Is beleggen bij BUX Zero echt gratis?

BUX adverteert overal met gratis beleggen, maar is BUX Zero nu echt gratis? In dit artikel onderzoeken we of er geen verborgen kosten zijn bij BUX.

Is BUX Zero gratis?

Je kunt inderdaad zonder commissies handelen bij BUX Zero:

  • Zero orders op Europese aandelen zijn 100% zonder commissies
  • Het opnemen van geld en ontvangen van dividend zijn gratis
  • Je betaalt geen maandelijkse kosten of provisies

Update 2024: BUX Zero is overgenomen door ABN en rekent nu €3 servicekosten per maand, waardoor de broker niet langer voordelig is in vergelijking met de concurrentie. Je kunt bij andere brokers terecht:

BrokerKostenAanmelden
Investeren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
eToro logo aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoBeleg gratis in bekende ETF's & investeer goedkoop in aandelen
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Zijn aandelen gratis bij BUX?

Europese aandelen

Je kunt volledig gratis beleggen in Europese aandelen wanneer je gebruikmaakt van een Zero order. Dit heeft wel een nadeel: een zero order wordt pas aan het einde van de handelsdag uitgevoerd. Hierdoor heb je minder controle over je belegging en kunnen de kosten hoger (of lager) uitvallen dan verwacht.

Wanneer je direct Europese aandelen wilt kopen dan betaal je hiervoor € 1 per transactie.

Amerikaanse aandelen

Het lijkt alsof beleggen in Amerikaanse aandelen altijd gratis is: je betaalt namelijk geen commissies over marktorders en limietorders.

Op dit gebied is BUX wel wat sneaky: ze rekenen namelijk wel transactiekosten voor het omwisselen van euro’s naar dollars. De kosten voor het omwisselen van euro’s naar dollars bedragen 0,25%: hierdoor kunnen je transactiekosten toch oplopen, zeker wanneer je veel posities opent op Amerikaanse aandelen.

Zijn ETF’s gratis?

Je kunt niet gratis beleggen in ETF’s: je betaalt € 1 per order. Je kunt wel erg goedkoop automatisch in ETF’s investeren. Je kunt dan meerdere ETF’s selecteren waarin je maandelijks belegt. De kosten voor al je investeringen in deze ETF’s bedragen vervolgens altijd maar € 1.

Zijn crypto’s gratis?

Je betaalt normaal gesproken 0,5% aan transactiekosten wanneer je bij BUX in crypto’s handelt. Deze transactiekosten kunnen dalen naar 0% wanneer je minimaal 1000 BUX tokens koopt.

Is een BUX account gratis?

Je account bij BUX is altijd 100% gratis. Je betaalt geen kosten voor het aanhouden van je account of voor het storten & opnemen van geld. Dit is netjes: veel commissievrije brokers rekenen verborgen kosten.

De spread

Vergeet voor de rest de spread niet. Zelfs wanneer je zonder commissies aandelen koopt en verkoopt, heb je nog te maken met het verschil tussen de koop- en verkoopprijs van een aandeel.

Zeker wanneer er veel wordt gehandeld, kan dit verschil fors oplopen. Deze transactiekosten gaan niet naar BUX, maar ontstaan doordat er geen perfecte balans is tussen het aantal kopers en verkopers op de beurs.

Is het gratis aandeel echt gratis?

Het gratis aandeel dat je ontvangt wanneer je een account opent bij BUX is gelukkig 100% gratis. In dit artikel beantwoorden we al je vragen over deze speciale actie.

Gratis = gratis

Onder bepaalde voorwaarden kan je dus echt zonder vaste commissies in aandelen handelen bij BUX. Dit is erg interessant wanneer je met kleine bedragen handelt. Lang niet alle functies zijn echter gratis en voor het omwisselen van valuta’s betaal je bovendien geld. Let dan ook goed op de kosten van de verschillende mogelijkheden wanneer je aan de slag gaat bij BUX.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *