Openingstijden beurs Oostenrijk (2023)

Wat zijn de openingstijden & sluitingstijden van de beurs van Wenen? In dit artikel vind je de handelstijden van de beurs van Oostenrijk!

Tip: wil je beleggen in Oostenrijk uitproberen? Open dan een gratis demoaccount bij eToro:

Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing, bezoek etoro.com/trading/fees. Promotie link.Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing, bezoek etoro.com/trading/fees. Promotie link.

Wat zijn de openingstijden van de beurs van Oostenrijk?

De beurs van Oostenrijk gaat op weekdagen open, in het weekend kan je niet beleggen op de beurs van Wenen. De handelsuren zijn van 9:00 in de ochtend tot 17:30 in de avond. Tussen deze uren kan je vrij aandelen kopen en verkopen op deze aandelenbeurs.

beleggen oostenrijk

Op welke dagen is de beurs van Oostenrijk gesloten?

Elk land sluit de beurs op speciale feestdagen. Niet elke beurs sluit even vaak. Hieronder zie je op welke dagen je in ieder geval niet kunt beleggen in aandelen op de beurs van Wenen:

[table “465” not found /]

Openingstijden ATX

Op de beurs kan je ook de Austrian Traded Index (ATX) verhandelen. De ATX bevat 20 aandelen en probeert de prestaties van de aandelen aan de beurs van Wenen zo goed mogelijk te imiteren. De openingstijden van de ATX zijn geheel gelijk aan die van de beurs van Oostenrijk.

Je kunt de ATX dus verhandelen van 9:00 in de ochtend tot 17:30 in de avond.

Wil je zelf beleggen op de beurs van Oostenrijk?

Dankzij de komst van het internet kan je eigenlijk op elk moment in bijna elk land ter wereld beleggen. Ook de beurs van Oostenrijk is toegankelijk voor internationale investeerders. Hiervoor heb je alleen een account nodig bij een online broker. Hieronder zie je bij welke bedrijven je kunt beleggen in aandelen op de beurs van Wenen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500 brokerSpeculeer actief op stijgende & dalende koersen. 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO-review-logoBeleg gratis in bekende ETF's & investeer goedkoop in aandelen
Een maand gratis beleggen & tot 6% rente over cash!
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Achtergrondinformatie beurs Oostenrijk

De beurs van Wenen werd opgericht in 1711 en is daarmee één van de oudste aandelenbeurzen van de wereld. De aandelenbeurs geeft extra aandacht aan CSR (corporate social responsibility) en probeert connecties te leggen met bedrijven in centraal en Oost-Europa.

Aandelen op de beurs van Oostenrijk worden verhandeld in de euro. Houd er rekening mee dat je belegging in waarde kan afnemen wanneer je eigen munt sterker wordt in verhouding met de munt van Oostenrijk.

De beurs van Oostenrijk is te vinden in Wenen wat de hoofdstad is van Oostenrijk. Je kunt de website van de beurs hier bezoeken. De volledige adresgegevens zijn:

Wallnerstraße 8
A-1010 Vienna

Je kunt de beurs ook bereiken via  [email protected] of +43 1 531650.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *