500 euro beleggen in aandelen

Aandelen zijn sinds jaar en dag één van de belangrijkste en populairste beleggingsproducten op de markt. Zowel beleggers die op zoek zijn naar een interessante belegging op korte als op lange termijn worden aangetrokken door het enorme potentieel van dit waardepapier. Wanneer je een budget van 500 euro voor handen hebt die je wenst te beleggen in aandelen doe je er alvast goed aan om rekening te houden met de tips in dit artikel.

Hoe kan je het beste 500 euro beleggen?

Je kunt direct beginnen met het kopen & verkopen van aandelen bij een online broker. Het is daarbij wel aan te raden om eerst met een demo te oefenen, zodat je direct ontdekt of deze manier van beleggen bij je past:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoBeleg voordelig in bekende ETF's & aandelen. Je kunt je inleg verliezen.
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

500 euro beleggen in aandelen op korte termijn

Wanneer je een stukje kapitaal voor handen hebt dat je wenst te beleggen in aandelen op korte termijn is dat mogelijk door middel van zogenaamde CFD’s. Beleggen in CFD’s is in het bijzonder interessant omdat je op korte termijn een aantrekkelijke winst kan realiseren. Bovendien heb je om te beleggen in aandelen door middel van CFD’s ook geen groot bedrag nodig. Je wordt immers geen eigenaar van het aandeel in kwestie.

Wanneer je handelt in aandelen door middel van CFD’s wordt er gespeculeerd op een stijging of een daling van de koers. Door short te gaan boek je winst bij een dalende koers van het achterliggende aandeel. Door long te gaan wordt er winst geboekt wanneer de koers een positieve beweging maakt. Beleggen in aandelen door middel van CFD’s zorgt er tot slot ook voor dat je nooit meer kan verliezen dan je hebt ingelegd.

500 euro beleggen in aandelen op lange termijn

Een tweede mogelijkheid om te beleggen in aandelen heeft betrekking tot een middellange of lange termijn. Het wordt bijgevolg aangeraden om dit uitsluitend te doen met geld dat je niet meteen nodig hebt. Bovendien is het belangrijk om een goede spreiding te voorzien. Aandelen zijn risicovolle beleggingsproducten. Ze kunnen je een mooie winst opleveren, maar er zijn ook bepaalde risico’s aan verbonden.

Vergelijk het beleggen in aandelen met een mandje met eieren. Een boer zal nooit al zijn eieren in hetzelfde mandje leggen. Doet hij dit wel en valt het mandje, dan zijn alle eieren stuk. Hetzelfde geldt ook voor handelen in aandelen. Zelfs met 500 euro is een spreiding over verschillende sectoren (hoewel iets moeilijker) aan te raden.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *