Openingstijden beurs Portugal (2023)

Ben je benieuwd wat de openingstijden van de beurs van Portugal zijn? Op deze pagina vind je overzichtelijk de openingstijden van de beurs van Portugal!

Tip: wil je beleggen in Portugal uitproberen? Open dan een gratis demoaccount bij eToro:

Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing, bezoek etoro.com/trading/fees. Promotie link.Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing, bezoek etoro.com/trading/fees. Promotie link.

Wat zijn de openingstijden van de beurs van Portugal?

Hieronder zie je overzichtelijk de openingstijden van de beurs van Portugal. Het is alleen tussen deze tijden mogelijk om van maandag tot vrijdag orders uit te voeren:

  • De Portugese beurs opent om 9:00 en sluit om 17:30 lokale tijd
  • De Portugese beurs opent om 10:00 en sluit om 18:30 Nederlandse tijd

Let bij beleggingen in Portugal op het tijdsverschil. Beleggen in de beurs van Portugal is perfect voor de belegger die graag wat langer slaapt. De handel start namelijk een uurtje later in Nederland.

Openingstijden PSI-20 index

In Portugal heb je ook de PSI-20. De PSI-20 is de bekendste nationale aandelenindex van het land en volgt een totaal van 20 aandelen. De weging van de verschillende aandelen verschilt sterk. De openingstijden voor handel in de PSI-20 zijn gelijk aan die van de Portugese beurs.

Je kunt in de PSI-20 aandelen handelen van 10:00 tot 18:30 Nederlandse tijd.

beleggen portugal

Op welke dagen is de beurs van Portugal gesloten in 2023?

Normaal gesproken is de beurs van Portugal elke weekdag open. Toch zijn er speciale dagen waarop de beurs even sluit. Hieronder zie je welke dagen dat zijn:

[table “464” not found /]

Wil je beleggen in de beurs van Portugal?

Je kan er ook voor kiezen om zelf te gaan beleggen in Portugal. Je kan in Portugal in diverse aandelen handelen. Daarnaast kan je ook de algehele Portugese economie volgen door te handelen in de PSI-20. Hieronder zie je een overzicht van brokers waar je in Portugese aandelen kunt handelen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500 brokerSpeculeer actief op stijgende & dalende koersen. 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO-review-logoBeleg gratis in bekende ETF's & investeer goedkoop in aandelen
Een maand gratis beleggen & tot 6% rente over cash!
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Achtergrondinformatie beurs Portugal

De beurs van Portugal werd officieel opgericht in 1769 en is daarmee één van de oudste beurzen van de wereld. Sinds 2007 is de beurs van Portugal onderdeel van Euronext.

Aandelen op de Portugese beurs worden verhandeld in de euro. Houd er rekening mee dat je belegging in waarde kan afnemen wanneer je eigen munt sterker wordt in verhouding met de munt van Portugal.

De beurs van Portugal is te vinden in Lissabon, wat de hoofdstad is van Portugal. Je kunt de website van de beurs hier bezoeken. De volledige adresgegevens zijn:

Av. da Liberdade, n.º 196, 7°
1250-147 Lisboa

Je kunt de beurs ook bereiken via [email protected] of +46 8 405 60 00.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *