Openingstijden beurs Oostenrijk

Zelf ben ik regelmatig in Oostenrijk te vinden voor een lekkere schnitzel. Je kan in Oostenrijk ook de Wiener Börse of ook wel de Vienna Stock Exchange vinden. Deze aandelenbeurs is opgericht in 1767 en bestaat dus al lange tijd! Iedereen kan beleggen in aandelen op de beurs van Oostenrijk. Maar wat zijn de openingstijden van deze beurs en op welke dagen gaat de beurs van Wenen dicht? In dit artikel lees je er alles over!

Wat zijn de openingstijden van de beurs van Oostenrijk?

De beurs van Oostenrijk gaat op weekdagen open, in het weekend kan je niet beleggen op de beurs van Wenen. De handelsuren zijn van 9:00 in de ochtend tot 17:30 in de avond. Tussen deze uren kan je vrij aandelen kopen en verkopen op deze aandelenbeurs.

beleggen oostenrijk

Wanneer opent/sluit de beurs van Oostenrijk?

In de onderstaande timer kan je zien over hoeveel uren de beurs weer opent of sluit. Op die manier ben je altijd klaar voor een nieuwe handelssessie!

Op welke dagen is de beurs van Oostenrijk gesloten?

Elk land sluit de beurs op speciale feestdagen. Niet elke beurs sluit even vaak. Hieronder zie je op welke dagen je in ieder geval niet kunt beleggen in aandelen op de beurs van Wenen:

2021

 • 1 januari – nieuwjaarsdag
 • 10 april – Goede Vrijdag
 • 13 april – Pasen
 • 1 mei – dag van de arbeid
 • 1 juni – Pentecost
 • 26 – nationale dag
 • 24 & 25 december 2020 – kerst
 • 31 december – oudjaarsdag

2020

 • 1 januari 2020 – nieuwjaarsdag
 • 10 april 2020 – Goede Vrijdag
 • 13 april 2020 – paasmaandag
 • 1 mei 2020 – dag van de arbeid
 • 1 juni 2020 – Pentecost
 • 26 oktober – nationale dag
 • 24 & 25 december 2020 – kerst
 • 31 december 2020 – oudjaarsdag

Zoals je ziet is de beurs van Oostenrijk niet ontzettend vaak gesloten. Er zijn slechts negen speciale dagen in het jaar waarop je geen orders kunt plaatsen op de beurs.

Openingstijden ATX

Op de beurs kan je ook de Austrian Traded Index (ATX) verhandelen. De ATX bevat 20 aandelen en probeert de prestaties van de aandelen aan de beurs van Wenen zo goed mogelijk te imiteren. De openingstijden van de ATX zijn geheel gelijk aan die van de beurs van Oostenrijk. Je kan de ATX dus verhandelen van 9:00 in de ochtend tot 17:30 in de avond.

Wil je zelf beleggen in Oostenrijk?

Dankzij de komst van het internet kan je eigenlijk op elk moment in bijna elk land ter wereld beleggen. Ook de beurs van Oostenrijk is toegankelijk voor internationale investeerders. Hiervoor heb je alleen een account nodig bij een online broker. Hieronder zie je bij welke bedrijven je het voordeligst kunt beleggen in aandelen op de beurs van Wenen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor Oostenrijkse aandelen. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€ 3,90 voor Oostenrijk
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
0,1% met € 6 minimum

Welke valuta wordt gebuikt op de beurs van Oostenrijk?

Aandelen op de beurs van Oostenrijk worden verhandeld in de euro. Houd er rekening mee dat je belegging in waarde kan afnemen wanneer je eigen munt sterker wordt in verhouding met de munt van Oostenrijk.

Waar kan je de beurs van Oostenrijk vinden?

De beurs van Oostenrijk is te vinden in Wenen wat de hoofdstad is van Oostenrijk. Je kunt de website van de beurs hier bezoeken. De volledige adresgegevens zijn:

Wallnerstraße 8
A-1010 Vienna

Je kunt de beurs ook bereiken via  info@wienerborse.at of +43 1 531650.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *