Beleggen met een demo

Met een gratis demo account kan je beleggen zonder risico uitproberen. Het is de perfecte manier om te ontdekken of je een goede belegger bent. Hier kan je eenvoudig een demo account openen.

Waarom aan de slag met een demo?

  • Beleggen met een demo is 100% gratis.
  • Binnen enkele minuten aan de slag.
  • De resultaten zijn helemaal echt.
  • Je leert hoe je moet beleggen.

Druk op de onderstaande knop om een gratis demo account te openen bij Markets.com. Aanmelden kost enkele minuten: daarna kan je direct aan de slag met oefenen!

Gratis demo openen knop

In 4 stappen het demo account openen

Op de website van Markets.com kan je eenvoudig een account aanmaken door een mailadres en wachtwoord in te vullen. De beleggingssoftware is geheel online waardoor je niets hoeft te downloaden.

Aanmelden Markets.jpg

Vervolgens kan je eenvoudig omschakelen naar de gratis demo.

Beleggen met een demo

Binnen de demo kan je de mogelijkheden met een bedrag van 10.000 uitproberen.

Markets.com demo

Wanneer je er klaar voor bent kan je eenvoudig omschakelen naar beleggen met echt geld. Hiervoor moet je wel wat meer gegevens achterlaten. Het openen van een beleggingsrekening is te vergelijken met het openen van een bankaccount. De organisatie is op die manier lekker veilig.

Invullen gegevens Markets

Wil je direct leren hoe je precies moet beleggen? Bezoek dan onze cursus beleggen zodat je goed van start gaat.

Demo bij Plus500

Een andere partij alwaar je beleggen door middel van een demo kunt uitproberen is Plus500. Ook Plus500 heeft online software waarmee je de mogelijkheden zonder risico kunt uitproberen. Bij Plus500 ontvang je een bedrag van 40.000 euro aan nepgeld waarmee je beleggingen kunt uitvoeren. Wil je ook bij Plus500 een account aanmaken zodat je ontdekt welke provider beter bij je past? Klik dan op de onderstaande knop!

Plus500 demo

Hoe kan je je demo account gebruiken?

Het is verstandig om je demo account goed te gebruiken. In de eerste instantie kan je een demo account gebruiken om te leren hoe de software precies werkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het openen en sluiten van posities en het inzetten van orders. Zodra je doorhebt hoe de software precies werkt, kan je beginnen met het uitvoeren van beleggingen.

Wanneer je oefent is het belangrijk om goed bij te houden wat werkt en wat niet werkt. Het klinkt misschien kinderachtig, maar het is verstandig om een dagboek bij te houden. In het dagboek houd je vervolgens bij welke beleggingen je hebt genomen. Vervolgens analyseer je of je een goede of een slechte beslissing hebt genomen. Door steeds bij te houden wat je kon leren van je belegging, ga je vooruit.

Wanneer & hoe beleg je met echt geld?

Het is belangrijk om pas met echt geld te beleggen zodra je doorhebt hoe de software precies werkt. Ook is het belangrijk dat je een goed begrip hebt van de werking van de financiële markten. Wanneer dit het geval is, kan je overwegen om je eerste storting te doen. Het is verstandig om eerst met een klein bedrag te beginnen, zodat je langzaam went aan de spanning die bij beleggen komt kijken.

Het omzetten van het demo account naar een echt account kost ongeveer tien minuten. Hiervoor moet je enkele persoonsgegevens invullen (dit heeft de Europese Unie verplicht gesteld om witwassen tegen te gaan). Ook wordt er gekeken of je voldoende financiële kennis hebt om te beleggen. Zodra je account is geactiveerd, kan je eenvoudig geld storten via bijvoorbeeld bankoverschrijving of PayPal. Het beleggen met echt geld werkt uiteindelijk hetzelfde als het beleggen met demogeld; behalve dat de spanning nu natuurlijk een stuk hoger ligt!

Voordelen van een demo account

Het is voor mensen die nog nooit belegd hebben altijd aan te raden om eerst een gratis demo account te openen. Binnen het demo account leer je direct om te gaan met de software en de verschillende beschikbare instrumenten. Door het openen van posities op verschillende momenten leer je wat wel en wat niet verstandig is, waardoor je zodra je begint te beleggen met echt geld direct betere resultaten bereikt.

Ook voor de gevorderde belegger kan een demo account erg nuttig zijn. Je kan bijvoorbeeld nieuwe strategieën en beleggingmethoden testen alvorens ze daadwerkelijk toe te passen. Op die manier beperk je de risico's en kan je een zo hoog mogelijk rendement behalen!

Succesvol aan de slag

Maar hoe ga je als beginner nu eigenlijk aan de slag met een demo account? Het is verstandig om eerst de cursus winstgevend beleggen door te nemen zodat je begrijpt wat beleggen precies inhoudt. Vervolgens kan je eenvoudig aan de slag met de software van de broker. Bij de meeste moderne brokers kan je eenvoudig posities openen en sluiten waardoor je direct aan de slag kan.