Bitcoins kopen bij de ABN AMRO Bank

Op het moment van schrijven zijn er jammer genoeg nog geen Nederlandse banken waar je cryptomunten kunt kopen. Dit betekent gelukkig niet dat je geen Bitcoins kunt kopen met het geld op je ABN rekening. In dit artikel helpen we je dan ook graag op weg zodat je het geld op je rekening kunt omzetten naar Bitcoins en andere cryptovaluta’s.

Hoe kan je Bitcoins kopen bij de ABN AMRO Bank?

Voor het kopen van Bitcoins, moet je het geld op je ABN AMRO rekening versturen naar een exchange. Een exchange is een partij die het mogelijk maakt om crypto’s zoals de Bitcoin te kopen met ons traditionele fiat geld.

Een betrouwbare een goede broker waar je Bitcoins kunt kopen Bitvavo. Bitvavo is een 100% Nederlandstalige partij waar je tegen lage kosten kunt investeren in de Bitcoin. Het mooie is dat je over de eerste € 1.000 aan cryptogeld zelfs helemaal geen kosten betaalt. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij Bitvavo:

In 3 stappen heb je een Bitcoin

Er zijn nog steeds veel mensen die denken dat het ingewikkeld is om een Bitcoin te kopen. Niets is echter minder waar; bij een exchange is het een kwestie van het doorlopen van drie korte stappen.

Voor het verhandelen van Bitcoins met het geld op je Rabobank rekening heb je eerst een account nodig bij Bitvavo. Hiervoor moet je een e-mailadres en wachtwoord achterlaten.

Bitvavo account openen

Vervolgens kan je eenvoudig tegoed op je account storten via iDEAL of bankoverschrijving. Vooral iDEAL is natuurlijk erg aantrekkelijk: op die manier kan je namelijk snel & zonder problemen geld van je Rabobank rekening bijschrijven op je accountTegoed storten Bitvavo

Nadat je een account hebt geopend en geld hebt gestort, kan je op zoek gaan naar de cryptomunt waarin je wilt handelen. Dit kan bijvoorbeeld de Bitcoin zijn maar ook Ethereum of Adana. Vul simpelweg het bedrag in waarvoor je Bitcoins wilt kopen en binnen enkele seconden ben je een trotse cryptomunt bezitter!

Hoe denkt de ABN AMRO over de Bitcoin?

ABN Amro is vooral onder de indruk van de blockchain. Met de kop Blockchain: de financiële wereld op de kop kan het eigenlijk niet duidelijker. De ABN AMRO schrijft dat de komst van de blockchain net zo revolutionair kan zijn als de komst van het internet. Ze brengen wel de nuance aan dat dit een geleidelijk proces was en dat met elke ontwikkeling de maatschappij zich aanpast.

Je weet misschien nog niet goed wat de blockchain is; de blockchain is eigenlijk de techniek waarop de Bitcoin (maar ook veel andere cryptomunten) is gebaseerd. De blockchain is een decentraal netwerk waarbij iedere partij een kopie heef van alle uitgevoerde codes (transacties). Hierdoor is het systeem lastig te kraken en is er geen centrale partij die de volledige invloed kan uitoefenen op de koers of het beleid.

Wanneer steeds meer mensen gebruik zouden maken van deze manier van betalen, kan een bank als ABN uiteindelijk op sommige gebieden overbodig worden. De bank is dan ook aan het experimenteren met de blockchain; zo zou het bij vastgoedtransacties bijvoorbeeld een veilige manier kunnen zijn om informatie uit te wisselen.

De ABN AMRO spreekt zich in ieder geval niet negatief uit over de blockchain en de Bitcoin. Dit betekent dat de kans er zeker in zit dat je in de toekomst direct Bitcoins kunt kopen met je ABN AMRO rekening.

Een eigen wallet

In januari had ABN AMRO zelfs een eigen wallet onder de naam Wallie. De bank beheerde vervolgens de privésleutels van de klanten. Het kwam echter niet verder dan een concept en een vragenlijst. Vanwege onduidelijkheid op het gebied van regulering ziet ABN het nog niet in om haar klanten Bitcoins en andere cryptomunten te laten kopen.

Wel ontwikkelt het bedrijf veel andere toepassingen waaronder bijvoorbeeld Forcefield. Forcefield is een blockchain platform dat gebruikt kan worden om je fysieke voorwaarden in de gaten te houden. Het zal zeker interessant zijn om in de gaten te houden hoe de ABN AMRO en andere banken omgaan met cryptomunten.

Wanneer denk jij dat het mogelijk is om Bitcoins te kopen bij de ABN AMRO en andere bankrekeningen? Laat het ons weten in de reacties!

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *