Openingstijden beurs Portugal

Portugal is een land met veel zon en cultuur. In de hoofdstad Lissabon kan je ook de Portugese aandelenbeurs vinden. De beurs wordt uitgevoerd door Euronext. Wil je ook beleggen in Portugal? Dan is het belangrijk om de openingstijden van de beurs te weten. Op deze pagina vind je overzichtelijk de openingstijden van de beurs van Portugal!

Wat zijn de openingstijden van de beurs van Portugal?

Hieronder zie je overzichtelijk de openingstijden van de beurs van Portugal. Het is alleen tussen deze tijden mogelijk om van maandag tot vrijdag orders uit te voeren:

  • De Portugese beurs opent om 9:00 en sluit om 17:30 lokale tijd
  • De Portugese beurs opent om 10:00 en sluit om 18:30 Nederlandse tijd

Let bij beleggingen in Portugal op het tijdsverschil. Beleggen in de beurs van Portugal is perfect voor de belegger die graag wat langer slaapt. De handel start immers een uurtje later in Nederland.

In Portugal heb je ook de PSI-20. De PSI-20 is de bekendste nationale aandelenindex van het land en volgt een totaal van 20 aandelen. De weging van de verschillende aandelen verschilt sterk. De openingstijden voor handel in de PSI-20 zijn gelijk aan die van de Portugese beurs. Je kan in de PSI-20 aandelen handelen van 10:00 tot 18:30 Nederlandse tijd.

beleggen portugal

Op welke dagen is de beurs van Portugal gesloten?

Normaal gesproken is de beurs van Portugal elke weekdag open. Toch zijn er speciale dagen waarop de beurs even sluit. Hieronder zie je welke dagen dat zijn:

  • 1 januari 2020 – nieuwjaarsdag
  • 10 april 2020 – Goede Vrijdag
  • 13 april 2020 – eerste paasdag
  • 1 mei 2020 – dag van de arbeid
  • 25 december 2020 – kerst

Op de onderstaande dagen sluit de beurs vroeger. Je kan dan beleggen in de Portugese aandelen van 9:00 in de ochtend tot 14:05 lokale tijd. Dit betekent dat de beurs op deze dagen om 15:05 Nederlandse tijd sluit.

  • 24 december 2020 vanwege kerst
  • 31 december 2020 vanwege oudjaar

Zelf beleggen in Portugal?

Je kan er ook voor kiezen om zelf te gaan beleggen in Portugal. Je kan in Portugal in diverse aandelen handelen. Daarnaast kan je ook de algehele Portugese economie volgen door te handelen in de PSI-20. Ben je meer avontuurlijk ingesteld? Probeer dan opties op Portugese aandelen! Hieronder zie je een overzicht van brokers waar je het voordeligst in Portugese aandelen kunt handelen:

Broker
Flatex aandelen kopen €0 voor Portugese aandelen Meer informatie Aanmelden
DEGIRO aandelen €4 + 0,05% voor Portugal Meer informatie Aanmelden
Binck aandelen handelen €1 + 0,1% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden
Lynx aandelen verkopen 0,06% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Comments powered by CComment