Openingstijden beurs India (Sensex)

De belangrijkste beurs van India kan je vinden in Bombai. Deze beurs heet ook wel de National Stock Exchange of India. Sinds 1994 is dit de grootste aandelenbeurs van het land. Wanneer je wilt beleggen in India, is het belangrijk om te weten wanneer de beurzen opengaan. Op deze pagina vind je de openingstijden van de Indische beurs. Ook kan je hier lezen op welke dagen de Indische beurs dichtgaat.

Wat zijn de openingstijden van de Indische beurs?

Wanneer je in India gaat beleggen, krijg je te maken met verschillende tijdzones. Ben je benieuwd naar de tijden waarop de Indische beurzen openen? Hieronder kan je dit overzichtelijk zien:

 • De beurs in India gaat open om 9:15 en sluit om 15:30 lokale tijd.
 • De beurs in India gaat open om 4:45 en sluit om 11:00 Nederlandse tijd.

Door het tijdverschil zal je vroeg moeten opstaan om te beleggen in de Bombay Stock Exchange. De beurs is open van maandag tot vrijdag.

beleggen india

Op welke dagen is de beurs van India gesloten?

Beurzen gaan regelmatig dicht vanwege speciale feestdagen. Op deze dagen is handel op de specifieke beurs in zijn geheel niet mogelijk. Ben je benieuwd naar de dagen waarop je geen aandelen kunt kopen op de Indische beurs? Bekijk dan het onderstaande overzicht:

 • 21 februari 2020 – Maha Shivrati dag
 • 10 maart 2020 – Holi
 • 2 april 2020 – Ram Navami
 • 6 april 2020 – Mahavir Jayanti
 • 10 april 2020 – Goede Vrijdag
 • 14 april 2020 – Dr.Baba Saheb Ambedkar Jayanti
 • 1 mei 2020 – Maharashtra dag
 • 25 mei 2020 – Eid al-Fitr
 • 2 oktober 2020 – Mahatma Gandhi Jayanti
 • 16 november 2020 – Diwali
 • 30 november 2020 – Guru Nanak Jayanti
 • 25 december 2020 – kerst

Zoals je ziet zijn er een boel speciale feestdagen waar we in de Westerse wereld niet van hebben gehoord. Wanneer je in India gaat beleggen is het belangrijk om rekening te houden met deze dagen. Je orders of beleggingen blijven dan immers langer openstaan.

Wanneer is de BSE Sensex geopend?

De Bombay Stock Exchange Sensitive Index of in het kort BSE Sensex is een index die bestaat uit de grootste dertig aandelen genoteerd aan de beurs van Bombay. De aandelen in deze index vormen ongeveer 40% van de totale waarde op de Indische beurs. De financiële sector is goed vertegenwoordigd binnen de index gevolgd door de IT-sector.

Voordat je gaat beleggen in India door middel van de BSE Sensex, is het belangrijk om te weten wanneer de betreffende index open is. De openingstijden van de index vallen samen met de openingstijden van de Indische beurs. Dit betekent dat je in de BSE Sensex kunt handelen van 9:15 tot 15:30 lokale tijd of van 4:45 tot 11:00 Nederlandse tijd.

Zelf beleggen in India?

India is één van de BRIC-landen. Het land heeft een enorme ontwikkeling doorgegaan en de kans is groot dat deze ontwikkeling zich blijft doorzetten. Het kan dan ook erg interessant zijn om te beleggen in India. Maar bij welke brokers kan je nu eigenlijk het goedkoopst in Indische aandelen beleggen? Hieronder zie je een overzicht van brokers met de actuele transactiekosten:

Broker
Flatex aandelen kopen €0 voor alle aandelen* Meer informatie Aanmelden
DEGIRO aandelen gratis trackers beschikbaar* Meer informatie Aanmelden
Binck aandelen handelen €1 + 0,1% met €6 minimum* Meer informatie Aanmelden
Lynx aandelen verkopen 0,06% met €6 minimum* Meer informatie Aanmelden

*Bij deze brokers kan je niet direct in Indische aandelen beleggen

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Comments powered by CComment