Beleggen met een demo

Wil je beginnen met beleggen maar heb je dit nog nooit gedaan? Probeer dan beleggen met een demo bij één van de volgende brokers en bekijk of beleggen winstgevend voor je is!

Wist je dat sommige brokers gratis tegoeden weggeven? Je kan dan met echt geld handelen zonder dat je hiervoor geld hoeft te storten. Bekijk direct het overzicht van gratis tegoeden. 

Aanbieders demo account

Klik hier om het broker overzicht te bekijken, hier vind je nog veel meer brokers alwaar je beleggen door middel van een demo account kunt uitproberen!

Het openen van een demo account

demo beleggenHet openen van een demo account bij een broker naar keuze is erg eenvoudig! Vaak hoef je bij het openen van een demo account alleen een mailadres en wachtwoord in te vullen. Vervolgens krijg je een fictief bedrag waarmee je kunt beginnen met beleggen. Dit is de perfecte manier om te leren beleggen aangezien de randvoorwaarden geheel gelijk zijn aan die van de beurs; het rendement is echter fictief!

Wanneer je vervolgens klaar bent voor de echte actie zet je snel en eenvoudig je account om naar een echt account. Hiervoor moet je enkele persoonsgegevens invullen (dit heeft de Europese Unie verplicht gesteld om witwassen tegen te gaan) waarna je eenvoudig geld kunt storten via bijvoorbeeld iDeal of bankoverschrijving. Het beleggen met echt geld werkt uiteindelijk hetzelfde als het beleggen met demogeld; behalve dat de spanning nu natuurlijk een stuk hoger ligt!

Voordelen van een demo account

Het is voor mensen die nog nooit belegd hebben altijd aan te raden om eerst een gratis demo account te openen. Binnen het demo account leer je direct om te gaan met de software en de verschillende beschikbare instrumenten. Door het openen van posities op verschillende momenten leer je wat wel en wat niet verstandig is waardoor je zodra je begint te beleggen met echt geld direct betere resultaten bereikt.

Ook voor de gevorderde belegger kan een demo account erg nuttig zijn. Je kan bijvoorbeeld nieuwe strategieën en beleggingmethoden testen alvorens ze daadwerkelijk toe te passen. Op die manier beperk je de risico's en kan je een zo hoog mogelijk rendement behalen!

Succesvol aan de slag

Maar hoe ga je als beginner nu eigenlijk aan de slag met een demo account? Het is verstandig om eerst de cursus winstgevend beleggen door te nemen zodat je begrijpt wat beleggen precies inhoudt. Vervolgens kan je eenvoudig aan de slag met de software van de broker. Bij de meeste moderne brokers kan je eenvoudig posities openen en sluiten waardoor je direct aan de slag kan.

Wacht nog even met het activeren van je gratis tegoed! Je gratis geld is snel verdwenen wanneer je een foute zet maakt. Het is verstandiger om eerst te oefenen met een demo account met fictief geld zodat je de functies en mogelijkheden van de demo beter begrijpt. Wanneer je klaar bent om met echt geld te handelen activeer je het extra tegoed.