Waarom nu beginnen met beleggen?

Er zijn verschillende redenen waarom je nu moet beginnen met beleggen. Deze redenen worden in dit artikel besproken en je kunt er veel plezier aan beleven. Maar het is ook belangrijk dat je kennis hebt over beleggen voordat je zomaar geld gaat investeren. Je wilt natuurlijk winst maken en dan is het belangrijk om wat basiskennis te hebben over beleggen. Op deze website kan je alle informatie vinden die je nodig hebt om succesvol te kunnen beleggen.

De beleggingsstrategie en redenen om te beginnen met beleggen

waarom nu beleggenBeleggen is een goede investering, je kunt geld sparen, maar de rente is laag en je geld kan over een paar jaar zomaar minder waard zijn. Bij beleggen ligt dat anders. Door de economische crisis maken steeds meer mensen de keuze om te beleggen. Met beleggen heb je namelijk meer kansen en je kunt je kansen ook spreiden zodat je meer kans maakt op winst, je kunt het altijd eens proberen, mogelijkheden genoeg voor de beginnende belegger. Bekijk maar eens ons overzicht van brokers alwaar je een gratis demoaccount kunt aanmaken.

De beleggingsstrategie is van groot belang als je gaat beleggen. Je moet je niet zo focussen op de lange termijn maar je kunt maar beter kijken naar de korte termijn. Blijven je aandelen zakken? Verkoop ze dan niet meteen, maar wacht de crisis af, er komt vanzelf een betere tijd aan zodat je aandelen weer meer waard zijn. Je kunt ook een risico spreiden over verschillende producten.

Als je gaat beleggen en dus het risico gaat spreiden over verschillende producten dan heb je meer kans om winst te maken. Het korte termijn beleggen, waarbij je actief gaat beleggen, is zeer interessant, zeker wanneer de beurskoers veel beweegt. Het risico is echter wel wat hoger, maar de kosten per belegging liggen hierbij vaak lager. Het rendement kan eenvoudig flinke hoogtes bereiken en dat is in je eigen voordeel. Kosten worden bij beleggen ook wel spread genoemd.

Tip: bekijk onze minicursus beleggen in CFD’s eens, hier leer je hoe je het beste op de korte termijn kunt beleggen.

Kosten

Bij de spread gaat het over het verschil tussen je aankoop- en je verkoopprijs, deze heeft betrekking op de actuele koers. Als je lage spreads hebt dan kun je aandelen, indices en grondstoffen kopen voor een fractie hoger dan de actuele koers. Dit houdt ook in dat je eerder met winst kunt verkopen en daar gaat het bij beleggen om, snel knopen door hakken en winst maken.

Een stoploss limiet is van groot belang en zeker voor beginnende beleggers. Dit houdt in dat je nooit meer geld kwijt kunt raken dan dat je je kunt veroorloven. Deze optie wordt aangeboden door brokers voor je eigen veiligheid. Het zorgt voor jou voor wat veiligheid, je zorgt er voor dat je niet meer uitgeeft dan dat je kunt missen.

Het mooie van orders is dat je door ze te gebruiken geheel automatisch kunt beleggen! Ik spreek met regelmaat mensen die me vertellen dat ze iedere avond enkele orders klaarzetten met een koersdoel en stop loss. Hierdoor worden de posities automatisch geopend en weer gesloten wanneer bepaalde waarde bereikt zijn. Hierdoor kan je beleggen perfect combineren met bijvoorbeeld een baan of bedrijf.

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!