Wat zijn de nadelen van BUX Zero?

Wil je weten wat de grootste nadelen van BUX Zero zijn? In dit artikel bespreken we de negatieve punten van de BUX Zero applicatie zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Tip: wil je ook weten wat de grootste voordelen van BUX zijn? Lees dan dit artikel.

Update 2024: BUX Zero is overgenomen door ABN en rekent nu €3 servicekosten per maand, waardoor de broker niet langer voordelig is in vergelijking met de concurrentie. Je kunt bij andere brokers terecht:

BrokerKostenAanmelden
Investeren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
eToro logo aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoBeleg gratis in bekende ETF's & investeer goedkoop in aandelen
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Nadeel 1: alleen op je mobiel beschikbaar

Je kunt BUX Zero alleen op je mobiele telefoon gebruiken. Het is natuurlijk mooi dat je onderweg makkelijk beleggingen kunt openen. Bij BUX heb je echter niet de keuze om van een desktopversie gebruik te maken. Het is in de praktijk toch een stuk lastiger om beleggingen te openen op een klein scherm. Zelf maak ik dan ook graag gebruik van mijn computer voor het openen van beleggingen.

Nadeel 2: kosten voor omwisselen valuta’s

BUX Zero adverteert met commissievrij beleggen, maar dit betekent niet dat beleggen ook volledig gratis is. Wanneer je Amerikaanse aandelen koopt, betaal je namelijk geld voor het omwisselen van je euro’s naar dollars. Deze kosten bedragen 0,25% van je volledige transactiebedrag, waardoor je handelskosten alsnog flink kunnen oplopen.

Wanneer je met kleine bedragen wilt beleggen, is het gunstig dat je zonder commissies kunt beleggen. Bij BUX betaal je echter een extra percentage aan kosten wanneer je in Amerikaanse aandelen belegt, waardoor dit bij grotere bedragen negatief kan uitpakken. In dit artikel bespreken we alle kosten bij BUX in meer details.

Nadeel 3: beperkte analyse mogelijkheden

Doordat je BUX Zero alleen op je mobiele telefoon kunt gebruiken, zijn er beperkte analysemogelijkheden. Het is niet mogelijk om analyses uit te voeren op de grafiek waardoor BUX maar beperkt bruikbaar is voor actieve handel.

Wel biedt BUX regelmatig updates en nieuwsberichten aan die je als belegger kunnen helpen. Dit maakt de applicatie voor beginnende beleggers erg toegankelijk.

Nadeel 4: beperkte flexibiliteit zero orders

Je kunt met een zero order altijd zonder commissies beleggen in aandelen en ETF’s. Dit heeft wel een duidelijk nadeel: je flexibiliteit met zero orders is namelijk beperkt. Met een zero order worden je beleggingsposities namelijk pas aan het einde van de dag uitgevoerd waardoor de prijs zowel lager als hoger kan uitvallen. Deze beperkte flexibiliteit is niet erg belangrijk wanneer je voor de lange termijn belegt, maar als actieve belegger is dit ongunstig.

Nadeel 5: uitlenen effecten mogelijk

In de voorwaarden van BUX Zero staat dat ze effecten kunnen uitlenen aan derden partijen. Hierdoor kan er een tegenpartijrisico bestaan: wanneer de andere partij failliet gaat kan je de aandelen verliezen. In de praktijk zal dit niet snel gebeuren, aangezien de reputatie van BUX Zero dan direct naar de maan is. Toch maken dit soort voorwaarden een broker minder transparant, wat een duidelijk nadeel is voor jou als belegger.

Nadeel 6: relatief beperkt aanbod

Bij BUX Zero is het aanbod aan aandelen en ETF’s beperkt. Je kunt er de meest bekende aandelen en ETF’s terugvinden, maar wanneer je in meer exotische producten wilt beleggen kom je van een koude kermis thuis.

Het is alleen mogelijk om in Europese en Amerikaanse aandelen te beleggen en hieronder vallen alleen de grotere namen. Wanneer je in een bedrijf uit Japan wilt beleggen of in een kleine onderneming uit Nederland dan moet je een andere broker zoeken.

De grootste nadelen op een rij

 • Je kunt alleen met je mobiele telefoon handelen
 • De kosten voor het omwisselen van valuta’s zijn hoog
 • De analysemogelijkheden zijn beperkt
 • Zero orders geven beperkte flexibiliteit
 • Je effecten kunnen worden uitgeleend
 • Het aanbod is bij BUX Zero beperkt

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

1 reactie


 • Erwin W

  Je kunt bij mijn weten alleen orders inleggen als de beurs open is, dus als de eindveiling bezig is kun je niets meer doen. Ook voorbeurs kun je geen orders inleggen zodat je met de openingskoersen ook niet mee kunt doen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *