Hoe verdient BUX geld? Het verdienmodel achter BUX

Gratis beleggen klinkt mooi, maar is het wel echt zo? In dit artikel onderzoeken we wat het verdienmodel achter BUX Zero is zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Update 2024: BUX Zero is overgenomen door ABN en rekent nu €3 servicekosten per maand, waardoor de broker niet langer voordelig is in vergelijking met de concurrentie. Je kunt bij andere brokers terecht:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoBeleg gratis in bekende ETF's & investeer goedkoop in aandelen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat biedt BUX gratis aan?

  • Met een Zero order beleg je gratis in aandelen
  • Je ontvangt een gratis aandeel bij registratie
  • Het openen van een account is volledig gratis

Hoe verdient BUX geld?

Ik snap dat gebruikers enigszins sceptisch kunnen worden van het woord gratis. Zeker met bedrijven als Facebook en Google zijn we gewend dat als iets gratis is, we zelf vaak het product zijn. Dit is gelukkig niet het geval bij BUX: je persoonsgegevens zijn beschermd en mogen niet zomaar verkocht worden.

Transactiekosten over orders

Je kunt bij BUX Zero alleen gratis handelen met een zero order. Met een zero order worden alle aandeel orders in één keer uitgevoerd voor alle klanten, waardoor BUX veel kosten kan besparen. Je hebt op die manier wel weinig controle over de manier waarop je belegging wordt uitgevoerd.

Wanneer je toch een normale marktorder of limietorder wilt uitvoeren, dan krijg je te maken met een vaste prijs van € 1 per transactie. Wanneer je met een bedrag van € 100 belegt dan komt dit neer op 1% wat vrij fors is. Bij grotere bedragen vallen de kosten dan weer reuze mee. Doordat er veel gehandeld wordt met de BUX applicatie, kan het bedrijf hier veel geld mee verdienen.

Transactiekosten over Amerikaanse aandelen

BUX verdient ook goed geld met beleggingen in Amerikaanse aandelen. Wanneer je Amerikaanse aandelen koopt, moeten je euro’s eerst omgewisseld worden naar dollars. Hiervoor betaal je bij BUX 0,25% over het orderbedrag. Dit is waarschijnlijk de belangrijkste drijfveer achter het verdienmodel van BUX Zero.

Hoe kan BUX zo goedkoop zijn?

BUX Zero is binnen de applicatie gelukkig volledig transparant over deze kosten. In vergelijking met andere brokers is BUX zelfs wanneer je voor de € 1 orders kiest vaak nog de goedkoopste optie.

Volgens BUX kunnen ze hun diensten zo goedkoop aanbieden, doordat de technologie steeds goedkoper wordt. Ook bezitten ze geen fancy kantoren en werken er maar 100 mensen voor het bedrijf. Wanneer de bedrijfskosten laag zijn, hoeft BUX geen hoge kosten door te rekenen aan haar klanten.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *