Als particulier beleggen

Steeds meer particulieren ontdekken de mogelijkheden van beleggen. Wanneer je het goed aanpakt kan je met beleggen enorm veel geld verdienen. In dit artikel bekijken we hoe ook jij als particulier kunt profiteren van koersstijgingen en koersdalingen.

Wat heb je nodig om te beleggen?

Voordat je kunt beleggen heb je een account nodig bij een zogenaamde broker. Een broker maakt het mogelijk voor particulieren om in onder andere CFD aandelen, grondstoffen, Forex en indexfondsen te handelen. Voor particuliere beleggers is Plus500 de beste keuze, aangezien deze software geheel in het Nederlands is en erg gemakkelijk te gebruiken is.

Hieronder volgt een screenshot van de software van Plus500. Bij Plus500 ontvang je als nieuwe belegger een demo van €20.000 om beleggen mee uit te proberen.

Klik hier om zelf een account te openen bij Plus500 >>

beleggingssoftware eenvoudig

Beleggen in slechte tijden

Veel particulieren zijn bang om te beleggen omdat ze denken dat het onmogelijk is om winst te behalen in barre tijden… en dat is jammer, juist omdat er nu dan zoveel mogelijkheden zijn op de beurs. In slechte tijden op de beurs wordt er namelijk ook ontzettend veel winst behaald: het enige wat je hoeft te doen is begrijpen hoe je kunt profiteren van slecht presenterende effecten. Wanneer je dit niet doet kan je juist flink verliezen.

Dit kan je doen door gebruik te maken van slecht nieuws. Zodra er bijvoorbeeld een winstwaarschuwing voorbijkomt kan je hier direct op inspelen door short te gaan op het betreffende aandeel. Short gaan is een ingewikkelde constructie die sinds kort ook voor particulieren beschikbaar is: wanneer je short gaat verdien je juist geld bij dalende koersen waardoor je ongeacht de richting van de koers een positief resultaat kunt behalen. 

Verdere automatisering maakt het geheel makkelijk

Zodra je begrijpt dat het mogelijk is om geld te verdienen ongeacht de richting van de koers kan je gebruik maken van de eenvoudige, maar daardoor niet minder effectieve strategie die we hier beschrijven. Sinds het mogelijk is om online te beleggen kan je namelijk gebruik maken van zogenaamde orders. Wanneer je een order plaatst, wordt een belegging pas geopend zodra een bepaalde prijs bereikt is.

Dit is een erg nuttige functie: als particulier heb je waarschijnlijk een baan en is het ondoenlijk om de koers continu in de gaten te houden. Gelukkig kan je zonder al te veel tijd te investeren toch geld verdienen door de grafieken uitgebreid te bestuderen. Binnen veel grafieken zijn er namelijk bepaalde patronen te herkennen.

Wanneer je bijvoorbeeld ziet dat de prijs van een aandeel zich voornamelijk tussen twee punten beweegt kan je hierop inspelen door te kopen op het lage punt en te verkopen op het hoge punt. Door orders in te stellen op deze punten kan je automatisch deze niveaus meepakken. Overigens is het belangrijk om altijd een stop loss in te stellen zodat je niet een buitensporig verlies maakt op één positie.

Arcadis consolidatie

Tip: volledig automatisch beleggen? Ook dat zijn bij ZuluTrade!

Particulieren beleggen beter

Particulieren beleggen beter… tenminste sommige. Nu je weet wat de mogelijkheden zijn op de beurs en nu je weet dat je door middel van orders en door short te gaan van iedere marktbeweging kunt profiteren kan je zeker geld verdienen met beleggen. Door te beginnen met een demo leer je de principes van beleggen kennen en kan je zeker meer verdienen dan je anders zou doen met een spaarrekening. 

Pagina in het Engels 

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Comments powered by CComment