500 euro beleggen in aandelen

Aandelen zijn sinds jaar en dag één van de belangrijkste en populairste beleggingsproducten op de markt. Zowel beleggers die op zoek zijn naar een interessante belegging op korte als op lange termijn worden aangetrokken door het enorme potentieel van dit waardepapier. Wanneer je een budget van 500 euro voor handen hebt die je wenst te beleggen in aandelen doe je er alvast goed aan om rekening te houden met de tips in dit artikel.

Online handelen in aandelen

Allereerst kan je er als belegger voor kiezen om traditioneel te beleggen in aandelen of een belegging te openen via het internet. Dit laatste is tegenwoordig veel populairder. Er voor kiezen om online te beleggen in aandelen brengt dan ook tal van interessante voordelen met zich mee, namelijk:

  • Je betaalt minder kosten in vergelijking met traditioneel beleggen in aandelen.
  • Je kan waar en wanneer je maar wil de interessantste aandelen verhandelen.
  • Door short te gaan speculeer je niet op een stijging, maar op een daling van de koers.
  • Beleggen in aandelen kan zowel op lange als op korte termijn.

Handelen in aandelen via een online broker als Plus 500 levert je bovendien nog een aantal extra interessante voordelen op. Deze online broker geeft haar nieuwe beleggers immers een gratis demo van 20.000 euro. Daarmee kan je het beleggen onder de knie krijgen zonder risico’s te lopen!

Klik hier om een (demo) account te openen bij Plus 500 >>

500 euro beleggen in aandelen op korte termijn

Wanneer je een stukje kapitaal voor handen hebt dat je wenst te beleggen in aandelen op korte termijn is dat mogelijk door middel van zogenaamde CFD’s. Beleggen in CFD’s is in het bijzonder interessant omdat je op korte termijn een aantrekkelijke winst kan realiseren. Bovendien heb je om te beleggen in aandelen door middel van CFD’s ook geen groot bedrag nodig. Je wordt immers geen eigenaar van het aandeel in kwestie.

Wanneer je handelt in aandelen door middel van CFD’s wordt er gespeculeerd op een stijging of een daling van de koers. Door short te gaan boek je winst bij een dalende koers van het achterliggende aandeel. Door long te gaan wordt er winst geboekt wanneer de koers een positieve beweging maakt. Beleggen in aandelen door middel van CFD’s zorgt er tot slot ook voor dat je nooit meer kan verliezen dan je hebt ingelegd.

500 euro beleggen in aandelen op lange termijn

Een tweede mogelijkheid om te beleggen in aandelen heeft betrekking tot een middellange of lange termijn. Het wordt bijgevolg aangeraden om dit uitsluitend te doen met geld dat je niet meteen nodig hebt. Bovendien is het belangrijk om een goede spreiding te voorzien. Aandelen zijn risicovolle beleggingsproducten. Ze kunnen je een mooie winst opleveren, maar er zijn ook bepaalde risico’s aan verbonden.

Vergelijk het beleggen in aandelen met een mandje met eieren. Een boer zal nooit al zijn eieren in hetzelfde mandje leggen. Doet hij dit wel en valt het mandje, dan zijn alle eieren stuk. Hetzelfde geldt ook voor handelen in aandelen. Zelfs met 500 euro is een spreiding over verschillende sectoren (hoewel iets moeilijker) aan te raden.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *