Wat zijn goede boeken over beleggen?

Door de jaren heen zijn er op de markt tal van verschillende boeken over beleggen verschenen. Heel veel bekende beleggers die een behoorlijk fortuin hebben opgebouwd hebben een deel van hun kennis en ervaring in een boek gegoten. Dit heeft er voor gezorgd dat er vandaag de dag enkele zeer interessante naslagwerken over beleggen bestaan die je als beginnende belegger een hart onder de riem kunnen steken. Of je nu op zoek bent naar informatie om je beleggingstactiek te finetunen of je graag ondersteuning wil bij het plaatsen van je eerste belegging, het behoort allemaal tot de mogelijkheden.

Praktijkkennis haal je niet uit boeken

Boeken over beleggen kunnen je een goed inzicht geven in enkele vaak beproefde technieken. Dit zorgt er voor dat je een betere kijk krijgt in strategieën die je zowel op korte als op lange termijn kunnen helpen om een degelijk rendement uit je beleggingen te halen. Het is echter zeer belangrijk om er rekening mee te houden dat de kennis die door middel van boeken wordt verspreid vaak uitsluitend berust op de theorie. Dit wil zeggen dat het er in de praktijk doorgaans compleet anders aan toe kan gaan en net daar wringt het schoentje.

Wil je direct oefenen met een demo? Gebruik dan de onderstaande knop om direct te beginnen met oefenen:

Basiskennis

Door het lezen van verschillende boeken over beleggen zoals ‘Beleggen voor Dummies‘ of ‘De intelligente belegger‘ zorg je er voor dat je als beginnende belegger over een bepaalde basis aan kennis beschikt. Zelfs wanneer je nog nooit eerder hebt gehoord over beleggen zal je door het lezen van deze boeken meteen een glashelder inzicht krijgen in niet alleen de verschillende benamingen, maar ook in de mogelijkheden om een deel van je kapitaal winstgevend te beleggen.

Met andere woorden; door het lezen van de diverse boeken over beleggen die er op de markt zijn verschenen zorg je ervoor dat je over een goede basiskennis beschikt die je kan helpen bij het realiseren van je eerste winstgevende investering.

Interessante boeken over beleggen

Bovenstaande maakt reeds duidelijk dat je niet alle kennis over beleggen zomaar uit boeken kan halen. Toch moet het gezegd dat boeken die zijn geschreven door ervaren beleggers daadwerkelijk een interessante meerwaarde kunnen betekenen. We zetten wat dat betreft graag even enkele interessante boeken voor jou op een rijtje:

Shareholder Yield: A Better Approach to Dividend Investing

Bovenvermeld boek legt de focus op de aandeelhouderswaarde. Het voorziet de lezer van enkele zeer interessante tips die van cruciaal belang kunnen zijn bij het vinden van de interessantste aandelen.

Dividends Still Don’t Lie

In 1988 verscheen het boek ‘Dividends don’t lie’ van Geraldine Weiss. Het boek leerde (beginnende) beleggers hoe ze op een veilige manier konden beleggen in dividend vriendelijke blue chips. Het vervolg op dit boek gaat nog een stapje verder en uiteraard komen ook de gewone aandelen en obligaties aan bod. Voor iedere belegger is dit boek een absolute aanrader.

The Only Investment Guide You’ll Ever Need

De titel laat alvast heel wat goeds vermoeden en in principe is ook de inhoud best bevredigend. In dit boek worden immers de verschillende aspecten van geldbeheer besproken. De focus wordt onder meer gelegd op het aankopen van niet alleen aandelen, maar ook obligaties, grondstoffen en vastgoed.

Value Investing: From Graham to Buffett and Beyond

Wat kan er gezegd worden over dit boek? Als er één boek over beleggen is dat je absoluut gelezen moet hebben, dan is het deze van de meester himself wel. Heb je al enige kennis van de financiële wereld en wil je die kennis naar een aanzienlijk hoger niveau tillen? In dat geval is dit meesterwerk een absolute must. Diverse technieken worden besproken door niet alleen één van de beste beleggers aller tijden Warren Buffet, maar ook Michael Price en Mario Gabellio laten hun licht schijnen op wat nu echt gunstige beleggingen kunnen worden genoemd.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *