Hoe kan je een vakantiehuisje verhuren?

Steeds meer mensen gaan op zoek naar beleggingen in onroerend goed, en dan kan het verhuren van een vakantiehuisje een prima manier zijn om wat rendement te behalen. Zo’n investering is dan ook een prima voorbeeld van een belegging in iets fysieks.

Vakantiewoning: rendement halen uit de belegging

Het doen van een belegging in een vakantiewoning is een leuke manier om wat extra rendement te behalen. Voor mensen die weinig kaas gegeten hebben van de koersen op de beurs kan beleggen in een vakantiehuisje zelfs erg interessant zijn: je hoeft immers geen ingewikkelde koersen bij te houden, en het rendement kan je zelf innen door het verhuur van het huisje te regelen.

Bij het verhuren van een vakantiehuisje dien je echter wel rekening te houden met de nodige regels en bovendien moet er met regelmaat onderhoud worden gedaan in het huisje.

Woning kopen & waarde

Alvorens je een huisje kan verhuren zal je eerst een buitenlandse vakantiewoning moeten huren. Veel mensen gaan echter de mist in bij het kopen van onroerend goed en verkijken zich op de waarde van een huis. Houd er dan ook rekening mee dat onroerend goed niet in ieder land evenveel waarde heeft. Stel daarom van tevoren enkele doelstellingen op en ga op pad om de huizen zorgvuldig te inspecteren en laat de woning vervolgens door een professional op waarde inschatten. Je wilt immers rendement behalen, en dat is alleen maar mogelijk wanneer het huisje genoeg waarde heeft!

Wetten nagaan

Wanneer je een huis koopt spelen wetten binnen dat land vanzelfsprekend een grote rol. Zoek daarom van te voren op hoe de wet in elkaar zit in het land waar je een huis wilt kopen, en houd rekening met deze informatie bij het maken van een definitieve beslissing.

Economische en politieke situatie

Controleer tevens de politieke en economische situatie binnen het land alwaar je de vakantiewoning wilt overnemen. Mensen gaan niet snel op vakantie in een politiek instabiel land; en bij een sterke economische neergang kan de waarde van het vakantiehuis snel dalen.

Beginnen met verhuren

Wanneer je daadwerkelijk een huis gekocht hebt kan je beginnen met het verdienen van geld. Stel een huurprijs vast en promoot je mooie stulpje. Wanneer je klanten wilt aantrekken is het onderhoud van het huis van belang, en in veel gevallen zal je het moeten hebben van mond op mond reclame. We wensen je succes met je investering in onroerend goed!

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *