Daghandel: geld verdienen met het verhandelen van aandelen

Daghandel of daytrading is één van de meest aantrekkelijke manieren om geld te verdienen op het internet. Via daghandel kan je snel aandelen kopen en verkopen: met deze handel in aandelen kan je vervolgens veel geld verdienen. Maar hoe werkt de daghandel in aandelen nu eigenlijk precies, op welke manier verdien je geld met daghandel en hoe kan je zelf aan de slag met daghandel?

Wist je dit over daghandel?

  • Je kan 24/7 aan daghandel doen: bepaal je eigen werktijden!
  • Binnen enkele minuten kan je aandelen kopen en weer verkopen.
  • Ook wanneer het slecht gaat met een aandeel kan je winst maken.
  • Je kan daytrading zonder risico uitproberen met een gratis demo.

Wil je beginnen met het verhandelen van aandelen? Dan is het verstandig om dit eerst uit te proberen met een gratis demo. Gebruik de onderstaande knop om direct te bekijken bij welke brokers je gratis een demo kunt openen:

Hoe kan je geld verdienen met het handelen in aandelen?

Er zijn verschillende manieren waarop je geld kunt verdienen met het handelen in aandelen. Je kan ervoor kiezen om actief te beleggen in aandelen als daghandelaar. Je kan er daarnaast ook voor kiezen om met aandelen een inkomen op te bouwen voor de lange termijn.

Als daghandelaar aan de slag

Als daghandelaar koop en verkoop je aandelen op de korte termijn om te profiteren van zowel stijgende als dalende koersen. Bij iedere moderne broker kan je tegenwoordig ook short gaan wat inhoudt dat je geld verdient zodra de koers daalt. Door de optie om short te gaan heb je meer mogelijkheden om een hoog rendement te behalen dan bij het traditionele beleggen.

Door gebruik te maken van de mogelijkheid om short te gaan kan je zowel de ritjes omlaag als omhoog meepakken. De koers van een aandeel kan op een dag zowel omlaag als omhoog bewegen en jij kan in beide gevallen winst maken. Bij het traditionele beleggen maak je doorgaans alleen winst bij een stijgende koers.

geld verdienen aandelen tips

Een inkomen uit aandelen

Het is ook mogelijk om een inkomen op te bouwen met de handel in aandelen. Dit doe je door aandelen met een hoge potentie te kopen. Bedrijven die goede winsten neerzetten, kiezen er regelmatig voor om dividend uit te keren. Dividend is een uitbetaling van een deel van de winst aan de aandeelhouder.

De slimme, actieve handelaar doet dan ook niet alleen aan daghandel. Het kan erg verstandig zijn om een deel van je winst vast te zetten in aandelen voor de lange termijn. Op die manier bouw je zowel vermogen als een inkomen op. De aandelen tip van de dag is dan ook om niet al je geld in te zetten op één strategie. Op die manier verhoog je de kans op succes sterk!

Wat zijn de basisprincipes van daghandel?

Bij daghandel handel je in aandelen met als doel het behalen van koerswinst. Je houdt de aandelen vaak maar kort aan en je probeert op de korte termijn een hoog rendement te behalen. Deze manier van beleggen staat tegenover het opbouwen van een portefeuille waarbij je juist belegt om op de lange termijn je vermogen te doen groeien.

Met daghandel verdien je doorgaans meer geld doordat je aandelen snel weer van de hand doet. Op jaarbasis wijzigingen de koersen van aandelen maar beperkt. Op de korte termijn is dit echter anders! Ieder uur beweegt de koers omhoog of omlaag en van al deze bewegingen kan je als daghandelaar profiteren.

Hoe kan je zelf aan de slag als daghandelaar?

Wanneer je zelf wilt beginnen met het verhandelen van aandelen als daghandelaar is het verstandig om een account te openen bij een broker. Je kan bij de meeste brokers zowel een demo als een live account openen. Met een demoaccount kan je het handelen in aandelen met een fictief bedrag geheel zonder risico uitproberen en met een live account ga je direct aan de slag met echt geld.

Klik hier om de verschillende brokers te vergelijken & open een gratis (demo) account >>

Wat is de beste manier om van start te gaan?

Een goede handelaar in aandelen moet niet alleen om kunnen gaan met getallen: nee, sterker nog, getallen spelen maar een beperkte rol. Uiteindelijk is het vooral de psychologie die een erg belangrijke rol speelt. Zodra je een systeem hebt ontwikkeld voor jezelf dat werkt en je geld oplevert moet je dit systeem wel blijven volgen.

Eigenlijk is je trading systeem net als je partner in het huwelijk: samen, in voorspoed en tegenspoed. Vooral het laatste kan lastig zijn, maar vergeet niet, een goede handelaar sluit verliezen op aandelen vroegtijdig af. Ook in voorspoed raken mensen soms in de war en sluiten ze hun positie op een aandeel te snel af. Dit is niet verstandig: probeer altijd rationeel te blijven en bedenk van tevoren wat je doel is!

Door zelf regels op te stellen en door deze na te leven kan je rationeler en succesvoller handelen in aandelen.

Enkele laatste aandelen tips

Je wilt als handelaar natuurlijk goede resultaten neerzetten. Het is hiervoor belangrijk om op een slimme manier te beleggen. Een eerste belangrijke tip is dan ook om de trend zoveel mogelijk te volgen. Wanneer de markten al maanden aan het stijgen zijn, kan het erg risicovol zijn om juist in te zetten op een daling.

Een tweede aandelen tip voor de actieve handelaar is om altijd gebruik te maken van een stop loss. Met een stop loss kan je een waarde instellen waarop je automatisch je verlies neemt. Op die manier voorkom je dat je je volledige belegging verliest door één slechte belegging.

De derde tip is om je niet direct rijk te rekenen. Beleggen is echt een vaardigheid en de enige manier om beleggen in aandelen echt te leren is door veel te oefenen. Dit kan je bijvoorbeeld doen door een gratis demo te openen bij een broker.

De vierde tip is om te onthouden dat meer winst vaak ook meer risico betekent. Wanneer je gebruik maakt van speculatie beleggingsproducten, dan is de kans groter dat je een fors bedrag verliest. Beleg daarom alleen op een manier die past bij je persoonlijkheid. Kan je niet slapen vanwege je forse aandeelverliezen? Dan kan je misschien beter iets anders gaan doen.

Ten slotte is het belangrijk om het verschil tussen het gemiddelde rendement en het totaalrendement te begrijpen. Gemiddeld genomen behalen mensen die aandelen kopen een rendement van 8% op jaarbasis. Dit betekent echter niet dat je elk jaar dit rendement behaalt. Het ene jaar kan je als belegger een rendement van 30% behalen terwijl je een ander jaar 20% verliest. Actieve beleggers winnen daarom op de lange termijn.

handelen aandelen

Leer van mijn ervaring

Toen ik jong was dacht ik eerst dat ik rijk zou worden door in aandelen te handelen. Ik opende een account bij Plus500 en begin te handelen met een bedrag van een paar honderd euro. Mijn strategie bestond eigenlijk nog amper: ik bekeek de grafiek en op basis van koerspatronen opende ik willekeurig aandelenposities.

Dit ging soms erg goed. Toen ik op school zat keek ik naar mijn telefoon en zag ik dat ik met een aandelenpositie € 800 had verdiend terwijl ik maar € 100 had ingezet. Ik gebruikte namelijk een multiplier waardoor ik een grotere positie kon innemen. In andere weken verloor ik echter ook honderden euro’s.

Het is daarom belangrijk om je niet te snel rijk te rekenen. Je kan zeker veel geld verdienen met het verhandelen van aandelen, maar de risico’s zijn ook aanzienlijk. Handel daarom alleen met geld dat je echt kan missen. Op die manier blijft het leuk!

Fouten waardoor je niets verdient met de handel in aandelen

Niemand is perfect, dat heb ik door flinke klappen te incasseren wel geleerd over tijd. Wanneer je serieus winst wilt maken met het verhandelen van aandelen, moet je voorkomen dat je deze typische fouten maakt.

Wachten tot het veilig is

Beleggen in aandelen is nooit veilig. Wanneer je wacht tot het veilig is loop je de boot mis. Juist in tijden van crisis kan je veel geld verdienen met beleggen. Het is dan wel belangrijk dat je goede beslissingen neemt. Angst is een sterke emotie, maar waar heeft angst de mensheid gebracht? Precies!

Wachten op een lagere prijs

De gierige belegger koopt een aandeel zelfs niet wanneer de prijs erg aantrekkelijk is. Feit is dat niemand kan voorspellen hoe de aandelenkoers zich gaat ontwikkelen. Zie je een buitenkansje? Dan is nu het beste moment om te kopen. Of de koers nog verder daalt… dat weet niemand.

Toffe aandelen verhandelen

Amateurs handelen alleen in toffe aandelen. Het kopen en verkopen van aandelen omdat je het merk leuk vindt, is geen winnende strategie. Bedenk bij je zelf of het bedrijf en het aandeel potentie hebben om winst te maken in de toekomst. Wanner dit het geval is kan je besluiten om het aandeel te kopen.

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *