Openingstijden beurs China (SCI 300)

China is een enorme markt met meer dan een miljard inwoners. De welvaart is er in de afgelopen decennia enorm gestegen. Het is dan ook niet vreemd dat de Chinese beurs of Shanghai Stock Exchange (SSE) een goede investering kan zijn. Maar wat zijn nu eigenlijk de openingstijden van de Chinese beurs? En op welke dagen is de Chinese beurs dicht? Je leest er alles over in dit artikel.

Wat zijn de openingstijden van de Chinese beurs?

Wanneer je gaat beleggen in China, wil je natuurlijk de exacte openingstijden van de Chinese beurs weten. Hieronder zie je direct wanneer de Chinese beurs geopend is:

  • De Chinese beurs is open van 9:30 tot 15:00 lokale tijd
  • De Chinese beurs is open van 2:30 tot 8:00 Nederlandse tijd

Wanneer je in China wilt beleggen zal je dus vroeg moeten opstaan (of laat moeten gaan slapen). Voor veel mensen zal actief beleggen op de Chinese beurs vanwege de tijden niet erg aantrekkelijk zijn.

beleggen china

Op welke dagen is de Chinese beurs gesloten?

Normaal gesproken is de Chinese beurs vijf dagen per week open. In het weekend is de beurs altijd gesloten. Er zijn ook speciale dagen of perioden waarop de Chinese beurs gesloten is. Hieronder zie je wanneer je niet kunt beleggen op de Shanghai Stock Exchange:

  • 1 januari 2020 – nieuwjaarsdag
  • 24-30 januari 2020 – Chinees nieuwjaar
  • 1, 4 & 5 mei 2020 – dag van de arbeid
  • 25 & 26 juni 2020 – Dragon Boat Festival
  • 2 – 8 oktober 2020 – nationale dag

Zoals je ziet zijn er aardig wat aaneengesloten dagen waarop de beurzen gesloten zijn. Mooi voor de lokale beurshandelaren die dan mooi met vakantie kunnen!

Wat zijn de openingstijden van de SCI 300?

De SCI 300 of voluit Chinese Securities Index is een index die is ontworpen om de top 300 aandelen verhandeld op de Chinese beurs te volgen. Het kan voor buitenlanders lastiger zijn om Chinese aandelen direct te kopen. Door te beleggen in een index als de SCI 300 kan je toch speculeren op koersstijgingen en koersdalingen binnen de Chinese economie.

Maar wat zijn nu eigenlijk de exacte openingstijden van de SCI 300? De openingstijden van deze bekende index zijn gelijk aan die van de Chinese beurs. Dit betekent dat je in de SCI 300 aandelen kunt handelen van 9:30 tot 15:00 lokale tijd of van 2:30 tot 8:00 Nederlandse tijd.

Zelf beleggen in China

Wil je zelf beleggen in China? Dan heb je een account nodig bij een broker. Een broker is een partij die het mogelijk maakt om tijdens de openingsuren aandelen te kopen en verkopen. Hieronder zie je een duidelijke tabel met de tarieven bij de verschillende partijen:

Broker
Flatex aandelen kopen €0 voor Chinese aandeel* Meer informatie Aanmelden
DEGIRO aandelen Gratis trackers beschikbaar* Meer informatie Aanmelden
Binck aandelen handelen €1 + 0,1% met €6 minimum* Meer informatie Aanmelden
Lynx aandelen verkopen 0,2% met CHN 50 minimum Meer informatie Aanmelden

*Bij deze brokers kan je niet direct in Chinese aandelen beleggen

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Comments powered by CComment