Openingstijden beurs Oostenrijk

Zelf ben ik regelmatig in Oostenrijk te vinden voor een lekkere schnitzel. Je kan in Oostenrijk ook de Wiener Börse of ook wel de Vienna Stock Exchange vinden. Deze aandelenbeurs is opgericht in 1771 en bestaat dus al lange tijd! Iedereen kan beleggen in aandelen op de beurs van Oostenrijk. Maar wat zijn de openingstijden van deze beurs en op welke dagen gaat de beurs van Wenen dicht? In dit artikel lees je er alles over!

Wat zijn de openingstijden van de beurs van Oostenrijk?

De beurs van Oostenrijk gaat op weekdagen open, in het weekend kan je niet beleggen op de beurs van Wenen. De handelsuren zijn van 9:00 in de ochtend tot 17:30 in de avond. Tussen deze uren kan je vrij aandelen kopen en verkopen op deze aandelenbeurs.

beleggen oostenrijk

Op welke dagen is de beurs van Oostenrijk gesloten?

Elk land sluit de beurs op speciale feestdagen. Niet elke beurs sluit even vaak. Hieronder zie je op welke dagen je in ieder geval niet kunt beleggen in aandelen op de beurs van Wenen:

  • 1 januari 2020 – nieuwjaarsdag
  • 10 april 2020 – Goede Vrijdag
  • 13 april 2020 – paasmaandag
  • 1 mei 2020 – dag van de arbeid
  • 1 juni 2020 – Pentecost
  • 26 oktober – nationale dag
  • 24 & 25 december 2020 – kerst
  • 31 december 2020 – oudjaarsdag

Zoals je ziet is de beurs van Oostenrijk niet ontzettend vaak gesloten. Er zijn slechts negen speciale dagen in het jaar waarop je geen orders kunt plaatsen op de beurs.

Op de beurs kan je ook de Austrian Traded Index (ATX) verhandelen. De ATX bevat 20 aandelen en tracht de prestaties van de aandelen aan de beurs van Wenen zo goed mogelijk te imiteren. De openingstijden van de ATX zijn geheel gelijk aan die van de beurs van Oostenrijk. Je kan de ATX dus verhandelen van 9:00 in de ochtend tot 17:30 in de avond.

Zelf beleggen in Oostenrijk?

Dankzij de komst van het internet kan je eigenlijk op elk moment in bijna elk land ter wereld beleggen. Ook de beurs van Oostenrijk is toegankelijk voor internationale investeerders. Hiervoor heb je alleen een account nodig bij een online broker. Hieronder zie je bij welke bedrijven je het voordeligst kunt beleggen in aandelen op de beurs van Wenen:

Broker
Flatex aandelen kopen €0 voor Oostenrijkse aandelen Meer informatie Aanmelden
DEGIRO aandelen €4 + 0,05% voor Oostenrijk Meer informatie Aanmelden
Binck aandelen handelen €1 + 0,1% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden
Lynx aandelen verkopen 0,1% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden

 

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Comments powered by CComment