Beleggen met een demo

Met een gratis demoaccount kan je beleggen zonder risico uitproberen. Het is de perfecte manier om te ontdekken of je een goede belegger bent. Hier kan je eenvoudig een demoaccount openen.

Waarom aan de slag met een demo?

 • Demo beleggen is 100% gratis.
 • Binnen enkele minuten aan de slag.
 • De resultaten zijn helemaal echt.
 • Je leert hoe je moet beleggen.

Druk op de onderstaande knop om een gratis demoaccount te openen bij eToro. Aanmelden kost enkele minuten: daarna kan je direct aan de slag met oefenen! Bovendien kan je er zonder transactiekosten de bekendste aandelen kopen. Gebruik de knop om direct een account te openen:

67% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Andere demo accounts

Hieronder zie je een lijstje met de beste partijen waar je beleggen kunt uitproberen met een risicovrije demo. Verderop in het artikel bespreken we wat je precies met de demo accounts kunt doen. Wil je weten welke partij het beste bij je past? Open dan een gratis demo account bij meerdere partijen!

eToro demo

Ook bij eToro kan je de mogelijkheden van handelen 100% zonder risico uitproberen met een virtuele demo. Binnen het demoaccount kan je van alle mogelijkheden gebruikmaken. Zo kan je ervoor kiezen om zelf te handelen in bijvoorbeeld cryptocurrenies. Het is daarnaast ook mogelijk om andere handelaren te volgen. Het sociale aspect van eToro is interessant voor beleggers die weinig tijd hebben. Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis account te openen:

67% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Wat zijn de voordelen van beleggen bij eToro?

 • Bij eToro kan je aandelen kopen & actief in aandelen handelen met CFD’s.
 • Bij eToro kan je 100% zonder kosten aandelen kopen.
 • Je kan sociaal beleggen: volg andere handelaren helemaal gratis.
 • Maak gebruik van de gebruiksvriendelijke en Nederlandse software.
Tip: wil je meer weten over eToro? Klik hier om de uitgebreide review te lezen!

Hoe open je een demoaccount bij eToro?

Het openen van een demoaccount bij eToro is zo gebeurt. Op de startpagina kan je de aanmeld knop gebruiken.

eToro aanmelden

Vervolgens moet je enkele basisgegevens invullen. Nadat je deze gegevens hebt ingevuld kan je direct inloggen op het demo platform van eToro.

Demo account openen eToro

Binnen het demoplatform van eToro kan je vervolgens beleggen geheel zonder risico uitproberen met maar liefst $ 100.000.

Demo account eToro

Met echt geld beleggen

Bij eToro kan je al vanaf $200 een account openen. Met dit geld kan je er voor kiezen om aandelen te kopen zonder hefboom. Ook kan je actief speculeren op de koersen door gebruik te maken van CFD’s. Nadat je voldoende geoefend hebt, is dit de perfecte manier om de mogelijkheden van beleggen verder te ontdekken!

Demo openen bij Plus500

Bij Plus500 kan je speculeren in bijvoorbeeld aandelen door gebruik te maken van CFD’s. Je kan de mogelijkheden bij Plus500 100% zonder risico uitproberen met de gratis en onbeperkte demo. Zodra je er klaar voor bent, kan je eenvoudig geld storten op je account. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen (CFD service, 72% verliest geld):

72% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat zijn de voordelen van beleggen bij Plus500?

 • Bij Plus500 betaal je geen commissies over alle transacties.
 • Bij Plus500 kan je dankzij de hefboom ook met kleine bedragen beleggen.
 • Je kunt short gaan op aandelen: je behaalt dan een positief resultaat bij dalende prijzen.
 • Alle bekende Nederlandse aandelen zijn verhandelbaar bij Plus500.
Tip: Wil je meer weten over Plus500? Klik hier om de uitgebreide review te lezen!

Hoe open je een demoaccount bij Plus500?

Op de website van Plus500 kan je eenvoudig een account aanmaken. Bij Plus500 ontvang je een bedrag van 40.000 euro aan nepgeld waarmee je beleggingen kunt uitvoeren. Wil je ook bij Plus500 een account aanmaken zodat je ontdekt welke provider beter bij je past? Klik dan op de onderstaande knop!

Demo beleggen Plus500 stap 1

Vervolgens kan je eenvoudig een account openen door op heb je geen rekening? Maak er nu een aan! te drukken. Het is ook mogelijk om je account met Facebook te koppelen.

Plus500 demo stap 2

Voor het aanmaken van je gratis demoaccount hoef je vervolgens alleen een E-mail en wachtwoord achter te laten. Wanneer je met echt geld wilt gaan handelen, moet je meer gegevens achterlaten.

Met echt geld handelen

Bij Plus500 kan je al vanaf € 100 met echt geld beleggen. Voordat je met echt geld kunt handelen, moet je je account omzetten van een demoaccount naar een geldrekening. Hiervoor moet je eerst aantonen dat je echt bestaat. De Nederlandse wet schrijft voor dat je niet anoniem een beleggingsrekening kunt openen. Je moet dan ook je identiteit bevestigen door een kopie van je paspoort te uploaden.

Demo openen bij Marketsx

Marketsx is een betrouwbare partij waar je beleggen geheel zonder risico kunt uitproberen met een risicovrije demo. Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen:

Wat zijn de voordelen van beleggen bij Marketsx?

 • Bij Marketsx profiteer je van erg lage transactiekosten.
 • Je kunt gebruikmaken van geavanceerde analyse tools.
 • Je kunt handelen in meer dan 2.200 effecten.
 • Volg de adviezen van experts op binnen het platform.
Tip: Wil je meer weten over Marketsx? Lees hier de gratis review!

Hoe open je direct een demoaccount bij Marketsx?

Op de website van Marketsx kan je eenvoudig een account aanmaken door een mailadres en wachtwoord in te vullen. De beleggingssoftware is geheel online waardoor je niets hoeft te downloaden.

Aanmelden Markets.jpg

Vervolgens kan je eenvoudig omschakelen naar de gratis demo.

Beleggen met een demo

Binnen de demo kan je de mogelijkheden met een bedrag van 10.000 uitproberen.

Markets.com demo

Wanneer je er klaar voor bent kan je eenvoudig omschakelen naar beleggen met echt geld. Hiervoor moet je wel wat meer gegevens achterlaten. Het openen van een beleggingsrekening is te vergelijken met het openen van een bankaccount. De organisatie is op die manier lekker veilig.

Invullen gegevens Markets

 

Veelgestelde vragen over beleggen met een demo

Hieronder bespreken we de volgende veelgestelde vragen over beleggen met een demo:

Hoe kan je je trial account gebruiken?

Het is verstandig om je demoaccount goed te gebruiken. In het begin kan je een demoaccount gebruiken om te leren hoe de software precies werkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het openen en sluiten van posities en het inzetten van orders. Zodra je doorhebt hoe de software precies werkt, kan je beginnen met het uitvoeren van beleggingen.

Wanneer je oefent, is het belangrijk om goed bij te houden wat werkt en wat niet werkt. Het klinkt misschien kinderachtig, maar het is verstandig om een dagboek bij te houden. In het dagboek houd je vervolgens bij welke beleggingen je hebt uitgevoerd. Vervolgens analyseer je of je een goede of een slechte beslissing hebt genomen. Door steeds bij te houden wat je hebt geleerd van je belegging, ga je vooruit.

Wanneer & hoe beleg je met echt geld?

Het is belangrijk om pas met echt geld te beleggen zodra je doorhebt hoe de software precies werkt. Ook is het belangrijk dat je een goed begrip hebt van de werking van de financiële markten. Wanneer dit het geval is, kan je overwegen om je eerste storting te doen. Het is verstandig om eerst met een klein bedrag te beginnen, zodat je langzaam went aan de spanning die bij beleggen komt kijken.

Het omzetten van het demoaccount naar een echt account kost ongeveer tien minuten. Hiervoor moet je enkele persoonsgegevens invullen (dit heeft de Europese Unie verplicht gesteld om witwassen tegen te gaan). Ook wordt er gekeken of je voldoende financiële kennis hebt om te beleggen. Zodra je account is geactiveerd, kan je eenvoudig geld storten via bijvoorbeeld bankoverschrijving of PayPal. Het beleggen met echt geld werkt uiteindelijk hetzelfde als het beleggen met demogeld.

Wat is een demo-rekening?

Een demo-rekening is een simulatie van de markt. Deze simulatie volgt de aandeelkoersen van de echte markt. Je belegt binnen een demo-rekening echter met fictieve bedragen. Winsten en verliezen die je behaalt zijn dan ook volledig virtueel. Dit maakt een demo-rekening de ideale manier om kennis te maken met beleggen.

Wat kan je doen met een demoaccount?

Je kan met een demoaccount alles doen wat je ook met een echte beleggingsrekening kunt doen. Met een demo kan je dan ook perfect alle mogelijkheden van het platform uitproberen. Ook is een demo geschikt voor het testen van verschillende beleggingsmethoden. Zelfs voor gevorderde beleggers kan het aanmaken van een demoaccount dan ook nuttig zijn.

Kan je gratis gebruikmaken van een demo?

Oefenen met een demo is altijd 100% gratis. Ook zijn er geen risico’s verbonden aan beleggen met een demoaccount. Pas zodra je geld stort kan je geld verliezen met beleggen.

Wat is het verschil met een trading simulator of paper trading rekening?

Er is geen verschil! Een demoaccount kan soms een andere naam hebben bij verschillende aanbieders. Sommige partijen noemen een demo bijvoorbeeld een simulatie.

Waarin kan je beleggen met een demo?

Dit hangt van de broker af. Bij de meeste brokers kan je in ieder geval beleggen in de volgende effecten:

Wat zijn de functionaliteiten binnen het demoaccount?

Ook de functionaliteiten kunnen sterk verschillen. Bij sommige brokers kan je alleen actief handelen in bijvoorbeeld aandelen. Je kunt dan gebruikmaken van een hefboom. Met een hefboom kan je met een klein bedrag een grotere positie openen. Dit betekent dat je met een bedrag van bijvoorbeeld 100 euro soms wel voor 1000 euro aan aandelen kunt verhandelen. Zowel je verliezen als je winsten lopen dan sneller op.

Ook kan je bij veel brokers short gaan. Wanneer je short gaat, plaats je een order op een dalende koers. Gaat het slecht met het bedrijf en daalt de koers? Dan behaal je een positief resultaat.

De meeste brokers bieden ook de mogelijkheid aan om van orders gebruik te maken. Met orders kan je op een bepaalde waarde automatisch een positie openen of sluiten.

Waarom stellen brokers gratis demo’s beschikbaar?

Brokers stellen de demo’s vanzelfsprekend niet voor de lol beschikbaar. Ze hopen dat je zo enthousiast raakt over beleggen dat je geld stort en actief bij ze gaat beleggen. Brokers willen vanzelfsprekend zoveel mogelijk klanten aantrekken. De kans dat je bij ze gaat beleggen neemt alleen maar toe wanneer je hun software eerst gratis kunt uitproberen.

Kan ik meer verliezen dan ik inzet?

Nee, je verliest nooit meer dan je inzet. Zodra je verlies te hoog oploopt wordt de positie automatisch gesloten. Wanneer de positie onverhoopt toch open blijft ligt het risico bij de broker; zelf kan je dus nooit meer verliezen dan er beschikbaar is op je account.

Demo beleggen: de voordelen

Het is voor mensen die nog nooit belegd hebben altijd aan te raden om eerst een gratis demoaccount te openen. Binnen het demo account leer je direct om te gaan met de software en de verschillende beschikbare instrumenten. Door het openen van posities op verschillende momenten leer je wat wel en wat niet verstandig is, waardoor je zodra je begint te beleggen met echt geld direct betere resultaten bereikt.

Ook voor de gevorderde belegger kan een demoaccount nuttig zijn. Je kan bijvoorbeeld nieuwe strategieën en beleggingsmethoden testen voordat je ze toepast. Op die manier beperk je de risico’s en kan je een zo hoog mogelijk rendement behalen!

Succesvol aan de slag

Maar hoe ga je als beginner nu eigenlijk aan de slag met een demoaccount? Het is verstandig om eerst de cursus winstgevend beleggen door te nemen, zodat je begrijpt wat beleggen precies inhoudt. Vervolgens kan je eenvoudig aan de slag met de software van de broker. Bij de meeste moderne brokers kan je eenvoudig posities openen en sluiten waardoor je direct aan de slag kan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *