Beleggen in Bitcoins in België: hoe koop je Bitcoins in België?

Woon je in België en wil je Bitcoins kopen? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres! We bespreken hier direct hoe & waar je in België het beste Bitcoins kunt kopen.

Bitcoins kopen in België: 3 stappenplan

 • Stap 1: open een account bij een crypto broker die actief is in België
 • Stap 2: stort geld op je account vanaf een Belgische bankrekening
 • Stap 3: bepaal voor welk bedrag je Bitcoins wilt kopen en open de positie

Gelukkig is beleggen in Bitcoins in België ook gewoon mogelijk! Klik hier om direct een account te kopen bij Bitvavo; bij deze partij kan je tegen lage transactiekosten Bitcoins kopen & verkopen.

Hoe kan je Bitcoins kopen in België?

Open eerst een account bij een betrouwbare crypto exchange. Zelf maak ik gebruik van Bitvavo; bij deze betrouwbare & Nederlandstalige partij kan je in alle bekende cryptomunten beleggen en je betaalt er bovendien nooit meer dan 0,25% aan transactiekosten.

Het openen van een account bij Bitvavo is eenvoudig. Je hoeft bij deze partij alleen een mailadres en wachtwoord achter te laten.

Bitvavo aanmelden

Nadat je een account hebt geopend, kan je op verschillende manieren geld toevoegen aan je account. Je kunt op die manier Bitcoins kopen via bijvoorbeeld:

 • Bankoverschrijving
 • Creditcard
 • Bancontact
 • Giropay

tegoeden toevoegen Bitvavo

Nadat je geld hebt toegevoegd aan je account, kan je eenvoudig een belegging openen op de Bitcoin. Selecteer hiervoor de Bitcoin en druk op de kopen knop. Hier vul je direct het bedrag in waarvoor je Bitcoins wilt kopen. Nadat je op de kopen knop drukt, ontvang je direct het gevraagde aantal Bitcoins op je account.

Bitcoins kopen Belgie

Je hebt ook de mogelijkheid om gebruik te maken van de geavanceerde trader. Met de geavanceerde trader kan je bijvoorbeeld ook gebruikmaken van limietorders: hiermee kan je instellen dat je pas op een bepaalde prijs Bitcoins wilt kopen.

Waar kan je in België beleggen in Bitcoins?

Ben je benieuwd bij welke partijen je het beste kunt beleggen in Bitcoins als Belg? We bespreken we beste partijen in het kort.

Bitvavo: goedkoop & betrouwbaar

 • Bitvavo is volledig Nederlandstalig & heeft alle benodigde registraties
 • Je kunt er gratis binnen enkele minuten geld toevoegen aan je account
 • Je kunt er handelen in de 50 bekendste cryptomunten
 • Het openen van een account kost slechts enkele minuten
 • De maximale transactiekosten bedragen 0,25%

Bitcoins kopen België

Veelgestelde vragen over Bitcoins kopen in België

Hieronder bespreken de veelgestelde vragen over beleggingen in Bitcoins in België.

Je hebt geen wallet nodig voor het verhandelen van Bitcoins in België. Bij veel aanbieders kan je de Bitcoins eenvoudig op je account laten staan. Het is dan wel extra belangrijk om je account goed te beschermen tegen hacks. In dit artikel bespreken we hoe je veilig kunt beleggen in Bitcoins.

Jazeker, het is in België 100% legaal om Bitcoins te kopen & verkopen. Wel is het natuurlijk belangrijk om alle wetten goed op te volgen. Je mag bijvoorbeeld je Bitcoins niet ‘verbergen’ voor de belastingdienst.

Of je belasting betaalt over Bitcoins, hangt sterk af van de manier waarop je de cryptomunten gebruikt. Wanneer je de Bitcoin alleen bezit om te betalen, dan is het belastingvrij. Wanneer je er echter meerwaarde mee behaald door investeringen, dan betaal je daar belasting over.

Hoe dit precies werkt is nog niet altijd helemaal duidelijk. Bitcoins kunnen als speculatief worden aangemerkt, waarover het belastingpercentage 33% bedraagt. Je kunt in dit geval echter ook je verliezen opgeven.

Wanneer je Bitcoins echter koopt voor de lange termijn met een beperkt percentage van je vermogen, dan kan dit vallen onder normaal beheer van je privévermogen.

Klik hier om een ruling aan te vragen van de Belgische belastingdienst; op die manier weet je zeker wat je moet doen met je beleggingen in Bitcoins.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *