Openingstijden beurs India (Sensex)

Wanneer je wilt beleggen in India, is het belangrijk om te weten wanneer de beurzen opengaan. Op deze pagina vind je de openingstijden van de beurs van India.

Wat zijn de openingstijden van de Indische beurs?

Wanneer je in India gaat beleggen, krijg je te maken met verschillende tijdzones. Ben je benieuwd naar de tijden waarop de Indische beurzen openen? Hieronder kan je dit overzichtelijk zien:

  • De beurs in India gaat open om 9:15 en sluit om 15:30 lokale tijd.
  • De beurs in India gaat open om 5:45 en sluit om 12:00 Nederlandse tijd.

Door het tijdsverschil zul je vroeg moeten opstaan om te beleggen in de Bombay Stock Exchange. De beurs is open van maandag tot vrijdag.

beleggen india

Op welke dagen is de beurs van India gesloten in 2023?

Beurzen gaan regelmatig dicht vanwege speciale feestdagen. Op deze dagen is handel op de specifieke beurs in zijn geheel niet mogelijk. Ben je benieuwd naar de dagen waarop je geen aandelen kunt kopen op de Indische beurs? Bekijk dan het onderstaande overzicht:

DatumFeestdag
26 januariRepubliek dag
8 maartMaha Shivrati dag
25 maartHoli
29 maartGoede Vrijdag
11 aprilEid al-Fitr
17 aprilRama Navami
1 meiMahavir Jayanti
17 juniEid al-Fitr
17 juliIslamitisch nieuwjaar
15 augustusOnafhankelijkheidsdag
2 oktoberMahatma Gandhi Jayanti
1 novemberDiwali
15 novemberGuru Nanak Jayanti
25 decemberKerst

Zoals je ziet zijn er veel speciale feestdagen waar we in de Westerse wereld niet van hebben gehoord. Wanneer je in India gaat beleggen is het belangrijk om rekening te houden met deze dagen. Je orders of beleggingen blijven dan namelijk langer openstaan.

Waar kan je zelf beleggen in de beurs van India?

India is één van de BRIC-landen. Het land heeft een enorme ontwikkeling doorgegaan en de kans is groot dat deze ontwikkeling zich blijft doorzetten. Het kan dan ook erg interessant zijn om te beleggen in India. Maar bij welke brokers kan je nu eigenlijk in Indische aandelen beleggen? Hieronder zie je een overzicht van brokers met de actuele transactiekosten:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoBeleg voordelig in bekende ETF's & aandelen. Je kunt je inleg verliezen.
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Achtergrondinformatie beurs India

De belangrijkste beurs van India kan je vinden in Mumbai. Deze beurs heet ook wel de National Stock Exchange of India. Sinds 1994 is dit de grootste aandelenbeurs van het land.

De Bombay Stock Exchange Sensitive Index of in het kort BSE Sensex is een index die bestaat uit de grootste dertig aandelen genoteerd aan de beurs van Bombay. De aandelen in deze index vormen ongeveer 40% van de totale waarde op de Indische beurs. De financiële sector is goed vertegenwoordigd binnen de index gevolgd door de IT-sector.

Voordat je gaat beleggen in India met de BSE Sensex, is het belangrijk om te weten wanneer de betreffende index open is. De openingstijden van de index vallen samen met de openingstijden van de Indische beurs. Dit betekent dat je in de BSE Sensex kunt handelen van 9:15 tot 15:30 lokale tijd.

Aandelen op de Indische beurs worden verhandeld in de Indiase roepie. Houd er rekening mee dat je belegging in waarde kan afnemen wanneer je eigen munt sterker wordt in verhouding met de munt van India.

De beurs van India is te vinden in Mumbai. Je kunt de website van de beurs hier bezoeken. De volledige adresgegevens zijn:

Exchange Plaza, C-1, Block G
Bandra Kurla Complex
Bandra (E) Mumbai – 400 051

Je kunt de beurs ook bereiken via [email protected] of +91 22 2659 8100.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *