met een omzet van 700 miljoen dollar aardig wat inkomsten binnen te halen. Maar hoe zit het met deze inkomsten?

Het verdienmodel van Pinterest

Voordat je gaat beleggen in Pinterest, is het natuurlijk belangrijk dat je het verdienmodel achter het bedrijf begrijpt. Pinterest haalt inkomsten binnen via advertenties. Doordat er veel niche groepen actief zijn binnen de website, kan het aantrekkelijk zijn voor adverteerders om hier geld aan uit te geven. En wanneer er meer inkomsten binnenkomen kan het kopen van aandelen Pinterest natuurlijk interessant blijken!

 

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Comments powered by CComment