Openingstijden beurs Brazilië (2024)

Ben je benieuwd naar de openingstijden van de Braziliaanse beurs? Wil je beten wanneer je kunt beleggen in Ibovespa? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres! Je kan hier precies lezen op welke dagen de Braziliaanse beurs open en gesloten is.

Wanneer is de Braziliaanse beurs open?

Hieronder kan je zowel de lokale openingstijd als de Nederlandse openingstijd van de Braziliaanse beurs:

  • De Braziliaanse beurs is open van 10:00 tot 17:30 lokale tijd
  • De Braziliaanse beurs is open van 15:00 tot 22:30 Nederlandse tijd

Beleggen op de Braziliaanse beurs is dus ideaal voor iedereen die graag in de latere uurtjes belegt. Brazilië is een nog opkomende economie waardoor de koersen van de bedrijven nog flink kunnen groeien. De Braziliaanse beurs is niet in het weekend open.

beleggen brazilie

Op welke dagen is de Braziliaanse beurs gesloten in 2023?

Op speciale feestdagen kan de Braziliaanse beurs gesloten zijn. Wil je weten op welke dag de Bovespa gesloten is? In het onderstaande overzicht zie je direct wanneer de beurs dicht is:

DatumFeestdag
1 januariNieuwjaarsdag
12&13 februariCarnaval
14 februariAsh Wednesday
29 maartGoede Vrijdag
30 meiCorpus Christi Day
15 novemberRepublic Day
20 novemberBlack Awareness Day
24&25 decemberKerst
31 decemberOudjaar

Zoals je ziet zijn er aardig wat special dagen waarop de Braziliaanse beurs gesloten is. Het Christelijke geloof speelt nog steeds een belangrijke rol in het land. Soms kan Brazilië ook onverwacht besluiten om de beurs te sluiten. Dit doen ze wanneer een negatieve gebeurtenis tot paniek op de beurzen kan leiden. Een tijdelijke sluiting zal altijd worden aangekondigd.

Zelf beleggen op de Braziliaanse beurs

Je kan er ook voor kiezen om zelf te beleggen in Brazilië. Brazilië maakt deel uit van de zogenaamde BRIC-landen. De BRIC-landen zijn landen die zich snel ontwikkelen. Dit maakt Brazilië een land dat potentieel erg interessant is voor een investering. Maar bij welke brokers kan je nu het voordeligst beleggen in Brazilië? In de onderstaande tabel zie je direct waar je het goedkoopst kunt handelen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoBeleg gratis in bekende ETF's & investeer goedkoop in aandelen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Achtergrondinformatie beurs Brazilië

De beurs van Brazilië of ook wel Bovespa is de grootste beurs van Latijns-Amerika en werd opgericht in het jaar 1890.

De index Bovespa of ook wel Ibovespa is een bekende index die de Braziliaanse beurs volgt. De index bestaat uit een mandje van zestig aandelen die verhandeld worden op de B3 of Brasil Bolsa Balcao. De index biedt een mooie kans om gespreid te beleggen in Brazilië.

De openingstijden van Ibovespa zijn gelijk aan die van de Braziliaanse beurs. Dit betekent dat je kunt beleggen in de index en de aandelen die eraan verbonden zijn van 10:00 tot 17:30 lokale tijd.

Aandelen op de beurs Van Brazilië worden verhandeld in de Braziliaanse reaal. Houd er rekening mee dat je belegging in waarde kan afnemen wanneer je eigen munt sterker wordt in verhouding met de munt van Brazilië.

De beurs van Brazilië is te vinden in Rio de Janeiro wat de hoofdstad is van Brazilië. Je kunt de website van de beurs hier bezoeken. De volledige adresgegevens zijn:

B3 Centro
Praça Antonio Prado, 48
Rua XV de Novembro, 275
São Paulo – SP, 01010-010

Je kunt de beurs ook bereiken via [email protected] of +55 11 2565-599.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *