Openingstijden beurs China (SCI 300)

China is een enorme markt met meer dan een miljard inwoners. De welvaart is er in de afgelopen decennia enorm gestegen. Het is dan ook niet vreemd dat de Chinese beurs of Shanghai Stock Exchange (SSE) een goede investering kan zijn. Maar wat zijn nu eigenlijk de openingstijden van de Chinese beurs? En op welke dagen is de Chinese beurs dicht? Je leest er alles over in dit artikel.

Wat zijn de openingstijden van de Chinese beurs?

Wanneer je gaat beleggen in China, wil je natuurlijk de exacte openingstijden van de Chinese beurs weten. Hieronder zie je direct wanneer de Chinese beurs geopend is:

 • De Chinese beurs is open van 9:30 tot 15:00 lokale tijd
 • De Chinese beurs is open van 2:30 tot 8:00 Nederlandse tijd

Wanneer je in China wilt beleggen zul je dus vroeg moeten opstaan (of laat moeten gaan slapen). Voor veel mensen zal actief beleggen op de Chinese beurs vanwege de tijden niet erg aantrekkelijk zijn.

beleggen china

Wanneer opent/sluit de beurs van China?

In de onderstaande timer kan je zien over hoeveel uren de beurs weer opent of sluit. Op die manier ben je altijd klaar voor een nieuwe handelssessie!

Op welke dagen is de Chinese beurs gesloten?

Normaal gesproken is de Chinese beurs vijf dagen per week open. In het weekend is de beurs altijd gesloten. Er zijn ook speciale dagen of perioden waarop de Chinese beurs gesloten is. Hieronder zie je wanneer je niet kunt beleggen op de Shanghai Stock Exchange:

2021

 • 1 januari – nieuwjaarsdag
 • 11-17 februari – Chinees nieuwjaar
 • 5 april – Qingming festival
 • 14 juni – Dragon Boat Festival
 • 21 september – Mid-Automn festival
 • 1-7 oktober – nationale dag

2020

 • 1 januari 2020 – nieuwjaarsdag
 • 24-30 januari 2020 – Chinees nieuwjaar
 • 1, 4 & 5 mei 2020 – dag van de arbeid
 • 25 & 26 juni 2020 – Dragon Boat Festival
 • 2 – 8 oktober 2020 – nationale dag

Zoals je ziet zijn er aardig wat aaneengesloten dagen waarop de beurzen gesloten zijn. Mooi voor de lokale beurshandelaren die dan mooi met vakantie kunnen!

Wat zijn de openingstijden van de SCI 300?

De SCI 300 of voluit Chinese Securities Index is een index die is ontworpen om de top 300 aandelen verhandeld op de Chinese beurs te volgen. Het kan voor buitenlanders lastiger zijn om Chinese aandelen direct te kopen. Door te beleggen in een index als de SCI 300 kan je toch speculeren op koersstijgingen en koersdalingen binnen de Chinese economie.

Maar wat zijn nu eigenlijk de exacte openingstijden van de SCI 300? De openingstijden van deze bekende index zijn gelijk aan die van de Chinese beurs. Dit betekent dat je in de SCI 300 aandelen kunt handelen van 9:30 tot 15:00 lokale tijd of van 2:30 tot 8:00 Nederlandse tijd.

Zelf beleggen in China

Wil je zelf beleggen in China? Dan heb je een account nodig bij een broker. Een broker is een partij die het mogelijk maakt om tijdens de openingsuren aandelen te kopen en verkopen. Hieronder zie je een duidelijke tabel met de tarieven bij de verschillende partijen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor Chinese aandelen. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoGratis trackers voor China
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
0,2% met CHN 50,00 minimum

Welke valuta wordt gebuikt op de beurs van China?

Aandelen op de Chinese beurs worden verhandeld in de Chinese renminbi. Houd er rekening mee dat je belegging in waarde kan afnemen wanneer je eigen munt sterker wordt in verhouding met de munt van China.

Waar kan je de beurs van China vinden?

De beurs van China is te vinden in Shanghai. Je kunt de website van de beurs hier bezoeken. De volledige adresgegevens zijn:

Building 37
1387 Zhangdong Road
Shanghai, 201203, PR China

Je kunt de beurs ook bereiken via globalbusiness@sse.com.cn of +86 21 6880 8888.

Auteur

Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *