Openingstijden beurs Zuid-Afrika (JSE)

Wat zijn nu eigenlijk de openingstijden van de beurs van Zuid-Afrika? En op welke dagen sluit de beurs van Johannesburg weer? In dit artikel zie je het totale overzicht!

Wat zijn de openingstijden van de Zuid-Afrikaanse beurs?

Voordat je gaat beleggen in Zuid-Afrika is het belangrijk dat je de openingstijden van de beurs goed in je hoofd hebt. Hieronder kan je direct zien wanneer de aandelenbeurs open is:

  • De Zuid-Afrikaanse beurs is open van 9:00 tot 17:00 lokale tijd.
  • De Zuid-Afrikaanse beurs is open van 9:00 tot 17:00 Nederlandse tijd

Openingstijden JSE Limited en FTSE/JSE

Nu weet je de openingstijden van de aandelenbeurs van Zuid-Afrika. De beurs wordt ook wel JSE Limited genoemd. Wil je liever handelen in een index op de beurs van Zuid-Afrika? Dan zijn de FTSE/JSE alle aandelen of de FTSE/JSE top 40 index goede keuzes. De openingstijden van deze indexen zijn gelijk aan die van de Zuid-Afrikaanse beurs.

Dit betekent dat de FTSE/JSE top 40 en de FTSE/JSE all stocks open zijn van 9:00 tot 17:00.

beleggen zuid afrika

Op welke dagen sluit de beurs van Zuid-Afrika in 2023?

De beurs van Zuid-Afrika of de beurs van Johannesburg is alleen open op weekdagen. Er zijn ook diverse andere dagen waarop de beurs tijdelijk dichtgaat. Hieronder kan je een actueel lijstje zien van de feestdagen waarop de beurs van Zuid-Afrika sluit:

DatumFeestdag
1 januariNieuwjaarsdag
21 maartMensenrechtendag
29 maartGoede Vrijdag
1 aprilFamily Day
1 meiWerkersdag
17 juniYouth Day
9 augustusWomen’s Day
24 septemberHeritage day
16 decemberDay of Reconciliation
26 & 26 decemberKerst

Er zijn duidelijk de nodige feestdagen waarop beleggen in Zuid-Afrika niet mogelijk is. Wil je toch erg graag actief beleggen? Er zijn op veel van deze lokale feestdagen nog voldoende andere beurzen open!

Wil je zelf beleggen in Zuid-Afrika?

Wil je zelf beleggen in Zuid-Afrika? Het is dan van belang om de tarieven in de gaten te houden. Een belegging in een ander land kan al snel wat duurder zijn dan een belegging in Nederland. Bekijk hieronder bij welke brokers je in Zuid-Afrika kunt beleggen:

BrokerKostenAanmelden
Investeren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
Plus500 brokerSpeculeer actief op stijgende & dalende koersen. 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
eToro logo aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoBeleg gratis in bekende ETF's & investeer goedkoop in aandelen
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Achtergrondinformatie beurs Zuid-Afrika

De Johannesburg Securities Exchange of JSE kent een lange geschiedenis. De oorsprong van de beurs ligt in het jaar 1886 toen er goud werd gevonden. Door deze vondst ontstonden er veel nieuwe bedrijven waardoor de vraag naar een beurs toenam. In 1887 werd dit werkelijkheid: Benjamin Minors Woollan richtte doen de JSE op.

Tegenwoordig is de beurs van Zuid-Afrika de grootste van het hele continent. Je kunt bij moderne brokers ook zelf beleggen in deze aandelenbeurs.

Aandelen op de Zuid-Afrikaanse beurs worden verhandeld in de Zuid-Afrikaanse rand. Houd er rekening mee dat je belegging in waarde kan afnemen wanneer je eigen munt sterker wordt in verhouding met de munt van Zweden.

De beurs van Zuid-Afrika is te vinden in Johannesburg, wat de hoofdstad is van Zuid-Afrika. Je kunt de website van de beurs hier bezoeken. De volledige adresgegevens zijn:

JSE Limited
One Exchange Square, Gwen Lane
Sandown, 2196
Republic of South Africa

Je kunt de beurs ook bereiken via [email protected] of +27 11 520 7000.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *