Openingstijden beurs China (SCI 300)

Wat zijn de openingstijden van de Chinese beurs? En op welke dagen is de Chinese beurs dicht? Je leest er alles over in dit artikel!

Wat zijn de openingstijden van de Chinese beurs?

Wanneer je gaat beleggen in China, wil je natuurlijk de exacte openingstijden van de Chinese beurs weten. Hieronder zie je direct wanneer de Chinese beurs geopend is:

  • De Chinese beurs is open van 9:30 tot 15:00 lokale tijd
  • De Chinese beurs is open van 3:30 tot 9:00 Nederlandse tijd

Er is een handelspauze tussen 11:30 en 13:00.

Wanneer je in China wilt beleggen zul je dus vroeg moeten opstaan (of laat moeten gaan slapen). Voor veel mensen zal actief beleggen op de Chinese beurs vanwege de tijden niet erg aantrekkelijk zijn.

beleggen china

Op welke dagen is de Chinese beurs gesloten in 2023?

Normaal gesproken is de Chinese beurs vijf dagen per week open. In het weekend is de beurs altijd gesloten. Er zijn ook speciale dagen of perioden waarop de Chinese beurs gesloten is. Hieronder zie je wanneer je niet kunt beleggen op de Shanghai Stock Exchange:

DatumFeestdag
1 januariNieuwjaarsdag
9-16 februariChinees Nieuwjaar
4-5 aprilQingming festival
1-3 meiLabor Day
10, 16 & 17 juniDragon Boat Festival
16-17 septemberMid-Automn festival
1-7 oktoberNationale Dag

Zoals je ziet zijn er aardig wat aaneengesloten dagen waarop de beurzen gesloten zijn. Mooi voor de lokale beurshandelaren die dan mooi met vakantie kunnen!

Waar kan je beleggen op de Chinese beurs?

Wil je zelf beleggen in China? Dan heb je een account nodig bij een broker. Een broker is een partij die het mogelijk maakt om tijdens de openingsuren aandelen te kopen en verkopen. Hieronder zie je een duidelijke tabel met de tarieven bij de verschillende partijen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoBeleg gratis in bekende ETF's & investeer goedkoop in aandelen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wil je in details lezen hoe je kunt beleggen in China? Lees dan dit artikel!

Achtergrondinformatie beurs van Shanghai

De beurs van Shanghai werd geopend in 1990 en staat onder toezicht van de Securities Regulatory Commission (CSRC). Wanneer de koers van een aandeel meer dan 10% daalt op een dag, dan wordt de handel in het effect tijdelijk stilgelegd.

Uniek is de verdeling tussen A-aandelen en B-aandelen. A-aandelen zijn alleen toegankelijk voor Chinezen, terwijl B-aandelen ook toegankelijk zijn voor buitenlanders.

Met de SSE Composite Index kan je in één keer beleggen in alle aandelen op de beurs van Shanghai en met de SSE 30 in de top 30 aandelen.

De SCI 300 of voluit Chinese Securities Index is een index die is ontworpen om de top 300 aandelen verhandeld op de Chinese beurs te volgen. Het kan voor buitenlanders lastiger zijn om Chinese aandelen direct te kopen. Door te beleggen in een index als de SCI 300 kan je toch speculeren op koersstijgingen en koersdalingen binnen de Chinese economie.

Maar wat zijn nu eigenlijk de exacte openingstijden van de SCI 300? De openingstijden van deze bekende index zijn gelijk aan die van de Chinese beurs. Dit betekent dat je in de SCI 300 aandelen kunt handelen van 9:30 tot 15:00 lokale tijd.

Aandelen op de Chinese beurs worden verhandeld in de Chinese renminbi. Houd er rekening mee dat je belegging in waarde kan afnemen wanneer je eigen munt sterker wordt in verhouding met de munt van China.

De beurs van China is te vinden in Shanghai. Je kunt de website van de beurs hier bezoeken. De volledige adresgegevens zijn:

Building 37
1387 Zhangdong Road
Shanghai, 201203, PR China

Je kunt de beurs ook bereiken via [email protected] of +86 21 6880 8888.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *