Wat zijn de voordelen van BUX?

Ben je benieuwd naar de grootste voordelen van de broker BUX Zero? In dit artikel bespreken we de 8 grootste voordelen van beleggen bij BUX.

Tip: wil je ook weten wat de grootste nadelen van BUX zijn? Lees dan dit artikel.

Update 2024: BUX Zero is overgenomen door ABN en rekent nu €3 servicekosten per maand, waardoor de broker niet langer voordelig is in vergelijking met de concurrentie. Je kunt bij andere brokers terecht:

BrokerKostenAanmelden
Investeren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
Plus500 brokerSpeculeer actief op stijgende & dalende koersen. 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
eToro logo aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoBeleg gratis in bekende ETF's & investeer goedkoop in aandelen
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Voordeel 1: gratis aandeel

Een groot voordeel van BUX Zero is dat je als nieuwe gebruiker een gratis aandeel ontvangt met een waarde van € 1 tot € 200. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een account openen & minimaal € 50 storten. Het is vervolgens niet nodig om een belegging te openen.

Voordeel 2: soms gratis handelen

BUX is erg toegankelijk voor beleggers die met een klein bedrag willen beleggen. Wanneer je gebruikmaakt van het juiste type order kan je namelijk 100% zonder commissies beleggen in aandelen en ETF’s

Met een zero order betaal je namelijk niet de vaste € 1 aan kosten per transactie. Dit komt wel met een nadeel: zero orders worden pas aan het einde van de dag uitgevoerd. Hierdoor kunnen je aankoopkosten zowel lager als hoger uitvallen dan verwacht.

Voordeel 3: lage kosten

BUX is één van de goedkoopste brokers van Europa. Zoals we al lieten zien is het mogelijk om gratis te handelen in aandelen en ETF’s met zero orders. Wanneer je gebruik wilt maken van een normale marktorder of limietorder betaal je een vast bedrag van € 1. Dit is erg weinig in vergelijking met de concurrentie! Lees hier meer over de kostenstructuur van BUX.

Voordeel 4: gebruiksvriendelijk platform

Een ander voordeel van BUX Zero is het gebruiksvriendelijke, mobiele platform dat je gebruikt om te beleggen. Het ontwerp van de applicatie is erg mooi en kleurrijk en zelfs zonder financiële kennis leer je snel wat je moet doen om een belegging te openen.

Pas wel op: de BUX-applicatie lijkt op een spelletje, maar beleggen is natuurlijk geen spelletje. Je kunt geld verliezen met beleggen.

Voordeel 5: betrouwbare partij

BUX Zero is een betrouwbare partij. Deze van oorsprong Nederlandse broker is actief in heel Europa en staat onder toezicht van de AFM. De AFM of Autoriteit Financiële Markten zorgt ervoor dat brokers zich houden aan de geldende regels.

BUX Zero valt bovendien onder het depositogarantiestelsel waardoor je tegoeden tot € 100.000 beschermd zijn bij een mogelijk faillissement. Wil je in meer details lezen hoe betrouwbaar BUX is? Lees dan dit artikel!

Voordeel 6: goede klantenservice

Een groot voordeel van BUX Zero is de goed bereikbare klantenservice. Binnen de mobiele applicatie kan je direct een chatbericht sturen waarop doorgaans snel wordt gereageerd. Het is daarnaast ook mogelijk om telefonisch contact op te nemen met BUX. Dit is fijn: tegenwoordig is het bij veel brokers niet meer mogelijk om met iemand te spreken.

Voordeel 7: goede achtergrondinformatie

Binnen de applicatie vind je regelmatig interessante achtergrondinformatie & analyses. BUX plaatst interessante nieuwsberichten en updates binnen de applicatie waardoor je de laatste beursontwikkelingen kunt volgen. Hierdoor kan je altijd slim inspelen op de laatste ontwikkelingen binnen de markten.

Voordeel 8: automatisch beleggen mogelijk

Niet iedereen heeft tijd om constant zijn of haar portefeuille bij te werken. Gelukkig is het bij BUX Zero mogelijk om automatisch te beleggen in ETF’s. Je kunt automatisch elke maand een vast bedrag in een selectie ETF’s investeren. Je bepaalt zelf hoeveel je er koopt: één of tientallen. Het mooie is dat je nooit meer dan € 1 aan transactiekosten per maand betaalt wanneer je automatisch belegt.

De grootste voordelen op een rij

  • Je ontvangt een gratis aandeel wanneer je een account opent
  • Met zero orders kan je zonder commissies handelen in aandelen & ETF’s
  • Ook normale marktorders en limietorders zijn goedkoop
  • Het platform van BUX is erg gebruiksvriendelijk & toegankelijk
  • BUX Zero is een betrouwbare partij en staat onder toezicht van de AFM
  • De klantenservice is goed en telefonisch bereikbaar
  • Je vindt interessante achtergrondinformatie binnen de applicatie
  • Je kunt automatisch beleggen in ETF’s met de applicatie

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *