Beleggen in AI crypto: welke AI crypto kan je kopen?

Denk je erover na om te investeren in AI crypto? In dit artikel lees je direct hoe je AI crypto kunt kopen. Ook vind je hier een overzicht van de populairste AI cryptomunten en kan je direct een investering uitvoeren.

Welke AI crypto kan je kopen?

 • The Graph: wordt gebruikt voor het decentraal opslaan van data binnen de blockchain.
 • SingularityNET: een marktplaats waarop ontwikkelaars AI diensten kunnen uitwisselen.
 • Fetch/ai: met behulp van AI worden financiële contracten opgezet waarmee crypto kan worden geleend.
 • Ocean Protocol: met het Ocean Protocol kunnen bedrijven hun date verkopen.
 • Numeraire: probeert de financiële markten te voorspellen met behulp van AI modellen.
 • Oasis Network: draait om het privé opslaan van gegevens.
 • Render Token: met Render tokens kunnen mensen hun GPU kracht delen met andere gebruikers.
 • Injective Protocol: maakt het mogelijk om een schaalbare en gedecentraliseerde exchange op te zetten.

Hoe kan je AI crypto kopen?

Je kunt direct investeren in AI crypto door een account te openen bij een betrouwbare crypto exchange. Zelf gebruik ik Bitvavo voor het verhandelen van AI crypto, aangezien je hier nooit meer dan 0,25% aan transactiekosten betaalt + de eerste €1.000 is helemaal gratis. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen:

Nadat je een account hebt geopend, moet je nog voldoende geld storten op je crypto rekening. Je kunt direct geld storten met behulp van iDEAL of bankoverschrijving.

AI crypto geld storten

Navigeer vervolgens naar de AI coin die je wilt kopen en vul het bedrag in dat je wilt investeren. Je kunt al vanaf €1 beleggen, maar het is natuurlijk ook mogelijk om meer te investeren. Nadat je de order naar de crypto exchange hebt verstuurd, worden de coins direct voor je aangekocht en zie je ze snel terug binnen je rekening.

AI crypto kopen

Hoe kan je een AI crypto analyseren?

Neem altijd voldoende tijd om een AI te analyseren: op die manier kan je direct bepalen of een investering momenteel interessant is.

Het is belangrijk om de whitepaper uitgebreid door te lezen. Wees hierbij kritisch; is het team achter de crypto bijvoorbeeld ervaren en wordt het duidelijk wat de toegevoegde waarde is van het project?

Neem ook de tijd om de marktkapitalisatie te onderzoeken; je ziet op die manier direct hoe groot het crypto project is in verhouding met de concurrentie.

Stel vervolgens een duidelijk plan op en wees je goed bewust van de risico’s. Zowel crypto als AI zijn nieuwe technieken, wat betekent dat de koers van AI cryptomunten erg volatiel zal zijn. Je kunt dan ook een groot deel van je inleg verliezen als je ervoor kiest om AI crypto te kopen.

De beste AI cryptocurrency projecten

Ben je benieuwd wat de beste AI crypto projecten zijn? In dit overzicht bespreek ik de belangrijkste projecten in het kort.

Fetch.ai (FET)

Fetch.ai helpt bij het automatiseren van blockchain toepassingen met behulp van AI. Het project bestaat al sinds 2018 en heeft sindsdien enkele forse schommelingen meegemaakt.

Uniek aan Fetch.ai is dat het zogenaamde autonome economische agents introduceert die geheel door AI worden bestuurd. Deze kunnen met elkaar communiceren en op die manier taken uitvoeren, beslissingen nemen en onderhandelen zonder dat mensen tussenbeide komen.

Dit systeem wordt vervolgens gecombineerd met slimme contracten, waardoor het goed werkt binnen gedecentraliseerde finance (DeFI). Fetch.ai kan dan ook oplossingen bieden voor het (uit)lenen van crypto en voor het beschikbaar maken van liquiditeit.

Ocean Protocol (OCEAN)

Een ander populair AI crypto project is het Ocean Protocol. Dit project richt zich op het eenvoudig laten uitwisselen van grote datasets tussen dataproviders en de ontwikkelaars van AI modellen.

Het Ocean protocol behandelt data als een waardevolle asset die je kunt bezitten, verhandelen en delen. Binnen het protocol vind je dan ook een gedecentraliseerde marktplaats waar data providers hun datasets kunnen verkopen. Deze datasets worden binnen het protocol als data tokens aangeboden.

Aantrekkelijk is dat er gebruik wordt gemaakt van privacy technologieën, waardoor de eigenaren van de data totale controle kunnen houden over wie de data kan gebruiken en onder welke omstandigheden. Het protocol kan worden gebruikt in onder andere de gezondheidszorg, finance en  supplychain management.

Numeraire (NMR)

Numeraire combineert crypto prijsvoorspellingen van ‘gewone mensen’ en AI modellen. De houders van NMR tokens kunnen iedere week een prijsvoorspelling doen die door een AI algoritme wordt geanalyseerd. Wanneer de voorspelling vervolgens uitkomt, ontvangen de tokenholders daarvoor NMR.

Achter het protocol zit een hedge fonds dat met behulp van een ‘competitie’ beslissingen neemt. Data wetenschappers verspreid over de hele wereld kunnen AI modellen delen die op basis van historische data trading signalen produceren.

De data wetenschappers moeten vervolgens NMR tokens staken om mee te doen. Wanneer het model de prijs vervolgens accuraat voorspeld, ontvangen ze daarvoor extra NMR tokens. Binnen het project worden er bovendien regelmatig NMR tokens ‘verbrand’, waardoor er sprake is van deflatie.

Numeraire crypto AI

SingularityNET (AGIX)

Het laatste interessante crypto AI project dat ik behandel is het SingularityNET project. Binnen dit platform kan iedereen AI diensten maken, delen en ook monetizen.

De token AGIX kan je gebruiken om AI diensten te gebruiken en daarmee kunnen de ontwikkelaars vervolgens weer geld verdienen. Veel van de aangeboden tools en codes van SingilarityNET zijn bovendien open source, waardoor het project erg transparant is.

Wat is AI crypto?

Met AI crypto wordt er vaak verwezen naar cryptomunten en blockchain projecten die sterk verbonden zijn met AI technieken. Voorbeelden van AI functies die aangeboden zijn bijvoorbeeld:

 • Integratie van AI: AI crypto gebruiken AI voor het verbeteren van hun platform en services; denk hierbij bijvoorbeeld aan data-analyse, het doen van voorspellingen, optimalisatie en automatisatie.
 • Data analayse: AI kan worden gebruikt voor het analyseren en interpreteren van data op de blockchain.
 • Prijsvoorspellingen: sommige AI projecten leggen de nadruk op het maken van voorspellingen binnen de markt.
 • Privacy en beveiliging: AI kan ook worden gebruikt om de beveiliging van crypto te versterken.
 • Handelen met een algoritme: er bestaan ook AI algoritmes waarmee je automatisch kunt handelen in verschillende cryptomunten.
 • DeFi: AI wordt ook steeds meer gebruikt om gedecentraliseerde protocollen zoals automated market makers, yield farming en lending programma’s te optimaliseren.
 • AI content: het is ook mogelijk om met behulp van AI content te creëren.

Veel crypto AI projecten gebruiken utility tokens; dit betekent dat je de AI crypto kunt gebruiken om van een bepaalde AI dienst gebruik te maken. Wanneer de dienst populairder wordt, kan de waarde van de munt flink stijgen.

Let erop dat de term AI crypto vrij breed is en dat hier veel projecten onder kunnen vallen. Waar sommige projecten AI centraal stellen, wordt bij andere projecten AI meer als hulpmiddel gebruikt. Wanneer je echt direct in AI wilt investeren, is het daarom belangrijk om te onderzoeken in welke mate AI wordt gebruikt binnen het project.

Waarom kan het interessant zijn om in AI coins te beleggen?

AI crypto coins kunnen een interessante belegging zijn, aangezien er nog veel groeipotentie is. Cryptocurrencies zijn relatief nieuw en ook AI is pas net met een opmars bezig. In de toekomst zal AI een steeds belangrijkere rol spelen binnen veel industrieën en hier kan je als investeerder natuurlijk slim op inspelen.

Door ook in crypto coins te investeren, kan je bovendien diversificatie toepassen binnen je crypto portfolio. Door de focus te leggen op tokens die echt toegevoegde waarde hebben, kan je bovendien profiteren van de lange termijn potentie.

Persoonlijk ben ik ook erg enthousiast over crypto coins, omdat het vanwege het decentrale karakter voor het eerst mogelijk wordt voor iedereen ter wereld om van AI als nieuwe techniek te profiteren. Het maakt straks niet uit of je een boer bent in Nigeria of een koning in Thailand: AI is er voor iedereen!

AI crypto coins

Waar moet je op letten wanneer je in AI crypto belegt?

Toch is het belangrijk om scherp te blijven wanneer je een belegging in AI cryptomunten overweegt. Net zoals bij veel andere crypto, kan je namelijk te maken krijgen met sterke volatiliteit. Cryptomunten zijn relatief nieuw en ook AI is momenteel vooral een hype. Je zag in het begin van 2023 dan ook dat veel aandelen en crypto’s die iets te maken hadden met AI flink in waarde stegen. Deze waardestijging werd vaak opgevolgd door een correctie; wat het belangrijk maakt om echt te onderzoeken of een AI crypto project bestaansrecht heeft.

De markt voor AI crypto is bovendien erg nieuw, waardoor het belangrijk is om de regelgeving goed in de gaten te houden. Veranderingen in de regulering van AI en crypto kunnen de markt sterk beïnvloeden.

Ook zijn veel AI projecten relatief nieuw en veel van deze projecten zullen uiteindelijk falen. Het kan lastig zijn om juist die ene unicorn te selecteren. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om je kansen te spreiden door te investeren in verschillende soorten cryptomunten en door op verschillende momenten te investeren.

Voordat je in AI crypto belegt, is het verstandig om eerst uitgebreid onderzoek te doen. Vraag jezelf bovendien af of je het enorme risico kunt accepteren. Op die manier beleg je verstandig in AI coins!

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *