Aragon (ANT) kopen: hoe kan je beleggen in Aragon?
Waarschijnlijk ben je wel op de hoogte van het feit dat er heel wat cryptocurrencies te vinden zijn waar je in kunt investeren. Deze talloze opties maken het voor veel mensen lastig om een keuze te maken. Welke cryptomunt moet je namelijk echt hebben? Eén van de projecten die over de afgelopen jaren en maanden veel groei heeft meegemaakt is Aragon. In dit artikel laten wij je zien wat voor project Aragon eigenlijk is en of je er verstandig aan doet om hier ook in te beleggen. Tijd om alles te weten te komen over Aragon!
Hoe kan je Aragon kopen?
Aragon moet het makkelijker maken voor organisaties om decentrale applicaties te ontwikkelen, ook wanneer de nadrukkelijke kennis daarvoor ontbreekt. Aragon maakt het bovendien mogelijk om fouten in bijvoorbeeld smart contracts op te lossen en het maakt het mogelijk om met arbitrage subjectieve inbreuken op slimme contracten op te lossen. Deze updates kunnen Aragon een interessante cryptomunt maken voor bedrijven.
Wil je de Argon cryptomunt kopen? Dat kan je snel online doen! Bij Bitvavo kan je Argon kopen tegen erg lage tarieven: je betaalt namelijk nooit meer dan 0,25% aan transactiekosten wanneer je cryptovaluta’s koopt bij Bitvavo. Ook betaal je over de eerste € 1000 geen transactiekosten. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij Bitvavo:
Wat is Aragon? – functie van het project
Straks gaan we wat dieper in op de toekomst van het project. Voor nu is het handig om even stil te staan bij wat Aragon eigenlijk voor crypto project is. Aragon is aan te merken als een gedecentraliseerde app (dApp) op de Ethereum blockchain. Met behulp van deze app is het voor iedereen mogelijk om een gedecentraliseerde organisatie op te zetten of te beheren. Het project is open source maar wordt geleid door de Aragon Foundation. Uiteindelijk hoopt het team dat het project een volledig gedecentraliseerde dApp wordt die door iedereen kan worden gebruikt.
Nu vraag je je waarschijnlijk af wat je hier precies aan hebt. Normale organisaties hebben een aanzienlijk budget voor overhead en administratieve functies. Wanneer ze transacties verrichten met andere organisaties kunnen ze ontzettend veel geld kwijt zijn voor de totale kosten. Deze kosten zorgen ervoor dat er minder geld over is voor de zaken die echt belangrijk zijn. Dit is natuurlijk niet goed voor de economie. Het doel van Aragon is het wegnemen van dit probleem met gedecentraliseerde organisaties die werken op een groot gedeeld platform.
Blockchain technologie aan de man brengen
Veel bedrijven zijn geïnteresseerd in de blockchain voor het verrichten van transacties. Er zijn alleen wel wat obstakels die het voor bedrijven en organisaties moeilijk maken om de eerste stap te zetten. Het grootste obstakel is een gebrek aan expertise. De meeste bedrijven hebben geen blockchain-experts in dienst. Er zijn ook grotere problemen die verbonden zijn aan de blockchain die organisaties een beetje terughoudend maken. Het idee van een onveranderlijk grootboek kan al snel beangstigend zijn als fouten niet snel gecorrigeerd kunnen worden. In het geval van smart contracts is er altijd een kans dat er bugs in de code komen.
Aragon maakt het mogelijk om deze problemen eenvoudig te overbruggen. Aragon heeft uitdrukkelijk als doel een digitale gedeeld platform te creëren met een soort gedeeld rechtsgebied. Net zoals landen jurisdictie hebben over hun burgers als het gaat om rechtbanken, wil Aragon de eerste digitale rechtbank oprichten. Dit hof zou niet werken op basis van landsgrenzen, maar zou voor iedereen gelden. De visie van het team is om het gemakkelijk te maken voor een organisatie om zelf iets op te zetten op de blockchain. Met behulp van open source tools en de veiligheid van de Ethereum blockchain is dit dan ook echt een mooi doel om na te streven.
Het team achter Aragon
Aragon is aan te merken als een open source, non-profit project. Dit houdt in dat iedereen mee kan werken, er is als het ware niet een soort baas die de controle houdt. Het project heeft technisch gezien dan ook geen CEO of CTO. In plaats daarvan begon het met een projectleider. In navolging van de decentralisatie doelstellingen van het project, is de projectleider teruggetreden bij de oprichting van Aragon One.
Luis Cuende leidde het project vanaf het begin. In 2011 ontving hij een “Best Underage European Programmer” award, en hij is een ontvanger van Forbes’ 30 onder 30 erkenning. Hij heeft de vicevoorzitter van de Europese Commissie geadviseerd op het gebied van crypto. Ook heeft hij diverse startups opgezet. Dit laat zien dat het echt een team is met een visie.
De token van het Aragon project
Binnen het project wordt gebruik gemaakt van een speciale token. Deze token wordt ANT genoemd en geeft de bezitter stemrecht geeft om beslissingen te nemen over de richting van de toekomstige ontwikkeling. Door middel van deze token wordt er dus echt geprobeerd om de bezitters en beleggers meer invloed te geven in het project. Hoeveel stemrecht je hebt hangt af van hoeveel munten je daadwerkelijk in je bezit hebt. Dit verschilt dus niet veel van het normale stemrecht van aandelen. Wil je beleggen in Aragon dan koop je eigenlijk altijd een aandeel in de ANT munt.
In Aragon beleggen via een exchange
Indien je graag zelf in Aragon wilt beleggen dan kom je eigenlijk altijd uit bij een exchange. De exchange kan gezien worden als de centrale handelsplaats voor het verhandelen van de cryptomunten. Belangrijk is om altijd een veilige exchange te kiezen, dit is namelijk de enige manier waarop je op een verantwoorde manier geld kunt investeren in de cryptomarkt. Door een exchange als Bitvavo of eToro is het mogelijk om te beleggen in Aragon met CFD producten. Dit zorgt ervoor dat je de munten niet meer zelf hoeft op te slaan in een wallet, maar dat je toch kunt beleggen in de verschillende onderliggende projecten.
Conclusie – in Aragon beleggen of niet?
We denken dat je dankzij de informatie uit dit artikel al een stuk meer weet over het project en het team achter Aragon. Dit geeft je meer inzicht in de mogelijke doelen die dit bedrijf weet te behalen. Of het een goed project is om in te beleggen hangt echt volledig af van de vraag of jij denkt dat het Aragon zal lukken of niet. Dit is natuurlijk bij ieder project het geval, het is namelijk altijd de vraag of het team de beloftes waar zal maken. Als we kijken naar de experts dan zien we echter wel dat zij een goede toekomst zien in Aragon.
Auteur
Over Alex Mostert
Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!